Ta konec tedna sta bila na sporedu dva derbija med ekipami naših društev. V soboto je namreč igrata v Vižovljah Juvnetina premagala Sistiano Sesljan, v Trebčah pa sta se Primorec in Zarja razšla pri neodločenem izidu. Vse ostale ekipe aso igrale v nedeljo. Kras je osvojil točko v Ronkah, Primorje je doma visoko zmagalo, Vesna pa v gosteh doživela nov poraz.

Elitna liga

26. krog; Ronke; nedelja, 15. aprila 2018 (16.00)
Ronchi – Kras Repen  1:1 (1:0)

Strelca: 30′ Bardini, 88′ Juren
RONCHI: Furios, Zampa Esteban, Strussiat, Raffa, Stradi, Dominutti, Lucheo, Markic, Bardini, Veneziano, Sarcinelli; Zampa Nicolas, Rebecchi, Di Matteo, Fortes Andrade, Debianchi, Petriccione, Gabrieli. Trener: Franti.
KRAS REPEN: D’Agnolo, Radujko, Ciave, Simeoni, Hadžić, Stanich, Juren, Venturini, Ciriello, Grujic, Baskera; Perossa, Carlevaris, D’Aliesio, Klančič, Parola, Kosuta, Pagliaro.Trener: Knezevic.
Sodnik: Federico Muccignato (Pordenon).
Kras je bil povsem enakovreden na lestvici višje postavljenemu Ronchiju in je povsem zasluženo osvojil točko. Gostitelji so povedli z Bardinijem v 32. minuti, krasovci pa so 4 minute pred koncem regularnega časa izid izenačili z mladim Jurnom. Sicer pa bi lahko dosegli vsaj en gol že v prvem polčasu, toda Grujić, Ciriello, Baskera in Stancich niso bili dvolj prisebni pri zaključevanju na gol.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

26. krog; Vižovlje; sobota, 14. aprila 2018 (16.00)
Sistiana Sesljan – Juventina 0:1 (0:1)
Strelec: 22′ Della Ventura
SISTIANA SESLJAN: Gon, Crosato, Del Bello (Donato), Sammartini, Sessi, Basello (Tawgui), Podgornik, Del Rosso, Cannone, Miklavec (Petracci), Menichini. Trener: Alessandro Musolino.
JUVENTINA: Stergulc, Innocenti, F. Marini, Racca, Popovič, Zorzut, Hriberšek, Kožuh, Pinatti (Zamora), Kerpan (Copetti), Della Ventura (Dornik). Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina je osvojila derbi promocijske lige. Nogometaši trenerja Sepulcrija so uprizorili boljšo predstavo in zasluženo povedli z Della Venturo v 22. minuti, nato pa so ohranili minimalno vodstvo in vknjižili tri točke, s katerimi ostajajo na visokem mestu na lestvici.

26. krog; Prosek; nedelja, 15. marca 2018 (16.00)
Primorje  – Fulgor 3:1 (0:0)
Strelci: 61′ Sain, 65′ Loperfido, 79′ Millo
PRIMORJE: Modesti, Casseler, Millo (Janjic), Gerbini, Benvenuto, Tonini (Herlinger), Miot, Semani (Loperfido) , Sain, Lombardi (Kuniqi), Metullio; trener Allegretti
FULGOR: Giorgiutti, Bertuzzi, Chicco, Cucchiaro, Iussa, Gallinelli (Atta), Colosetti, Gonano, Bardus (Cavallaro), Di Florio (Stefanutti), Merlino (Gyamfi); trener Geissa
Izključen: 51′ Gonano
Primorje je z odlično igro v drugem polčasu zasluženo premagalo trdoživo enajsterico Fulgorja in skupno z Juventino zadržalo drugo mesto na lestvici. Po izenečaneme prvem polčasu so se nogometaši Primorja razigrali. Že v 6. minuti je Sain imel na razpolago enajstmetrovko, ki pa jo je vratar ubranil, v 16. minuti  pa se je oddolžil z golom po podaji Metullia. Le nekaj minut pozneje je Loperfido povečal izid na 2:0, v 34. minuti pa je mladi Millo s krasnim udarcem zunaj kazenskega prostora premagala gostujočega vratarja. V 90. minuti so gostje zapravili enajstmetrovko (vratar jo je ubranil), častni gol pa so dosegli v sodnikovem dodatku s Cavallarom.

26. krog; Centa; nedelja, 15. aprila 2018 (16.00)
Tarcentina – Vesna 4:0 (2:0)
VESNA: Zucca (Paoli), Nabergoi, Renar, Zlatič, Vasquez, Pazzaglini (Rodič), Antonič (Grilanc), Inchiostri (Gajšek), Zatkovič, Božičič, A. Kerpan. Trener: Paolo Soavi.
Izključen: 55′ Nabergoi
Letošnja sezona ostaja za Vesno začarana. Kriška ekipa je ostalas praznih rok tudi v Centi prot domači ekipi, ki je na 14. mestu lestvice in se na vse kriplje bori za igranje v play-outu. Gostitelji so že po 10 minutah vodiliz 2:0. Tudi  gostje so imeli priložnost, da bi se dokopali do gola, toda sodnik je Renarju razveljavil zadetek, Božičič pa je zadel prečko. V drugem delu srečanja je Tarcentina dala še dva zadetka, za nameček pa je Vesna ostala v desetih že od 10. minute, ker je bil Nabergoi izključen.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

26. krog; Gradež; nedelja, 15. aprila 2018 (16.00)
Gradese – Mladost 1:1 (0:0)
Strelec: 68′ Simeone
MLADOST: Cantamessa, Patessio, Comar, Tabai, Iodice, E. Cadez, Malaroda (S. Furlan), R. Furlan, Simeone, Mainardis (Bressan), Sangalli (A. Cadez). Trener: Stefano Caiffa.
Na nuegodnem gostovanju v Gradežu je Mladost igrala neodločeno z domačo vrsto, vseeno pa je ohranila prvo mesto na lestvici, sedaj pa skupno s Chairbolo Ponziano. Obe ekipi imata po 45 točk. Doberdobsko moštvo je povedlo v drugem polčasu s Simeonijem, kmalu zatem pa so gostitelji izenačili.
V prihodnjem krogu bo Mladost v soboto igrala derbi proti Primorcu.

26. krog; Trebče; sobota, 14. aprila 2018 (16.00)
Primorec – Zarja 2:2 (0:1) -> foto
Strelci: 38′ Zucchini (11-m), 54′ Francesco Bernobi, 56′ Školnik (11-m), 67′ Piras
PRIMOREC: Sorrentino, Grego (Procacci), Cudicio, Školnik, Frangini, De Leo (Carlassara), Krasniqi, Facchin (Burolo), Buonpane, Piras, Caselli. Trener: Vincenzo De Sio.
ZARJA: Persic, Varglien (Spinelli), Norante, Markovič, Spadaro, Disnan, Cepar, Bečaj (Racman), F. Bernobi, Zucchini, Cappai (Vascotto). Trener: Michele Campo.
Izključena: 65′ Racman, 91′ Vascotto
Po razbuljiveme derbiju v Trebčah sta se domači Primorec in bazovska Zarja razšla pri neodločenem izidu 2:2. V prvem polčasu je imela Zarja terensko premoč in tudi več priložnosti za gol. Izkoristila pa ej samo eno, ko je v 38. minuti povedla z enajstmetrovko, ki jo je izvedel Zucchini. Tudi v začetku drugega polčasa so gostje imeli več od igre in podvojili s Francescom Bernobijem. Gostitelji pa so zmanjšali zaostanek na 1:2 z enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Školnik, ter nato izdi izenačili s Pirasom. Igralci so postajali vse bolj živčni in izključen je bil Racman. Igralci Primorja so se z igralcem več podali v napad, toda so se tudi nevarno odkrili v obrambi. V zadnjih minutah so gostje ostali v devetih, ker je bil izključen Vascotto. Za raztrgano in večkkrat grobo igro je bil “kriv” tudi sodnik, ki ni znal brzati igralcev na igrišču.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

26. krog: Dolina; nedelja, 15. aprila 2018
 Breg – Campanelle 0:1 (0:0)
BREG: Parovel, Marchetti (Bertolini), Pischianz (Calabrese), Bolcic, Spinelli, Baselli, Gelsi (L. Nigris), Daris, Scheriani (Mrinelli), D. D’Alesio, S. Nigris; trener Lacalamita.
Izključen: Bolcic.
Breg je na domačem igrišču nerodno izgubil proti ekipi Campanelle, ki je pri spodnjem delu lestvice in se je tako približal Brežanom na eno samo točko razlike. Zmagoviti gol za goste je v 24. minuti dosegel Pigato. Po prvem nezanimivem polčasu se je igre razživela v drugem delu, ko so gostje tudi povedli. Brežani so imeli izredno priložnost za zenačenje, toda Marinelli je zastreljal enajstmetrovko. Proti koncu tekme je sodnik izključil Bolcica zaradi prekrška nad veteranom amaterskih igrišč Cermeljem (letnik 1972).

26. krog; Sovodnje; nedelja, 15. aprila 2018 (16.00)
SovodnjeLa Fortezza 3:1 (2:0)
Strelca: 20′ J. Petejan, 40′ J. Petejan; 65′ Milatović
SOVODONJE: Petranca, Piva, Falcone, Petejan, Galliussi, Kogoj, Terpin (Peressini), Milatović, Lutman (Kocina), Trevisan (Černe), Visintin. Trener: Feri.
Izključen: 88′ J. Visintin
Sovodenjci so povsem zasluženo doma premagali La Fortezzo iz Gradišča. V prvem polčasu je dvakrat zadel v polno Janez Petejan, ki je v tej sezoni dosegel prva dva gola, v nadaljevanju pa je poskrbel za tretji zadetek Milatović. Škoda le, da je bil proti koncu tekme izključen Jason Visintin.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

21. krog; Zagraj; nedelja, 15. aprila 2018 (16.00)
Sagrado – Gaja  3:1 (1:0)
Strelec: 58′ B. Sovič
GAJA: Gesmundo, Vidoni (Čubej), Sovič, Mosetti, Lauro, Miniussi, Iurissevich (Maschietto), Ferluga, Saule, Urbani, Martini, trener Venanzi.
Slab pristop do tekme in malo podcenjevanja nasprotnika je  Gajo drago stalo. Na slabem igrišču in po raztrgani igri so gajevci izgubili proti nižje uvrščenemu Sagradu, ki je po prvem delu tekme vodil z 1:0. Gajevci so v 13. minuti drugega polčasa izenačili z Brianom Sovičem, gostitelji pa so kmalu zatem s protinapadom spet povedli. Tretji zadetek so dosegli po zelo dvomljivi enajstmetrovki v sodnikovem dodatku.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it