Za velik podvig tega nogometnega vikenda je poskrbel Kras, ki je premagal vodilno ekipo Chionsa. Derbi promocijske lige v Štandrežu je dobila Juventina. Uspešni še: Sistiana Sesljan, Mladost, Zarja in Gaja.

Elitna liga

23. krog; Repn; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
 Kras Repen  – Chions  3:2 (0:1) ->več in foto

> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

23. krog; Štandrež; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
 Juventina Primorje  2:1 (0:1)
Strelca: 19’ Loperfido, 83’ Pinatti, 87’ Pinatti
JUVENTINA: Stergulc, F. Marini, Innocenti (Pinatti), Racca, N. Marini, Zorzut, Hriberšek, Kerpan (Dragosavljević), Zamora (Copetti), Dornik, Madonna. Trener: Nicola Sepulcri.
PRIMORJE: Gita, Pacherini (Miot), Cerar, Gerbini, Tomizza, Millo, Lombardi, Semani, Sain (Casseler), Loperfido (Benvenuto), Metullio. Trener: Riccardo Allegretti.
Izključen: 91’ Cerar
Juventina je zmagala derbi promocijske lige. Primorje je takoj začelo napadati in zadelo v polno v 19. minuti, ko je bil uspešen Loperfido. Juventina je odgovorila in je pred koncem prvega polčasa zamudila nekaj priložnosti za zadetek, sodnik pa je v  26. minuti razveljavil gol Madonne zaradi ne najbolj pojasnjenega nedovoljenega položaja. V drugem delu  je Juventina zagospodarila na igrišču, do zmage pa se je dokopala v zadnjih desetih minutah. Tedaj je trener Sepulcri Innocentija zamenjal s Pinattijem, ki je v štirih minutah dvakrat premagal nasprotnikovega vratarja. V izdihljajih tekme je sodnik izključil Cerarja zaradi prekrška nad Dragosavljevićem.

23. krog; Trst, drevored Sanzio; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
Costalunga  – Sistiana Sesljan
0:3 (0:1)
Strelci: 28’ Petracci, 57’ Cannone, 84’ Menichini (11-m)
SISTIANA SESLJAN: Gon, Crosato (Bossi), Del Bello, Del Rosso, Basello (Pojani), Donato, Podgornik, Sammartini (Menichini), Cannone (Sessi), Miklavec, Petracci (Sessi). Trener: Alessandro Musolino.
Ekipa Sistiana Sesljan je v gosteh poskrbela za pomembno zmago. Za vodstvo je v prvem polčasu poskrbel Alessandro Musolino, izid pa sta v drugem delu tekme zapečatila Cannone in Menichini (enajstmetrovka).

23. krog; Križ; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
Vesna  – Pro Romans Medea 2:2 (0:0)
Strelca: 65′ Zatković, 93′ Gajšek
VESNA: Zucca, Balihodžić (Hujić), Bevilacqua, G. Kerpan, Slatich, nabergoj, Inchiostri (Božičič, Gajšek), Vasques, Zlatković, A. Kerpan, Antonič; trener Soavi.
Vesna v tej sezoni  res nima sreče. Po izenačenem prvem polčasu, ko ni bilo izrazitih priložnosti za gol, se je tekma razživela v drugem delu, ko so padli kar štirje zadetki. Za Vesno sta bila uspešna sredi polčasa Zatković in v 3. minuti sodnikovega podaljška Gajšek. Ko so domači igralci že slavili osvojitev treh točk, je prav v zadnji minuti dodatka gostujoče mopštvo stanje izenačilo.
“Zares neverjetno kako smo podarili celoten izkupiček. Ena sama točka je zares premajhno plačilo, kajti krvavo  bi jih potrebovali tri. Sicer smo tokrat nastopili z zelo mlado postavo in igralci so povsem zadovoljili, kar je seveda spodbudno za vodoče nastope,” je po srečanju dejal Vesnin predsednik Robert Vidoni.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

23. krog; Doberdob; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
Mladost – Isontina 1:0 (0:0)
Strelec: 65’ A. Cadez
MLADOST: Ballerino, Iodice, Comar, Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda (Milič), Marušič, Simeone (Mainardis), Ferletič (A. Cadez), S. Furlan. Trener: Stefano Caiffa.
Z zadetkom Alana Cadeza takoj po vstopu na igrišče je Mladost potrdila prvo mesto na lestvici. Dvoboj z Isontino je bil izenačen, zmaga doberdobskega moštva pa je povsem zaslužena, saj gostje niso nikoli ogrozili Ballerinovih vrat.

23. krog; Foljan; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
Turriaco Fogliano  – Primorec 2:1 (0:1)
Strelec: 43′ Zugna 11-m
PRIMOREC: Sorrentino, De Leo, Cudicio, Školnik, Frangini, Tuberoso (Prestifilippo), Moriones, Di Corato, Zugna (Piras), Caselli (Procacci), Kocman; trener De Sio.
Na zelo težkem igrišču je Primorec ostal praznih rok. Tekma je bkla vseskozi izenačane in prvo je povedlo prav trebensko moštvo z enajstmetrovko, ki si jo je prislužil Školnik, najstrožjo kazen pa je isvedcel Zugna. V drugem polčasu je Turriaco najprej izenačil in nato dosegel še zmagoviti gol, in to po dveh napakah Primorčeve obrambe.

23. krog; Bazovica; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
 Zarja  – Serenissima 4:0 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

23. krog; Fiumicello;  preložena na 22. marca 2018
Fiumicello (37) – Breg (24)

23. krog; Domjo; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
Roianese – Sovodnje  1:0 (0:0)
SOVODNJE Fabricijo, Piva (Peressini), Falcone, Noto (Kocina), Galliussi, Simone (S. Tomsič), Petejan, Kogoj, Lutman, Ribolica (N. Tomsič), Visintin. Trener: Simon Feri.
Za nogometaše Sovodenj je bil usoden gol, ki ga je Roianese dosegel v 85. minuti. Dvoboj je bil sicer izenačen, tako da ekipa trenerja Simona Ferija zaslužila vsaj točko, saj je med tekmo ustvarila več priložnosti za gol.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

18. krog; Padriče; nedelja, 11. marca 2018 (15.00)
 Gaja – CGS 3:2 (1:0)
Strelca: 25′ Ferluga 11-m; Ferluga 51′ 11-m, 71′ Saule
GAJA: Bairani, Carli, Spena, Palermo, Frediani, Miniussi, Iurissevich (Mosetti), Ferluga, Saule, Urbani  (Ligotti), Tuccio (Mania), trener Venanzi.
Gajevci so na Padričah zaslužno premagali  ekipo CGS, kije na sredini lestvice. Gostitelji so že vodili s 3:0 z goli Ferluge (dva iz enajstmetrovke) in Sauleja. V zadnjih 15 minutih srečanja  povsem popustili, kar so izkoristili gostje, da so dali dva zadetka in spravili  v težave domače moštvo. Sicer pa je bila zmaga gajevcev povsem upravičena.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it