Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; članske lige; 5. krog: Kras remiziral; ostali: zmagala le Primorje in Primorec, kar 7 remijev

V 5. krogu v raznih amaterskih ligah so bile vse naše pred težko preizkušnjo. Zmagala sta le Primorje in Primorec. V soboto je Gaja v Podgori doživela visok poraz.

Elitna liga

5. krog; Cordenons (PN); nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Cordenons – Kras Repen 1:1 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

5. krog; Štandrež; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Juventina – Zaule 1:1 (1:1)
Strelec: 36′ Kožuh
JUVENTINA: Stergulc, F. Marini, Innocenti, Racca, N. Marini, Zorzut, Hribršek (Dornik), Kožuh, Zamorra (Madonna),  Dragosavljević, Veljiković (Copetti).
Štandreško moštvo je proti neugodnemu nasprotniku, kot je Zaule, igrala neodločeno. Lahko bi tudi zmagala, morala pa bi bolj igrati samozavestno in napadalno. Prvi so povedli gostje, spretni Kožuh pa je že v prvem polčasu stanje izenačil.

5. krog; Prosek (Rouna); nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Costalunga – Primorje 0:3 (0:2)
Strelci: 15′ Pacherini, 32′ Girardini; 60′ Lombardi
PRIMORJE: Modesti, Miot, Surez, Furlan, Tomizza, Pacherini, Casseler (Semani), Gerbini, Zubin, Girardini (Castellani), Lombardi. Trener: Davide Ravalico.
Proti visokouvrščeni  Costalungi je Primorje visoko zmagalo in ponovno potrdilo, da so ga upravičeno uvrstili med glavne favorite za napredovanje v višjo ligo. Varovanci trenerja Rvalica so že v prvem polčasu pokazali, kdo je gospodar na igrišču. V 15. minuti je načel mrežo Costalunge Pacherini, podvojil pa je Griardini. V drugem delu srečanja je postregel a za tretji zadetek Lombardi.

5. krog; Čenta; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Tarcentina – Sistiana/Sesljan 1:1
Strelec: 15′ Petracci
SISTIANA/SESLJAN: Košuta, Crosato, Tawgi, Bric (Disnan), Sessi, Farosich, Podgornik, Bossi (Del Bello), Cannone, Miklavec, Petracci (Menichini). Trener: Biloslavo.
Nogometaši iz Sesljana so imeli skoraj skozi vse srečanje pobudo v svojih rokah in po prvem polčasu tudi vodili z zadetkom, ki ga je v 15. minuti dosegel Petracci. V drugem polčasu so gostitelji izenačili in tako so se morali varovanci trenerja Biloslava zadovoljiti s točko.

5. krog, Križ,  nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Vesna – Fulgor 1:2 (1:1)
Strelec: 24′ Zlatič
VESNA: Donno, Bevilacqua (Zlatković), Ravalico (Maggiore), Vasquez, Zlatić, G. Kerpan, Antonič, Štulac, Miljkovič, Rodić, Bubnič. Trener: Corona.
Proti Fulgorju, ki je do tega kroga zbral le dve točki, je Vesna nerodno izgubila doma in s tem doživela drugi zaporedni poraz. Kriško moštvo je igralo precej slabo. Res je, da je nastopilo v okrnjeni postavi, poraza doma proti nižjeuvrščenemu na lestvici pa nihče ni pričakoval.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

5. krog; Doberdob; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Mladost – Isonzo 0:0
MLADOST: Ballerino, Peric, Comar, Tabai, Iodice, R. Furlan, S. Furlan (Buo), Marusic (Retucci), Simeone (A. Cadez), Sarr, Sangalli. Trener: Stefano Caiffa.
Doberdobsko moštvo je na lastnem igrišču proti solidnemu Isonzu zamudilo lepo priložnost, da bi osvojilo vse tri točke. Gostitelji so bili boljši tekmec od gostujoče ekipe, ki se odlikuje po dobro obrambi. Proti koncu prvega polčasa so imeli edinstveno priložnost, da bi povedli z enajstmetrovko z Retuccijem, Odlični vratar gostov Alessandria pa je udarec z bele točke ubranil.

5. krog; Trebče; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Primorec – Serenissima 2:1 -> več in foto

5. krog; Bazovica; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Zarja – San Giovanni 0:0 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

5. krog; Dolina; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Breg – Staranzano 2:2 (1:1)
Strelca: 7′ Scheriani; 70′ S. Nigris 11-m
BREG: Karan, Bampi, Pischianz (Kevkn), Spinelli, Bobbini, Belladonna (Maselli), Selaković (L. Nigris), Daris, D. D’Alesio, S. Nigris, Scheriani; trener Lacalamita.
Po privlačni in zanimivi prestavi sta se v Dolini Breg in Staranzano razšla pri neodločenem izidu. Gostitelji so povedli že v 7. minuti s Scjerianijem, ki se vedno bolj uveljavlja kot izrazit strelec, gostje pa niso stali križem rok in stanje izenačili. Za drugi zadetek je poskrbel S. Nigris, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko. Gostje pa so izenačili proti koncu tekme. Med srečanjem sta imeli obe ekipi še nekaj lepih priložnosti za gol, tako da je neodločen izid pravičen.

5. krog; Gorica; nedelja, 8. oktobra 2017 (15.00)
Audax Sanrocchese – Sovodnje 2:2 (1:1)
Strelec: 20′ Visintin; 49′ Visintin 11-m
SOVODNJE: Fabricijo, Falcone, Galiussi, Simone, Piva (Trevisan), Kogoj, Milatović (Tomsič), Petejan, Visintin, Ribolica (Lutman), Altran. Trener: Simon Feri.
Po prikazani igri bi si Sovodenjci zaslužili več od neodločenega izida. Skoraj stalno so imeli pobudo v svojih rokah in zasluženo vodili skoraj do konca srečanja z zadetkoma Visintina. Dve minuti pred koncem regularnega dela pa za Sovodenjce hladna prha: gostitelji so dosegli izenačujoči gol.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

3. krog; Podgora; sobota, 7. oktobra 2017 (15.00)
Gaja – Piedimonte 0:4 (0:2)
GAJA: Gesmundo, L. Carli, Spena, Mosetti, Vidoni (Miniussi), Sovic (Frediani), Ban, Ferluga, Saule, Palermo (Urbani), Čubej (Paoletti). Trener: Venanzi.
Izključen: 20′ L. Carli
Gajevci bi morali po koledarju igrati tekmo na Padričah.  Ker pa igrišče na padričah še ni nared, so tekmo igrali v Podgori, kjer je domače moštvo premagalo Gajo kar s 4:0. Že v 20. minuti igre je bil izključen Luca Carli in z možem manj so bili varovanci trenerja Venanzija v podrejenem položaju.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it