Ta vikend ni bil ravno uspešen za ekipe naših društev. Boleč poraz je utrpel Kras v elitni ligi. V ostalih prvenstvih so zmagali le Primorec, Primorje, Mladost in Gaja.

Elitna liga

19. krog; Manzano; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Manzanese – Kras Repen 1:0 (1:0)
KRAS: D’Agnolo, Cislario, Radujko, Simeoni, Hadžić, Carlevaris (Juren), Baskera (Maio), Venturini, Ciriello, Grujić (Parola), D’Aliesio (Stanich). Trener: Radenko Kneževič.
Izključen: 85′ Parola
V zelo pomembnem srečanju je Krasovo moštvo izgubilo v gosteh proti nepsrednemu tekmecu za obstanek v ligi Manzaneseju. Krasovci, ki so po tem porazu še vedno priklenjeni na 13. mestu lestvice s 17 točkami skupno s Cornom, bi si lahko že v sredo, 15. februarja delno opomgli. Ob 15. uri bodo v Repnu igrali  zaostalo tekmo proti Brianu. Ponovnega spodrsljaja si ne smejo absolutno privoščiti.

> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

19. krog; Štandrež; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
 Juventina – Pro Cervignano 0:0
JUVENTINA: Braini, F. Marini, N. Marini, Racca, Popovič, Zorzut, Dragosavljević (Della Ventura), Kožuh, Madonna (Pinatti), Dornik (Hriberšek), Kerpan (Vidoz). Trener: Nicola Sepulcri.
Štsndreško moštvo je na srečanju proti drugouvrščeni ekipi iz Červinajna osvojila točko, ki je na razplet dogodkov na igrišču tudi pravilno plačilo za obe ekipi. Juventina je bila  namreč v prvem polčasu boljši tekmec, v drugem delu igre pa so prevladali gostje.

19. krog; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Aurora – Primorje 1:2 (1:1)
Strelca: 13′ Casseler; 76′ Loperfido
PRIMORJE: Gita, Pacherini, Millo (Castellano), Benvenuto (Loperfido), Lapaine, Tomizza, Lombardi (Tonini), Semani, Sain, Gerbini, Casseler; trener Allegretti
Po nekaterih neporičakovanih spodrsljajih si je Primorje zpet opomoglo in v gosteh premagalo Auroro, ki se na vse kriplje bori proti izpadu. Tekma se je odlično začela za proseško moštvo, ki je pvoedlo že v 13. minuti s Casselerjem. Gostitelji pa so odreagirali in proti koncu polčasa stanje izenačili po enajstmetrovki. V drugem delu tekme je Primorje imelo rahlo terensko in v 31. minuti doseglo zmagotivi zadetek z Loperfidom. Domače moštvo se je nato vrglo v napad, da bi stanje izenačilo, toda obramba Primorja je bila na mestu in izid se ni več spremenil.

19. krog; Trst, Ul. Petracco; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Trieste Calcio  – Sistiana Sesljan 1:1 (0:1)
Strelec: 14′ Petracci
SISTIANA SESLJAN: Gon, Crosato, Tawgui (od 84. Pojani), Farosich, Delbello, Delrosso, Podgornik, Bossi (Pocecco), Cannone, Miklavec, Petracci (Sammartini). Trener:  Musolino.
Ekipa iz Sesljana je v gosteh pri ekipi Trieste Calcio osvojila dragoceno točko v boju za obstanek v ligi. Gostje so bili v prvem polčasu boljši tekmec na igrišču in poleg zadetka, ki ga je že v 14. minuti dosegel Petracci, ustvarili še nekaj nevarnih akcij. V drugem delu tekme so gostitelji prejeli vajeti igre v svoje roke, izrazitih priložnosti za gol pa niso ustvarili. V 35. minuti so izenačili, sicer pa s precej sporno enajstmetrovko.

19. krog; Križ; sobota, 10. februarja 2018 (16.00)
Vesna – Zaule 0:3 (0:1)
VESNA: Zucca, Bevilacqua, Balihodžić, Vasquez, G. Kerpan, Zlatič, Gajšek (Inchiostri), A. Kerpan, Gianneo, Rodič, Hujić. Trener: Paolo Soavi.
Vesna je doživela nov spodrsljaj. Domači so imeli enkratno priložnost, da bi povedli, a je Gajšek v prvem polčasu zgrešil enajstmetrovko. Povedli so gostje, ki so v drugem delu srečanja dosegli tudi drugi zadetek. Tedaj je bilo tekme v bistvu konec, saj je Vesna popustila, Zaule pa je vknjižil tri točke.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

19. krog; Doberdob; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Mladost – Mariano 1:0 (1:0)
Strelec: 18′ L. Simeone
MLADOST: Cantamessa, Patessio, Comar, Tabai, Iodice, E. Cadez, S. Furlan (Mainardis), Marušič (Sarr), Simeone (Malaroda), R. Furlan, Sangalli (Milič); trener Caiffa.
Mladost, ki je nastopila v precej okrnjeni postavi, je doma proti Marianu osvojila tri zelo pomembne točke in se še višje povzpela na lestvici proti “mirnemu obstanku” v ligi. Tekma je bila zelo borbena in včasih napeta, zmaga doberdobskega moštva zaslužena, pa čeprav so gostje v drugem polčasu odločno pritisnili na domača vrata. Obramba Mladosti pa je zdržala do konca. Zmagoviti zadetek za gostitelje je v 18. minuti dosegel Luigi Simeone.

19. krog; Trst; sobota, 10. februarja 2018 (15.00)
Primorec – Isontina 2:1 (1:0)
Strelca: 4′ Facchin; 65′ Kocman 11-m
PRIMOREC: Sorrentino, Grego, Cudicio (Tuberoso), Facchin, Frangini, De Leo, Krasniqi, Dicorato, Zugna (Kocman), Školnik, Caselli; trener De Sio.
Primorec je vknjižil pomembne točke, potem ko je doma premagal Isontino. Domači so odigrali zelo dober prvi polčas in povedli že po 4 minutah s Fachinom. Drugi zadetek je prispeval Ivan Kocman, ki je odlično unovčil enajstmetrovko. Nato je Isontina zmanjšala zaostanek in bila nekajkrat nevarna, rezultat pa se ni spremenil.

19. krog; Bazovica; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Zarja – Isonzo 1:1 (0:0)
Strelec: 50′ Zucchini 11-m
ZARJA: Persich, Franco (Spadaro), Racman, Markovič, Varglien, Cottiga (R. Bernobi), Cappai (Vascotto),Tarable (Mandorino), F. Bernobi, Zucchini, Cepar; trener Campo.
Zarja si je zopet zapravila zmago. Vso tekmo je imela pobudo v svojih rokah in tudi številne priložnosti za gol. V 5. minuti drugega polčasa je vendarle povedla z enajstmetrovko, ki si jo je prislužil Zucchini in nato tudi uspešno izvedel najstrožjo kazen. Igralci bazovskega moštva so imeli nato še vsaj tri stoodstotne priložnosti, da bi povečali izid. Mandorino, Cepar in Markovič pa niso bili dovolj prisebni, da bi premagali gostujočega vratarja. Kot se navadno dogaja v nogometu, zamujeni priložnosti sledi “kazen”. In to se je zgodilo Zarji pet minut pred koncem, ko so gostje stanje izenačili iz akcije protinapada. In bi lahko celo zmagali, ko bi  minuto pred končnim sodnikovim žvižgom vratar Persich ne odločilno posegel in rešil svoja vrata pred gtovim golom.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

19. krog; Dolina; sobota, 10. februarja 2018 (15.00)
Breg – UFM Monfalcone 0:2 (0:0)
BREG: Karan, Bampi, Pischianz, Bolcic, Bobbini, Maselli, Gelsi (Spinelli), Daris, L. Nigris (Scheriani), D. D’Alesio (Madrussani), S. Nigris. Trener: Nicola Lacalamita.
Breg se je v prvem polčasu enakovredno upiral vodilnemu tržiškemu moštvu UFM, ki je prvi favorit za napredovanje. Gostje pa so nato v drugem polčasu uveljavili svojo premoč in iz Doline odnesli celoten izkupiček točk.

19. krog; Fiumicello; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Fiumicello – Sovodnje 1:0 (1:0)
SOVODNJE: Fabricijo, Piva, Falcone, Tomsič, Galliussi, Simone (N. Terpin), Petejan, Milatović (Osmani), Lutman, Kočina, N. Tomsič (Kogoj). Trener: Feri.
Sovodenjci so prekinili serijo 13 zaporednih pozitivnih izidov in tokrat v gsoteh izgubili proti, sicer zelo solidnemu Fiumicellu, ki zaseda drugo mesto na lestvici  za “neulovljivim” UFM. Gostitelji so povedli že v 12. minuti igre iz enajstmetrovke. bil je to tudi edini zadetek na tem srečanju, ki gotovo ni zadovoljil nogometnih sladokuscev, prej nasprotno.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

14. krog; Padriče; nedelja, 11. februarja 2018 (15.00)
Gaja – Malisana 4:0 (2:0) -> več in slike

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it