Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; amaterske lige; derbi Kras – Juventina 1:0; uspešna tudi Primorje in Sistiana/Sesljan

V nedeljo, 9. septembra 2018 so se začele vse amaterske lige ( od elitne do 2. AL) za sezono 2018/19, v katerih nastopa 11 ekip naših društev. In že v prvem krogu je bil na sporedu v Repnu derbi v elitni ligi med domačim Krasom in štandreško Juventino, na katerem so tesno zmagali krasovci.  V promocijskem prvenstvu sta zmagal aPrimorje in Sistiana/Sesljan, Mladost pa je osvojila točko. V ostalih ligah pa je bil obračun prvega kroga bolj skromen. V 1. amaterski ligi sta Primorec in Vesna izgubila, trebensko moštvo kar z 0:4.

Tudi za to sezono vam bomo skušali posredovati statistične podatke. Na posameznih društvenih straneh pa so na voljo postave igralcev, strokovni štab, foto ekip in posameznikov ter foto te sezone.

Elitna liga

Kras-Repen-logo-alta-risJuventina21. krog; Repen; nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Kras RepenJuventina 1:0 (0:0)

Strelec: 56′ Sabadin
KRAS: D’Agnolo, Bevilacqua (Celea), Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques, Maio (Košuta), Stanich (Carlevaris), Črgan, Grujić, Sabadin (od 76. Petracci). Trener: Kneževič.
JUVENTINA: Stergulc, Innocenti, F. Marini (N. Marini), Racca, Popovič, Zorzut (Ormellese), Kerpan (Madonna), Kožuh, Banini (Kogoj), Romanelli (Dornik), Fiorenzo. Trener: Sepulcri.
Izključen: 86′ Innocenti (dvojni opomin).
Pričakovani derbi v Repnu med Krasom in Juventino se je končal z zmago gostiteljev, ki so zmagoviti zadetek dosegli v začetku drugega polčasa s Sabadinom. Tekma ni bila na posebno visoki tehnični ravni inb kar nekaj je bilo napak na eni in drugi strani. Naposled pa so Krasovi nogometaši le osvojili vse tri točke, čepav so tudi gostje imeli nekaj priložnosti, da bi izid izenačili. Krasova obramba pa je bila vedno na mestu.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n1. krog; Prosek nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Primorje 
  – Valnatisone 1:0 (0:0)
Strelec: 52′ Sain
PRIMORJE: Gita, Sessi, Tomizza, Gerbini, Tonini (Surez), Giacomi, Lombardi, Casseler, Sain (Cociani), Girardini (Martin), Millo;  trener Allegretti.
VALNATISONE: Pinnato, M. Dorbolò (T. Dorbolò), Rausa, Gossgnach, Snidaro, Sniarcig, Nin, Sittaro (Predan),  Bellocchio, Miano, Comugnaro Pocovaz); trener Biglia.
Proseško moštvo je uspešno začelo novo sezono in povsem zasluženo premagalo, sicer trdoživo ekipo Vanatisoneja. Gostitelji bi lahko povedli že v prvem polčasu, saj so imeli dve izredno ugodni priložnosti za vodstvo. V drugem delu igre so še poostrili tempo igre in v 7. minuti povedli s Sainom. Nakar so zadeli prečko in imeli še nekaj zelo zrelih priložnosti, da bi podvojili. Tudi gostje so bili dvakrat zelo “blizu” gola, domači vratar Gita pa se je odlično odrezal.

Logo_Sistiana_Sesljan221. krog; Vižovlje, nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
 Sistiana/Sesljan
Chiarbola Ponziana 4:2 (1:2)
Strelci: Alen Carli 2, Sammartini, Erik Colja
SISTIANA SESLJAN: Zucca, Antonič (Colja), Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso, Miklavec, Sammartini, Božičič, Tawgui. Trener: Musolino.
Ekipa iz Sesljana je s prepričljivo zmago začela novo sezono. Premagala je močno ekipo Chiarbole Ponziane, ki naj bi sodila med boljša moštva za visoko uvrstitev na končni lestvici. Gostje so začeli na vso moč in v prvem polčasu vodili z 2:1. Za domače moštvo je v prvem delu igra začasno stanje izenačil Carli, ki je nato dal še drugi gol za 2:2.  Gostitleji so v drugem delu tekme igrali mnogo boljše, zasluženo dali še dva gola s Sammartinijem in Erikom Coljo ter se na koncu veselili treh točk.

mladost1. krog; Doberdob; nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Mladost
Risanese 1:1 (1:0)
Strelec: 12′ Merlo
MLADOST: Cantamessa, Manià, Malaroda (Ferrigno), Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo, R. Furlan, A. Cadez (Petronio), Sangalli, Pierobon (Caus). Trener: Stefano Caiffa.
Prva, zgodovinska tekma Mladosti v promocijski ligi se je zaključila z delitvijo točk, čeprav bi doberdobska enajsterica zaslužila nekaj več. Domači so povedli v 12. minuti z Merlom, nato pa sta dve lepi priložnosti za zadetek imela brata Erik in Alan Cadez. V drugem delu tekme je Mladost še naprej lepo igrala, do hladne prhe pa je prišlo v 85. minuti, ko je Risanese izenačil.

 -> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec1. krog; ; nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Primorec – Rivignano 0:4 (0:1)
PRIMOREC: Gregori, Piras, Grego, Di Corato, Frangini, Suppani (Galati Rando), Argjend, Facchin (Dolcemaschio), Carlassara (Buonpane), Caselli, Kastrati (Selakovič), trener De Sio.
Po prvem polčasu, ko so se Primorčevi  nogemetaši kar solidno upirali gostom, so v drugem delu tekme povsem popustili in doživeli visok poraz. res je, da je trebensko oštvo nastopilo v precej okrnjeni postavi, tako visokega poraza na  uvodi tekmi pa nihče ni pričakoval.

vesna1. krog; Oglej, nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Aquileia – Vesna
2:0
(2:0)
VESNA: Carli, Nabergoi (Veronesi), Burattini, Džinić, Capuano, Renar, Furlan, Procacci (Bubnich), Nigris (Centrone), Sbrocchi, Milošević. Trener: Maranzana.
Izključen: 10′ Burattini.
Po nazadovanju v nižjo ligo v minuli sezoni kriška Vesna tudi prvenstvo 1. amaterske lige ni začela najboljše. Že po 10 minutah je kriško moštvo v Ogleju prejelo dva gola in za nameček, je bil po drugem zadetku izključen Burattini. V edesetih skoraj vso tekmo  je kriško moštvo sicer skušalo vsaj zmanjšati zaostanek, toda večjih priložnosti za gol ni imela.

zarja1. krog; Tržič, nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Ufm Monfalcone – Zarja 0:0
ZARJA: Budicin, Cappai, Norante (Prestifilippo), Markovič (Spinelli), Varglien, Cottiga (Lodi), Cepar, Vascotto, Pippan, Zucchini, Racman; trener Campo.
Po zelo lepi predstavi predvsem v drugem polčasu se Zarja vrača proti favorizirani tržiški ekipi  z dragoceno točko. Ne samo: zarjani bi lahko celo presenetili, saj so imeli v drugem delu tekme z Zucchinijem stoodstotno priložnost za vodstvo, a so jo zapravili.
“Vsekako smo z osvojeno točko zadovoljni, kajti v Tržiču za vse ekipe ne bo lahko osvajati točk,” je po srečanju dejal Zarjin sremljevalec Robi Kalc.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

Breg-logo-20091. krog; Krmin, nedelja, 9.9.2018 (15.00)                                                                                                          
Cormonese – Breg
0:0
BREG: Blasevich, Marhetti, Pischianz (Rossone), Andreasi, Bobbini, Maselli, Halili (Calabrese), Galata (Daris), Martini (Vidali), D’Alesio, Bertolini (Carminati); trener Lacalamita.
Po ne preveč dopadljivi tekmi sta se Cormonese in Breg razšla brez gola. Nekaj več od igre so imeli gostitelji, ki so zadeli tudi prečko. Po tem kar sta pokalzi obe ekipi, pa je izid v glavnem pravičen. Naj omenimo, da sta se med tekmo poškodovala Pischianz in Martini, ki sta ju zamenjala mlada Rossone in Marko Vidali.

gaja1. krog; Padriče, nedelja, 9.9.2018 (15.00)              
Gaja – Audax 0:0
GAJA: D’Orso, Carli, Gargiuolo, Palermo, Lauro (Ligotti), Vidoni, Iurissevich, tuccio (Urbani), Saule, Mania (Torcello), Sovič (Kobec). Trener Venanzi.
Izključen: 80′ Carli
Po lepem prvem polčasu, ko sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnosti za gol, je bila igra v drugem delu tekme raztrgana. Nogometaši obeh ekip so postajali, zaradi utrujenosti in vročine, živčni in skupil jo je Luka Carli, ki je bil 10 minut pred koncem izključen.
“Glede na igro in tudi priložnosti obeh ekip, je izid pravičen,” je po tekmo dejal Gajin spremljvalec Walter Kalc.

thumbs_sovodnje1. krog; ; nedelja, 9.9.2018 (15.00)              
Sovodnje – Roianese 1:2 (1:2)
Strelec za Sovodnje: 42′ Lutman
SOVODNJE: Fabricijo, Falcone, Ribolica, Marchi, Galliussi, Petejan, Peressini (Noto), Mainardis (Čavdek), Lutman (Piva), Černe (Bečirevič), Visintin. Trener: Simon Feri.
Sovodnje so v uvodnem krogu morale priznati premoč Roianeseju, ki je v uvodnih 30 minutah dosegel dva zadetka, prvič po zaslugi prostega strela z roba kazenskega prostora. Domači so sicer takoj odreagirali in zmanjšali zaostanek z Elio Lutmanom. Trener Simon Feri je nato v drugem delu tekme izkoristil vse menjave, Sovodnje so napadale, ni pa jim uspelo premagati nasprotnikovega vratarja.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog