TRST – V komaj 56. letu starosti je za srčno kapjo umrl strojni inženir, podjetnik in nekdanji Borov košarkar Marko Stavar. Nenadoma nas je zapustil v sobot, 7. julija 2018 med počitniškim vikendom v Rovinju, kjer se je mudil z družino.
Marko je bil zelo aktiven v našem gospodarskem življenju, saj je deloval v raznih odborih SDGZ.
Kot je sam priznal, “nisem bil nikoli vrhunski košarkar”, vsi pa so ga pri Boru imeli radi zaradi njegovega mirnega značaja in strpnosti. Začel je z minibasketom v sezoni 1973/74 s trenerjem Renatom Štokljem in je igral nato v raznih mladinskih kategorijah. Trenirali so ga v naraščajniški ekipi Edi Košuta, v kadetski in v 1. diviziji Franco Perco.
Uredništvo Slosporta izreka svojcem dragega Marka izkreno sožalje, njemu pa posveča tri arhivske slike.

Na slikah

Sezona 1974/75; dečki, Bor B; stoje: Igor Ambrožič, trener Edi Košuta, Sandi Jančar, Ugo Simčič, Marko Zubalič; kleče: Dario Olenik, Dario Andlovič, Marko Stavar, Ravel Zobec, Omar Husu.

Sezona 1979/80; Borova ekipa, ki se je mudila na Poljskem; od leve: Iztok Bajc, Andrej Pegan, Marko Stavar, Massimo Raseni, Karel Ražem, vodja skupine Branko Lakovič, poljski spremljevalec, Leo Koren, Robi Klobas, Rado Race, Marko Mesesenel, igralec in trener Franco Perco, Marko Oblak

Sezona 1984/85; Bor, 1. divizija; stoje: Igor Korošec, Peter Gerdol, David Slobec, Franco Sestan, Marko Mesesnel; kleče Franco Perco, Luka Furlan, Marko Oblak, Sandi Jančar, Marko Stavar.

 

 

74-75-0071-Bor-decki2
Marko Štavar
79_80-0121-BOROVA
1984-85-Bor-1divizija-bn