Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; članske lige: spodrsljaj Krasa (0:1); zmagali: Sistiana/Sesljan, Vesna, Zarja, Sovodnje in Gaja

V 13. krogu v raznih amaterskih prvenstvih ekipe naših društev igrajo v nedeljo večinoma doma. Prvi v tej sezoni igra Gaja na svojem igrišču na Padričah.

Elitna liga

13. krog; Repen; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Kras Repen – Fontanafredda 0:1 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

13. krog; Štandrež; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Juventina – Valnatisone 0:2 (0:1)
Strelca: 17′ Miano, 52′ Oviszcach
JUVENTINA: Stergulc, F. Marini, Ormelese (Liberti Cruciano), Racca, N. Marini, Della Ventura (Braini), Kerpan (Hriberšek), Kožuh, Dragosavljević (Radev), Dornik, Madonna (Copetti). Trener: Nicola Sepulcri.
Izključen: 47′ Stergulc
Juventina, ki je nastopila v močno okrnjeni postavi, je izgubila proti Valnatisoneju. Gostje so zasluženo povedli v 17. minuti srečanja, v drugem polčasu pa jim je nedvomno olajšala nalogo izključitev vratarja Stergulca, ki ga je nadomestil mladi Gregor Braini (letnik 1998). V 52. je Valnatisone dosegel še drugi zadetek in zapečatil tekmo.

13. krog; Trst (Ul. Petracco); nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Trieste Calcio – Primorje  2:0 (1:0)
Strelca: 35′ Paliaga, 90′ Davanzo
TRIESTE CALCIO: Franceschin, Crosato, Muccio Crasso, Gajcanin, Rihter, Vouk, Pelengic (59′ Calzolari), Abdulaj, Paliaga (86′ Davanzo), Ghedini, De Luca (69′ Vascotto). Trener Calò.
PRIMORJE: Modesti, Miot (1’st Casseler), Millo (59′ Castellano), Gerbini, Lapaine (77′ Danieli), Tomizza (71′ Lo Perfido), Girardini (1′ st Metullio) Benvenuto, Zubin, Tonini, Lombardi. Trener Ravalico.
Primorje je v  gosteh izgubilo proti ekipi Trieste Calcio, ki se nahaja pri spodnjem delu lestvice, in je tudi izgubilo prvo mesto na lestvici, ki ga sedaj sama zaseda Pro Gorizia. Resnici na ljubo, si proseška enajsterica poraza ni zaslužila, saj je bila večji del srečanja boljša od gostiteljev, ki so bili pri zaključevanju na gol prisebnejši. Tako so v prvem polčasu zadeli v polno s Paliago, ob izteku regularnega časa pa z Davanzom, ki je nekaj minut prej zamenjal prav Paliago. Vse zamenjave, ki jih je med tekmo opravil trener Primorja Ravalico, so bile tako zaman.

Žavlje; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Zaule Rabuiese – Sistiana Sesljan 0:3 (0:1)
Strelca: 28′ Cannone, 69′ Cannone, 83′ Petracci
SISTIANA SESLJAN: Košuta, Crosato (Pocecco), Tawgui (Pojani), Del Bello, Sessi, Farosich, Podgornik, Bossi (Pacor), Cannone (Petracci), Miklavec, Menichini (Sammartini). Trener: Alessandro Musolino.
Sistiana Sesljan je uprizoril odlično predstavo in zasluženo premagal do pred tem krogom višjeuvrščeni Zaule. Prva dva zadetka je prispeval tokrat odlični Cannone, zmago pa je dokončno zapečatil Petracci sedem minut pred koncem srečanja.

13. krog; Križ;  nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Vesna – Aurora 2:1 (1:1)
Strelca: 11′ Rodič, 60′ A. Kerpan
VESNA: Zucca, Bevilacqua, Ravalico, A. Kerpan, G. Kerpan, Renar, Gajšek, Vasques, Zatkovič (Inchiostri), Božičič, Rodič. Trener: Paolo Soavi.
Po daljšem obdobju rezultatske suše se je Vesna dokopala do pomembnih treh točk. Za vodstvo domačih je poskrbel Rodič, Aurora pa je takoj izenačila. Kriško moštvo pa je uprizorilo res odličen drugi polčas. V 60. minuti je zopet povedlo z Albertom Kerpanom, nato pa je vseskozi napadalo ter zadelo dve vratnici, tako da je zmaga več kot zaslužena.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

13. krog; Doberdob; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Mladost – Villesse 1:1 (0:0)
Strelec: 60′ Ferletič
MLADOST: Ballerino, Patessio, Comar, Mainardis (E. Cadez), Candusso, R. Furlan, Sarr, Tabai, Simeone, Ferletič (Milič), A. Cadez (S. Furlan). Trener: Stefano Caiffa.
Izključen: 80′ R. Furlan
Potem ko je Mladost povedla v 60. minuti z Matejem Ferletičem in uspešno igrala vse do konca, je Villesse izenačil v 92. minuti, ko je izkoristil protinapad po napaki v napadu Simeoneja. Naj omenimo, da je Mladost odigrala zadnje minute brez Riccarda Furlana, ki si je v 80. minuti prislužil zelo sporen rdeči karton.

13. krog; Oglej; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Aquileia – Primorec 1:0 (1:0)
PRIMOREC: Sorrentino, Taglialatela, Cudicio, Dicorato, Frangini, Di Leo, Prestafilippo (Curelli), Piras, Moriones, Caselli (Krasniqi), Buonpane (Procacci); trener De Sio.
Izključen: 50′ Taglialatela
Primorec, ki je nastopil z močno okrnjeno postavo (štiri izključeni igralci in dva poškodovana) si v Ogelju nikakor ni zaslužil poraza. Skozi vso tekmo je bil enakovreden gostiteljem in je imel tudi več priložnosti za gol, na koncu pa je ostal praznih rok. Že v 5. minuti drugega polčasa so gostje ostali v desetih na igrišču zaradi dvomljive izključitve igralca Taglialatele. Kljub možu manj pa je Primorec imel teritorialno premoč in bi zaslužil najmanj točko.

13. krog; Bazovica; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Zarja – Ruda 2:0 (2:0)
Strelec: 14′ F. Bernobi, 26′ F.Bernobi
ZARJA: Bernabich, Franco (Spadaro), Spinelli, Markovič (Bečaj), Varglien, Disnan, Tarable (Ilić), Cottiga, F. Bernobi (R. Bernobi), Mandorino (Cepar), Racman; trener Campo.
Proti visokouvrščeni Rudi je Zarja doma osvojila tri zlata vredne točke za zastavljeni cilj, ki si ga je zastavila pred prvenstvom, to je “mirna rešitev”. Zarjani so  predvsem v prvem polčasu dobro igrali, ko so tudi dosegli dva zadetka z razigranim Francescom Bernobijem in so imeli še vrsto priložnosti z Racmanom in Mandorinom, da bi povečali izid. V drugem polčasu so v glavnem upravljali lepo prednost dveh zadetkov in imeli še nekaj priložnosti za gol. Tokrat je Zarja zadovoljila predvsem na sredini igrišča, kjer se je dobro odrezal novi “nakup” Disnan, ki je bil s Cottigo tudi najboljši posameznik domače vrste.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

13. krog; Škocjan ob Soči; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
San Canzian – Breg 4:0 (1:0)
BREG: Parovel, Bampi, Pischianz, Spinelli (Bolcic), Bobbini, Belladonna, Selaković (Madrussani), Maselli (Marinelli), M. D’Alesio, D. D’Alesio (L. Nigris), Gelsi; trener Lacalamita.
Brežani se z gostovanja v Škocjanu ob Soči vračajo s sklonjeno glavo, saj so izgubili proti domači ekipi, ki je bila do tega kroga na predzadnjem mestu lestvice. Kar pa je najhuje, je to, da so tokrat uprizorili zlo slabo igro, brez vsake želje do zmage, kar se je na koncu tudi mašečvalo. Po tem visokem porazu postaja položaj na lestvici skoraj zaskrbljujoč. Treba se bo čimprej pobrati in ne zapraviti vsega, kar je ekipa doslej dobrega naredila.

13. krog; Tržič; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Romana – Sovodnje 0:1 (0:1)
Strelec: 38′ Lutman
SOVODNJE: Fabricijo, Falcone, Galliussi, S. Tomsič, Ribolica, Milatovič, Petejan, Piva (Noto), Visintin, Lutman (N. Tomsič), Altran. Trener: Simon Feri.
Nogometaši Sovodenj se iz Tržiča vračajo s tremi dragocenimi točkami. Gostje so uprizorili odličen prvi polčas, med katerim so ustvarili več priložnosti za zadetek, izkoristili pa so le eno v 38. minuti, ko je bil uspešen Lutman. Njegov gol je bil odločilen, saj so nato Sovodnje brez težav upravljale rezultat.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

11. krog; Padriče; nedelja, 3. decembra 2017 (14.30)
Gaja – Terzo 1:0 (0:0)
Strelec: 85′  Spena
GAJA: Gesmundo, Chinnicci (Martini), Spena, Palermo (Saule), Freddiani, Miniussi, Iurissevich (Mosetti), Ferluga, B. Sovič, Urbani, Čubej (Canziani); trener Venanzi.
V svojem prvem nastopu na domačem padriškem terenu v tej sezoni je Gaja zmagala in ohranila tretje mesto na lestvici. Z igro pa varovanci trenerja Venanzija niso povsem zadovoljili. V prvem polčasu so bili boljši gostje, ki so ustvarili tudi nekaj priložnosti za gol. V drugem delu tekme je Gaja le igrala bolje, zmagoviti zadetek pa je dosegla pet minut pred koncem regularnega dela srečanja po akciji iz kota. Spena pa je z glavo potisnil žogo v mrežo in tako prislužil svojemu moštvu tri dragocene točke.
V prihodnjem krogu bo Gaja prosta.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it