MANFREDONIA (Foggia) – Sirenini optimisti so v preteklih dneh nabirali izkušnje na izredno zahtevni regati v kraju Manfredonia v Apuliji. Na eni najpomembnejših regat italijanskega združenja optimistov AICO v tej sezoni se je za pokal Italia Kinder + Sport pomerilo 400 najboljših optimistov iz vse Italije.
Sireno so zastopali trije kadeti in trije mladinci. Vse tri dni je pihal močan veter, ki je na trenutke dosegal tudi hitrost med 25 in 30 vozlov.
V petek popoldne pa je mlade krmarje ujelo tudi hudo neurje z orkanskim vetrom, ki je organizatorjem povzročilo nemalo preglavic, tekmovalcem pa kar nekaj škode na opremi. Nekateri jadralci pa so jo odnesli še slabše in so morali poiskati zdravniško pomoč.

trening
manfredonia1_960

A slabo vreme ni zmotilo pogumnih krmarjev. Kadeti so v treh dneh zaradi premočnega vetra izpeljali le pet od predvidenih devet plovov, za mladince pa so bili pogoji sprejemljivejši, zato so ti izpeljali osem od predvidenih devet plovov. Najbolje se je v močnem vetru odrezal kadet Giuseppe Montesano, ki je po petih opravljenih plovih v treh dneh končal na odličnem 10. mestu. Giuseppe je bil v enem plovu celo prvi. 19. je bil kadet Noah Samuel Barbiero, ki je predzadnji plov celo vodil, nato pa končal na 4. mestu. 35. mesto je osvojil Axel Smotlak, ki je bil na sobotnem edinem plovu tudi v stiku z najboljšimi.
Med mladinci sta v zlati skupini nastopila Luca Centazzo in Iztok Kalc: prvi je po osmih plovih končal na 35. mestu (en plov je končal na 2. mestu), drugi pa na 90. mestu. V srebrni skupini je nastopil Ivan Visintin in regato končal na 24. mestu.