Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; članske lige: Juventina zmagala, Kras spet KO; od ostalih uspešna samo Primorje in Sovodnje

Ta konec tedna je bil na sporedu 9. krog v raznih amaterskih ligah, v katerih nastopa 11 ekip naših društev, za katera pa ta zavrtljaj ni bil nič kaj ugoden. Zmagale so le Juventina, Primorje (kar s 5:0) in Sovodnje. Mladost in Primorec sta osvojila točko, vsi ostali pa so  izgubili. Še zlasti kočljiv postaja položaj na lestvici Kras v elitni in tudi Vesna se v 1. amaterski ligi na vse kriplje bori za obstanek.

Elitna liga

Juventina29. krog; Gumin; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Gemonese Juventina  0:1 (0:0)
Strelec: 92’ Veljković
JUVENTINA: Malusà, N. Marini, F. Marini, Racca, Popovič (Innocenti), Zorzut, Hriberšek, Zuliani (Veljković), Fiorenzo (Kogoj), Kerpan (Romanelli), Bonini. Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina se je v Guminu dokopala do dragocene zmage. Po grdi tekmi je bil junak dvoboja Omar Veljković, ki je vstopil na igrišče v 87. minuti namesto Zulianija, v sodnikovem dodatku pa je premagal nasprotnikovega vratarja Menegonija. Pred tem sta obe ekipi uprizorili grdo tekmo, čeprav sta morala nekajkrat posredovati oba vratarja.

Kras-Repen-logo-alta-ris9. krog; Gorica; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Pro Gorizia –  Kras Repen 2:0 (0:0)
Strelca: 63′ Acampora 11-m, 74′ Klun
PRO GORIZIA: Del Mestre, Bevilacqua, Cantarutti, Cerne, Klun, L. Piscopo, Contento (Autiero), Catania (M. Piscopo), Pilloni (Božič), Hoti (Battaglini), Acampora (Klančič). Trener: Coceani.
KRAS REPEN: D’Agnolo, Košuta, Kerpan, Brandmayr, Simeoni, Zappalà (Celea), Juren, Carlevaris (Stanich), Črgan (Petracci), Grujić, Sabadin (Kocman). Trener: Kneževič.
Sodnik: Stefano Tomasetig (Videm).
Krasovi nogometaši so doživeli že peti zaporedni poraz, tako da postaja njihov položaj na lestvici že zaskrbljujoč. Tokrat so se spoprijeli z drugouvrščeno Pro Gorizio, ki ne skriva svojih ambicij za visoko uvrstitev na razpredelnici in morda še kaj več. Krasovci so v prvme polčasu držali korak z močnimi gostitelji, v drugem delu tekme pa so igralci goriške ekipe še poostrili tempo igre, dali dva zadetka in zasluženo vknjižili vse tri točke.

 -> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

mladost9. krog; Žavlje; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Zaule –  Mladost  0:0
MLADOST: Cantamessa, Iodice, Mania (Furlan), Tabai, Candusso, E. Cadez, Malaroda, Petronio, Merlo (Ligia), Sangalli (Caus), Pierobon. Trener: Caiffa.
Diberdobsko moštvo je nanizalo že peti zaporedni pozitiven izid in tako ostaja trdno na sredini lestvici. Tokrat je Mladost igrala v Žavljah uin po izenačeni tekmi osvojila točko, čeprav so domači igrali imeli kako priložnost za gol več od igralcev Mladosti.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n9. krog; Prosek; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Primorje  – San Giovanni 5:0 (4:0)
Strelci: 9′ Sain, 23′ Lionetti, 33′ Girardini, 45′ Semani; 55′ Lionetti
PRIMORJE: Contento, Sain, Millo (Sessi), Tomizza, Benvenuto (Cociani), Marincich, Cofone (Tonini), Semani, Girardini (Orlando), Lionetti (Beltrame), Casseler. Trener: Allegretti.
Proseška ekipa igra vse bolje. v tem krogu je doma visoko premagala San Giovanni ter s tekmo manj utrdila drugo mesto na lestvici. Srečanje na proseški Rouni je bilo odločeno že po prvem polčasu, saj so Allegrettijevi varovanci vodili že s 4:0. V drugem delu tekme so upravljali visoko vodstvo, dali še en zadetek in se na koncu veselili treh novikh točk.
Logo_Sistiana_Sesljan229. krog; Romans; nedelja, 4.11.2018 (16.00)

Pro Romans MedeaSistiana/Sesljan  4:2 (1:1)
Strelca: 29′ Del Rosso; 47′  Sammartini
SISTIANA/SESLJAN: Gon, Pocecco (Fabris), Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Colja), Appiah, Sammartini, Miklavec (Dragosavljević), Tawgui. Trener: Musolino.
Ekipa iz Sesljana je nastopila brez svojega standardnega organizatorja igre Božičiča, kar se je na koncu poznalo. V prvem polčasu so imeli varovanci trenerja Musolina vajeti igre v svojih rokah in tudi povedli z Del Rossom, nakar so gostitelji izenačili. Gostje so že po dveh minutah drugega dela igre spet povedli, tokrat s Sammartinijem. Gostitelji so tedaj odreagirali in izkoristili  nekaj spodrsljajev sesljanske obrambe, dali še tri zadetke in zmagali.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec9. krog; Špeter ob Soči; nedelja, 4.11.2018 (15.00)
Isonzo  – Primorec  0:0
PRIMOREC: Fabris, Selaković,De Leo, Comi (Laghezza), Frangini, Suppani (Školnik), Krasniqi (Kastrati), Facchin, Caselli (Buonpane), Di Corato (Piras), Iadanza; trener De sio.
Izključen: 90′ Iadanza
Trebensko moštvo je v gosteh proti drugouvrščeemu Isonzu osvojil zelo dagoceno točko. Gostitelji so v prvem polčasu zgršili enajstmetrovko, sicer pa je bila tekma v glavnem izenačena. Primorcu pa je uspelo zajeziti vse napade domačega moštva in tako osvojiti nenadejano, toda zasluženo točko.

vesna

9. krog; Rivignano; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Rivignano 
–  Vesna 1:0 (0:0)
VESNA: Carli, Nabergoi, Latin, Veronesi (Burattini), Capuano, Renar, Bubnich (Grilanc), Mule, Vallefuoco, Sbrocchi (Nigris), Furlan. Trener: Franca.
Proti višje uvrščenemu Rivignanu je Vesna v devetih krogih doživela že sedmi poraz in se tako še naprej nahaja na nezavidljivem predzadnjem mestu na lestvici, saj ima za sabo le UFM. Med tekmo je Vesna, ki je že itak nastopila z okrnjeno postavo, zaradi poškodbe ostala še brez Bubnicha. Gostje so se v glavnem branili, nič pa niso mogli, ko so v drugem polčasu domači igralci dosegli gol. Naj omenimo, da je Vesninega trenerja Maranzano na tej tekmi zamenjal Franca. Maranzana je strasten tekač in se je udeležil newyorškega maratona.

zarja9. krog; S. Giorgio di Nogaro; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Sangiorgina  – Zarja   2:0 (1:0)
ZARJA: Budicin, Spinelli (Spadaro), Norante (Racman), Varglien, Bečaj, Albertini, Vascotto (Cepar), Tarable, F. Bernobi, Zucchini, Cappai; trener Campo.
Po verjetno najslabši prdstavi v tem prvnestvu je Zarja  izgubila v gosteh proti Sangiorgini, ki je do tega kroga imela enako število točk kot moštvo trenerja Campa. Razen treh priložnosti za gol z Martinijem, Bernobijem in Tarablejem zarjani skozi celo tekmo niso bili sploh nevarni za domačega vratarja, tako da so si poraz povsem zaslužili.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga                                                                                       

Breg-logo-20099. krog; Dolina; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
 Breg   – Romana 1:3 (1:0)
Strelec: 10′ Halili
BREG: Blasevic, Calabrese, Rossone, Bolcic (Daris), Andreasi, Maselli, Madrussani (Spinelli), Galatà, Martini, D. D’Alesio, Halili; trener Lacalamita.
Po prvem polčasu je vse kazalo, da bodo Brežani zlahka premagali enakovrednega nasprotnika, kot je Romana. Že v 10. minuti je povedel gostitelje v vodstvo Halili, ki je nato tjudi zadel prečko. V drugem delu srečanja je Brežane zajel pravi “black-out”, saj so v nekaj minutah prejeli tri zadetke. Ko so odreagirali, je bilo prepozno in treh točk so se veselili gostje.

 

gaja 9. krog; Gorica; nedelja, 4.11.2018 (14.30)
Azzurra Gaja   6:0 (2:0)
GAJA: Pavlič, Gargiuolo, Spena, Palermo (Fediani), Kalc, Vidoni, Iurissevich, Urbani (Trocello), Saul (Bernobi), Santoro, Mania (Sovič); trener Venanzi.
Proti Azzurri, ki je do tega kroga imela le dve točki več, so gajevci doživeli “teniški” poraz.  V  prvem polčasu so nekako še držali korak z gostitelji, v drugem delu srečanja pa so povsem popustili in prejeli še štiri zadetke.
“V drugem polčasu nas dejansko ni bilo na igrišču. Igrali smo nezbrano, delali smo veliko napak predvsem v obrambi, tako da je bil visok poraz neizbežen. Treba bo čimmprej pozabiti na to tekmo in poprijeti za delo,” je bi po tekmi razočaran spremljevalec Walter Kalc.

thumbs_sovodnje

9. krog; Sovodnje; sobota, 3.11.2018 (15.00)
Sovodnje   – Fogliano Turriaco 2:1 (0:0)
Strelci: 75’ Di Bert, 78’ Simčič (11-m), 86’ Kočina
SOVODNJE: Fabricijo, Komjanc, Ribolica, Kogoj, Galliussi, Mainardis (Noto), Petejan, Simčič, Bečirević, Čavdek (Peressini), Camara (Kočina). Trener: Simon Feri.
Sovodnje so se veselile pomembnega uspeha. Potem ko so domači odigrali dober prvi polčas, so gostje povedli v 75. minuti. Nogometaši trenerja Simona Ferija so odreagirali in takoj izenačili po zaslugi enajstmetrovke, ki jo je izvedel Simčič. V 86. minuti pa je Kočina premagal nasprotnikovega vratarja in tako Sovodnjam priboril celoten izkupiček točk.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog