Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; člani: Juventina in Kras izenačila; Mladost, Primorje, Sistiana Sesljan zmagali, ostali slabše

Ta konec tedna je  na sporedu 13. krog v raznih amaterskih ligah, v katerih nastopa 11 ekip naših društev.

Elitna liga

Juventina213. krog; Precenicco; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
Edmondo BrianJuventina  0:0
JUVENTINA: Malusa’, Kogoj, F. Marini, Racca, N. Marini,  Zorzut, Zugliani (Romanelli), Kožuh, Tano, Kerpan (Ribršček), Fiorenzo. Trener: Sepulcri.
Štandreško moštvo je na zahtevnem gostovanju proti višje postavljenemu na lestvici ekipi E. Brian osvojilo dragoceno točko. V prvem polčasu so bili domači igralci bolj prizadevni v napadu in imeli tudi nekaj priložnosti za vodstvo, toda Juventinina obrama sseni pustila presenetiti. V drugem delu srečanja so imeli več od igre gostje, ki so bili nekajkrat nevarni za domačega vratarja. Izid pa je ostal nespremenjen do konca tekme.

Kras-Repen-logo-alta-ris13. krog; Flaibano; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
FlaibanoKras Repen 2:2 (2:1)
Strelec: 30′ Sabadin; 65′ Sabadin
KRAS: Grubizza, Kerpan, Cudicio, Dukić, Simeoni, Zapalla (Vasquez), Juren, Petracci (Maio), Črgan (Celea), Grujić, Sabadin (Kocman). Trener: Krnežević.
Po več neuspešnih nastopih se je Kras vendarle dokopal do točke. Osvojil jo je v gosteh proti solidnemu Flaibanu, ki zaseda sredino lestvice. Tekma se je za Kras dobro začela, ki je prvi povedel s Sabadinom. Le nekaj minut pozneje so gostitelji stanje izenačili po zaslugi avtogola ter pred koncem polčasa še povedli. V drugem polčasu je sledila reakcija igralcev Krasa, ki so spet s Sabadinom stanje izenačili. Lahko bi celo zmagali, a je Ivanu Kocmanu prečka “preprečila” zadetek.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

mladost13. krog; Foida; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
OL3Mladost 0:1 (0:0)
Strelec: 85′ Iodice
MLADOST: Cantamessa, Patessio, Iodice, Tabai, Candusso, Cadez, Malaroda, Bressan (Manià), Ligia (Milič), Sangalli (Furlan), Pierobon. Trener: Caiffa.
Doberdobska ekipa je v gosteh proti nižjeuvrščeni ekipi OL3 osvojila zlata vredne točke. Zmaga je bila povsem zaslužena, saj so imeli varovanci trenerja Caiffe večji del srečanja pobudo v svojih rokah in tudi več priložnosti od gostiteljev. Do gola pa so prišli le pet minut pred koncem regularnega dela srečanja, ko je Iodice z udarcem zunaj kazenskega prostora ugnal domačeg vratarja.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n

13. krog; Prosek; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
Primorje – Pro Romans 3:1 (1:0)
Strelca: 45′ Lombardi; 79′ avtogol, 81′ Casseler
PRIMORJE: Contento, Millo, Tomizza, Gerbini, Cofone (Orlando), Giacomi, Lombardi (Cociani), Semani(Marincich), Casseler (Blasina), Sain (Sessi), Tonini; trener Allegretti.
Proseška ekipa je zasluženo doma premagala solidni Pro Romans in ker je do tega kroga vodilni Virtus Corno igral le neodločeno, sse je sama povzpela na vrh lestvice promocijske lige. Gostitelji v prvem polčasu niso igrali najbolje in zadeli v polno le v 45. minuti z Lombardijem. Vdrugem delu srečanja so poostrili tempo igre in najprej s pomočjo avtogola podvojili ter deset minuti pred koncem regularnega dela tekme dosegli še tretji zadetek s Casselerjem. Gostje so omilili poraz na 1:3 v sodnikovem dodatku.

Logo_Sistiana_Sesljan2213. krog; Trst; nedelja, 2.12.2018 (16.00)
CostalungaSistiana/Sesljan 0:1 (0:1)
Strelec: 42′ Božičič 11-m
SISTIANA SESLJAN: Gon, Fabris, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Cociani), Miklavec (Pocecco), Dragosavljević (Colja), Božičič, Tawgui. Trener: Musolino.
Ekipa iz Sesljana je v gosteh premagala zadnjeuvrščeno Costalungo in z novimi točkami je sedaj 4. na lestvici. Tekma je bila izenačena in borbena, zmagoviti zadetek pa je dosegel Božičič iz enajstmetrovke proti koncu prvega polčasa. V drugem delu tekme so gostitelji napadali, gostujoča obramba pa je zdržala do konca in moštvo iz Sesljana se vrača domov z dragoceno zmgo.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec13. krog; Štarancan; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
StaranzanoPrimorec  5:0 (3:0)
PRIMOREC: Fabris (Gregori), De Leo, Selaković (Capraro), Skolnik, Frangini,Suppani, Kastrati, Di Corato (Dolcemaschio), Caselli (Buonpane), Piras, Iadanza; trener De Sio.
Po zelo slabi predstavi je Primorec zasluženo izgubil v Štarancanu in ostal z 8 točkami pri dnu lestvice 1. AL. Tekma je bila odločena že po prvem polčasu, ko so gostitelji vodili že s 3:0. Igralci trebenskega moštva so nadalejvali s slabo igro , v drugem polčasu prejeli še dva gola in visok poraz je bil tu.


vesna

13. krog; Ruda; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
Ruda –
 Vesna 0:0
VESNA: Carli, Nabergoj, Renar, Noto, Veronesi, Leghissa, Colja, Dzinić, Centrone, Mule, Favone (Bubnich). Trener:  Maranzana.
Po vrsti porazov je kriška Vesna v gosteh proti višjeuvrščeni ekipi Rude osvojila dragoceno točko in se tako na lestvici približala predzadnje uvrščenemu tržiškemu UFM na eno točko. Kar pa je tudi pomembno, je to, da so varovanci trenerja Maranzane pokazali napredek v igri in tudi potrebno samozavest.  Gostje so imeli nekaj priložnosti za gol, pa tudi domači igralci so bili nekajkrat nevarni, toda zanesljivi vratar Edvin Carli je odbil vse udarce domačih nogoemtašev. Neodločen izid je pravilno plačilo za to, kar sta med tekmo pokazali obe ekipi.

zarja13. krog; Bazovica; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
Zarja – Gradese 2:1 (2:0)
Strelca: 15′ Cepar, 27′ Bečaj
ZARJA: Budicin, Albertini, Benci (Capuano), Bečaj, Varglien, Cappai, Cepar, Tarable, Bernobi, Zucchini (Cottiga), Racman (Spadaro); trener Campo.
Izključen: 68′ Bečaj (dvojni opomin).
Zarjani so proti solidnemu Gradeseju zmagali in se z novimi tremi točkami povzpeli proti varnejšim mestom na lestvici. Po dobrem prvem polčasu, ko so zasluženo vodili z goloma  Ceparja in Bečaja, dali pa bi lahko še enkrat toliko zadetkov, so v drugem delu srečanja nekoliko popustili. Sredi polčasa so ostali v desetih, ker je bil izključen Bečaj zaradi dvojnega opomina. Zadnje minute so v domačem taboru “trpeli”, saj so gostje v 64. minuti zmanjšali zaostanek na 1:2 in stalno napadali. Zarjina obramba pa je vendarle zdržala do konca in tako pospravila vse tri točke.

 

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Elitna liga: Pro Gorizia - Kras Repen
Promocijska liga

Druga amaterska liga                                                                                       

Breg-logo-200913. krog; Dolina; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
Breg – Villesse 0:2(0:0)
BREG: Blasevich, Calabrese, Spinelli (Vidali), Marchetti, Bobbini, Maselli, Rossone (D. D’Alesio), Daris, Martini (Marchio), Miss, Halili (Pischianz); trener Lacalamita.
Breg je doma zamudil edinstveno priložnost, da bi proti nižje postavljeni ekipi Villesseja zmagal. Gostitelji so namreč imeli skozi vse srečanje pobudo v svojih rokah in tudi več priložnosti za gol. Gostje pa so sprida izkoristili svoje priložnosti in odnesli domov zanje tri zeko pomembne točke.

gaja

13. krog; Škocjan ob Soči; nedelja, 2.12.2018 (14.30)
San Canzian
Gaja  2:0 (0:0)
GAJA: Pavlich, Gargiuolo, Spena, Palermo, Vidoni, Lauro (Ligotti), Iurissevich, Tuccio, Bernobi (Saule), Ferluga (Candotti), Sovič (Santoro); trener Venanzi.
Izključena: 71′ Spena, 78′ Tuccio.
Po dobrem prvem polčasu, ko so držali korak s solidnim San Canzianom, so gajevci v drugem delu tekme popustili. Igrali so nezbrano in so bili “premehki” v obrambi. V uvodnih minutaj so prejeli gol iz akcije iz. Drugi zadetek pa so dobili po udarcu iz razdalje kakih 30 m. Medtem so ostali celo v devetih, saj je bil najprej izključen Spena, nato še Tuccio. V devetih pa seveda niso mogli doseči  kaj več kot “časten” praz z 0:2.

thumbs_sovodnje

13. krog; Podgora; sobota, 1.12.2018 (15.30)
PiedimonteSovodnje 1:0 (0:0)
SOVODNJE: J. Devetak, Komjanc, Falcone, Kogoj (N. Tomšič), Ribolica, Mainardis, Petejan, Simčič, Pilo (Lutman), Čavdek, J. Visintin (Kočina). Trener: Feri.
Sovodenjci bi si ne zaslužili poraza, saj so večji del srečanja napadali. Domače moštvo je zmagoviti zadetek doseglo v začetku drugega polčasa. Gostje so nato skušali vsaj izenačiti, v napadu pa niso bili dvooj prisebni in tako so vse tri toke ostale v Podgori.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog