Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Člani; Juventina dobila derbi proti Krasu (2:0); poraz Primorja, od ostalih uspešno le Sovodnje

Ta konec tedna je na sporedu v raznih prvenstvih amaterskih lig 1. povratni krog in v ospredju je bil  seveda nedeljski derbi elitne lige v Štandrežu med domačo Juventino in Krasom Repen. Zmagalo je domače moštvo z 2:0. Od ostalih tekem naj omenimo drugi poraz Primorja in tudi ostala moštva naših društev so povsem odpovedala, razen Sovodenj, ki je visoko zmagalo v gosteh.

Elitna liga

Juventina2Kras-Repen-logo-alta-ris16. krog; Štandrež; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
Juventina Kras Repen 2:0 (1:0)
Strelca: 27′ Fiorenzo, 57’ Kožuh
JUVENTINA: Stergulc, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut, Romanelli, Kožuh (Veljković), Tano, Zuliani (Hriberšek), Fiorenzo (Banini). Trener: Nicola Sepulcri.
KRAS: Grubizza, Brandmayr (Kocman), G. Kepran, Dukić, Simeoni, Zappalà, Celea (Petracci), Radujko, Sabadin, Menichini, Stanich (Juren). Trener: Radenko Kneževič.
Juventina se je oddolžila za poraz v prvem delu prvenstva in je premagala Kras na derbiju prvega kroga povratnega dela elitne lige. Po izenačenem začetku, ko sta si več priložnosti za zadetek priigrala Sabadin in Menichini za Kras, Fiorenzo in Zorzut pa za Juventino, so domači povedli v 27. minuti, ko je Grubizza odbil strel Romanellija, do žoge pa se je dokopal Fiorenzo in poskrbel za Juventinino vodstvo. V drugem polčasu je nato Juventina podvojila. Tokrat zelo dobri Romanelli je v 57. minuti poskrbel za lep predložek iz kota, žogo pa je z glavo v mrežo preusmeril Kožuh. Kras se je nato odločil za še bolj napadalno igro, domači pa so se uspešno branili vse do konca, tako da sedaj zasedajo mesto na polovici lestvice z 22 točkami, Kras pa je na dnu pri 11 točkah.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

mladost16. krog; Risano; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
RisaneseMladost  2:1 (1:0)
Strelec: 55’ S. Furlan
MLADOST: Cantamessa, Peric, Malaroda, Tabai (Ferletič), Candusso, E. Cadez (Ferrigno), S. Furlan, R. Furlan, Ligia (A. Cadez), Sangalli, Pierobon (Caus). Trener: Stefano Caiffa.
Po slabi predstavi je Mladost izgubila proti Risaneseju, ki je povedel v 44. minuti. Sicer so gostje poskrbeli za reakcijo v drugem polčasu, ko je za izenačenje poskrbel Samuel Furlan. Žal pa je obrambna linija v 75. minuti zagrešila hudo napako, kar so domači takoj izkoristili in kaznovali nogometaše Mladosti. Naj omenimo, da je v zadnji minuti Caus zadel vratnico, tako da so imeli gostje tudi nekaj smole.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n

16. krog; Špeter Slovenov; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
ValnatisonePrimorje 1:0 (1:0)
PRIMORJE: Contento, Miraglia, Tomizza, Giacomi, Millo, Tonini, Lombardi, Coffone, Lionetti (Benvenuto), Gherbini (Sain), Cociani (Casseler); trener Allegretti.
Vodilno Primorje je v Špetru Slovenov doživelo drugi poraz v tem prvenstvu. Pri tem pa je imelo kar nekaj smole, saj bi lahko osvojilo vsaj točko. Takoj po zadetku gostiteljev je namreč s Tomizzo zgrešilo enajstmetrovko in imelo nato še vrsto priložnosti za gol, predvsem iz protinapada. Tudi v drugem delu srečanja so primorjaši stalno napadali, niso pa bili dovolj prisebni, da bi vsaj iztržili neodločen izid. Kljub porazu pa ostaja proseško moštvo na vrhu razpredelnice, saj je drugouvrščeni Pro Cervignano doma izgubil.

 

Logo_Sistiana_Sesljan2216. krog; Trebče; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
Chiarbola PonzianaSistiana/Sesljan .3:2(0:0)
Strelca: 80′ Pocecco, 85′ Carli
SISTIANA SESLJSAN: Zucca, Crosato (Diusnan), Cappiello, Francioli, Zlatič, Carli, Fabris (Cosiani), Carlevaris (E.Colja), D. Colja (Pocecco), Božičič, Tawgui; trener Musolino.
Če številni gledalci v Trebčah v prvem polčasu niso videli nobenega zadetka, so pa na račun prišli v drugem delu srečanja, ko je padlo kar pet golov. Za Chiarbolo je v 11. minuti povedel MIot, v 21. miuti pa je podvojil Peric. Tedaj so nogometaši sesljanske ekipe odreagirali in v razburljivi končnici srečanja najprej zmanjšali zaostanek s Poceccom, da bi pet minut pred koncem regualrnega dela tekme izenačili s kapetanom Alenom Carlijem. Prav ob itzeku srečanja pa je za gostitelje dal zmagoviti gol spet Miot.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec16. krog; Rivignano; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
RivignanoPrimorec 5:0 (3:0)
PRIMOREC: Fabris (Gregori), Fedele, Kastrati (Parovekl), Comi, De Leo, Suppani, Kraniqui, Di Corato (Selakovic), Caselli, Pifras (Buonpane), Iadanza; trener De Sio.
Čo zelo slabi igri je Primorec zasluženo izgubil v Rivignanu in tako ostaja osamljen na dnu lestvice. Usoda igralcev trebenskega moštva je bila znana že po prvem polčasu, saj so izgubljali že z 0:3. Gostitelji so v drugem delu srečanja dosegli še dva zadetka in prepričljivo zmagali.

vesna

16. krog; Križ; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
 Vesna – Aquileia 0:1 (0:1)
VESNA: Carli, Nabergoi, Renar, Noto, Ciuch (Favero), Leghissa, Veronesi (Colja), Dzinić (Castiglione), Centrone, Procacci, Bubnich (Rudes); trener Maranzana.
Kriško moštvo je po zelo dobrem začetku tekme, ko bi lahko povedlo, okoli 15. minute prejelo zadetek iz enajstmetrovke. Bilo je pričakovati reakcijo domačinov, ki pa je ni bilo. Sicer tudi gostje niso imeli več niti ene priložmnosti za zadetek in tako je o zmagovalcu odločala enajstmetrovka iz prvega polčasa. Vesna, ki je na zadnjih tekmah kazala znake napredka v igri, pa je tokrat napravila korak nazaj. Po tem porazu ostaja na predzadnjem mestu lestvice.

zarja16. krog; Bazovica; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
Zarja  – UF Monfalcone 1:2 (0:1)
Strelec: 43′ avtogol
ZARJA: Budicin, Spinelli (Cepar), Norante (Cottiga), Capuano, Varglien, Cappai (Albertini), Bernobi, Vascotto (Tarable), Črgan, Zucchini, Racman; trener Campo.
Izključen: 97′ trener Campo.
Zarja je spet doživela neverjeten poraz, in to zgolj zaradi naivnosti svojih igralcev ter povrhu proti tržiškemu moštvu, ki zaseda spodnji del lestvice. Lahko bi brez težav osvojila vsaj točko, toda tudi na tem srečanju je zamudila vrsto zelo ugodnih priložnosti za gol. Gostje so povedli iz enajstmetrovke s Sammartinijem. Tudi Zarja je imela na razpolago najstrožjo kazen, ki pa jo je Zucchini zapravil. Proti koncu tekme je dpmače moštvo stanje izenačilo s pomočjo avtogola. Prav v zadnji akciji, ko so se gostitelji vrgi v napad, da bi dosegli zmagoviti gol, so gostje odbili žogo in Sammartini je z velike razdalje z lobom ukanil domačega vratarja Budicina, ki je bil precej zunaj vrat. Namesto zmage je tako Zarja doživela hladno prho.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga                                                                                       

Breg-logo-200916. krog; Dolina; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
Breg Cormonese 1:6 (0:4)
Strelec: 59′ Martini
BREG:  Porcelluzzi, Calabrese, Rossone (Bampi), Marchetti, Andreasi, Belladonna (Galata’), D. D’Alesio (Bobbini), Maselli, Martini, Marchio (Vidali), Miss: trener Lacalamita.
Breg je v prvem krogu povratnega dela doživel doma pravo katastrofo. Proti Cormoneseju, ki je na sredini lestvcie, je namreč izgubil s teniškim izidom. Že po prvem polčasu je bilo jsno, da zmaga gostom ne more uiti, saj so vodili s štirimi zdetki razlike. V drugem polčasu so dali še dva zadetka in zasluženo slavili. Častni gol za gostitelje je dal Jar Martini.

gaja

16. krog; Gorica; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
Audax  – 
Gaja 1:0 (0:0)
GAJA: Pavlič, Carli, Spena (Vidoni), Ligotti (Palermo), Lauro (Santoro), Patrono (Miniussi), Urbani, B. Sovič, Bernobi (Saule), Ferluga, Nigris; trener Venanzi.
V zelo pomembni tekmi za obstanek v ligi so gajevci v Gorici izgubii proti Audaxu. Poraz pa si niso zaslužili, saj so skozi vso tekmo imeli več od igre in tudi več priložnosti za gol (Nigris, Carli in Urbani). Gostitelji pa so zmagoviti gol dosegli v sodnikovem dodatku.

thumbs_sovodnje

16. krog; Domjo; nedelja, 13.1.2019 (14.30)
RoianeseSovodnje  1:4 (1:2)
Strelci: 4’ Kočina, 45’ Simčič, 46’ Kočina, 65’ Vizintin
SOVODNJE: Fabricijo, Čavdek (Camara), Falcone, Ribolica, Galliussi (Kogoj), Noto (Piva), Petejan, Simčič, Kočina (Lutman), Mainardis, Vizintin (Colella). Trener: Simon Feri.
Sovodnje so v gosteh vknjižile visoko zmago. Junaka dvoboja sta bila Kočina (prispeval je dva zadetka in dve podaji) ter Vizintin (prispeval je zadetek in dve asistenci). Roianese je sicer izenačil sredi prvega polčasa, a je za vodstvo gostov spet poskrbel Simčič v 45. minuti. Sovodnje so se nato razigrale v drugem delu tekme in zasluženo osvojile celoten izkupiček točk.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog