NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 21.11.2010

D liga: Krasovo tekmo v Montecchiu preložili; v ostalih ligah uspešni Juventina, Primorec in Mladost; vsi mladinci zmagali - Serie D: Montecchio - Kras rinviata; altri campionati: vincono Juventina, Primorec e Mladost; tre vittorie negli Juniores

D LIGA - SERIE D
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

V zaostali tekmi visok poraz Krasa (2:6)
Nel recupero pesante sconfitta del Kras (2-6)

12. KROG - TURNO
Montecchio Maggiore, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30) preložena na sredo - rinviata a mercoledi', 1.12.2010 (14.30)
MONTECCHIO MAGGIORE - KRAS REPEN KOIMPEX 6:2 (2:1)
Strelci - Marcatori: 3' Sarrapocchiello, 16' Kneževič, 34' Dissegna; 54' Rovereto, 83' Onieniaco, 85' Grujič, 86' Onieniaco, 90' Onieniaco.
MONTECCHIO MAGGIORE: Polo, Bevilacqua, Nicoletti, Munaretto, Ghirlanda, Gaizanin, Rovereto, Camerra, Sarrapochiello, De Cao, Dissegna (Onieniaco).
KRAS: Dovier, Bucovaz, Tomizza, Giacomi, Carli, Božič (Grujić), Bertocchi, Cipracca, Kneževič, Venturini (Orlando), D'Aliesio, trener - allenatore Kragelj.
* SLO - V zaostali tekmi je Kras Koimpex visoko izgubil proti zadnjeuvrščenemu Montecchiu. Na težkem igrišču in ob stalnem dežju se je tekma slabo začela za goste, ki so prejeli prvi zadetek že po 3 minutah igre. Kras je reagiral in že v 16. minuti stanje izenačil s Kneževičem, ki je bil najprisebnejši v domačem kazenskem prostoru, ter ustavaril še nekaj ugodnih priložnosti za gol. V 34. minuti pa so gostitelji spet povedli: tokrat je bil uspešen Dissegna. Kras bi lahko dve minuti pred koncem polčasa spet izenačil, toda Venturiji je zgrešil sam pred vratarjem.
Tudi drugi polčas se za krasovce ni začel najbolje: gostitelji so dosegli tretji zadetek že v 9. minuti po napaki obrambe. Kras se je silovito pognal v napad, pri tem pa se je nevarno okril v obrambi in tako je sedem minut pred koncem srečanja Montecchio dosegel še četrti zadetek z Onieniacom. Grujić je v 85. minuti zmanjšal zaostanek na 2:4. Gostitelji pa so v zadnjih minutah dosegli še dva zadetka z Onieniacom in slavili "teniško zmago". Tako visokega poraza pa Kras ni zaslužil.
* ITA - Nel recupero del 12° turno pesante sconfitta del Kras Repen in casa del Montecchio, ultimo in classifica. Su un campo pesante per la pioggia incessante, la gara si mette subito male per gli ospiti che subiscono la prima rete gia' al 3' in contropiede. Il Kras reagisce e al 16' perviene al pareggio con Kneževič che si destreggia bene nell'area avversaria e trova la via della rete. Gli ospiti mancano poi una grossa occasione per portarsi in vantaggio, ma sono i padroni di casa a segnare la seconda rete con Dissegna.
Pure nella ripresa sono i primi minuti a condannare di nuovo il Kras che subisce il terzo gol al 9'. Gli ospiti si riversano in attacco, scoprendosi pericolosamente in difesa, e cosi' a sette minuti dal termine subiscono la quarta rete dallo scatenato Onieniaco che poi realizza altri due gol. La seconda rete del Kras di Grujić sul 2-4 vale, purtroppo, soltanto per la statistica. Ma una sconfitta cosi' pesante il Kras non l'ha certamente meritata.PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

11. KROG - TURNO
Lauzacco, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
UNION 91 - JUVENTINA 1:2 (0:2)
Strelec - Marcatore:15' Catanzaro, 20' Catanzaro
JUVENTINA: Furios, petriccione, Iansig, Trangoni, Giannotta, Morsut, Stabile (Masotti), Pantuso, Catanzaro, Palermo (Picech), Secli, trener - allenatore Tomizza.
*
SLO - Po domačem spodrsljaju v prejšnjem krogu proti Vesni si je Juventina takoj opomogla in v gosteh preamgala nevarni Union 91. Na težkem, razmočenem igrižu in pod dežjem so varovanci trenerja Tomizze takoj začeli odločno. Njihov trud je bil poplačan in že v 15. minuti povedli s Catanzarom po podaji Palerma. Catanzaro je dosegel svoj drugi zadetek pet minut pozneje na podajo Seclija. Gostitelji so v drugem polčasu sicer imeli pobudo v svojih rokah, Juventinin vratar Furios pa ni imel posebnega dela in je prejel le en gol v 32. minuti iz enajstmetrovke.
---------------------------------------------------------------
Križ - S. Croce, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
VESNA
- LUMIGNACCO 1:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 57' Cano
VESNA: E. Carli, Cheber, Dalle Aste, Gulič, Bertocchi, Degrassi, Kerpan (Ronci), Debernardi, Cano, Mastrogiacomo (J. Čok), Pin (Lafata), trener - allenatore Massai.
* SLO - Vesna je zamudila veliko priložnost, da bi osvojila novo zmago. Po izenačenem prvem polčasu, v akterem je imelo domače moštvo samo eno ugodno priložnost za gol, je v nadaljevanju prejela pobudo v svoje roke in že v 2. minuti s Canom zadela prečko. Isti igralec je deset minut pozneje zadel v polno. Gostitelji so imeli še nekaj priložnosti, da bi povečali izid, še posebno ko so gostje ostali v desetih (izključen en igralec). Lumignacco je v končnih minutah nepričakovano stanje izenačil. Vesna je v sodnikovem podaljšku dosegla drugi zadetek s Canom, ki pa ga je sodnik nerazumljivo razveljavil, češ da je bil Vesnin napadalec v prepovedanem položaju.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

11. KROG - TURNO
GO, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
AZZURRA - PRIMOREC 1:4 (0:2)
Strelci - Marcatori: 8' Mercandel, 44' Snidar; 65' Moscolin, 85' Dell'Osso
PRIMOREC: Barbato, Di Gregorio, Rossoni, Meola, Santoro, Mercandel, Antonaci, Bertocchi, Moscolin, Snidar (Micor, Dell'Osso), Giorgi (Ojo), trener - allenatore: Sciarrone.
* SLO - Trebenski Primorec je potrdil dobro formo in po lepi igri povsem zasluženo v gosteh preamgal Azzurro ter se z novimi točkami povzpel na drugo mesto lestvice. Domačo mrežo je že v 8. minuti načel Mercandel in minuto pred izrekom polčasa je Mercandel zabil še drugi gol. Premoč trebenskega moštva je bila več kot očitna. V 20. minuti je tretji zadetek dal Moscolin, nakar so gostitelji dali častni gol. Pet minut pred koncem srečanja je Dell'Osso, ki je zamenjal poškodovanega Micorja, dosegel še četrti zadetek
------------------------------------------------------------------
Turjak - Turriaco, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
TURRIACO - SOVODNJE 0:0
SOVODNJE: Burino, Brockmann, Milenković, Pacor (Colapinto, Miličević), E. Kogoj, S. Kogoj (Ferluga), Trampus, Pohlen, Reščič, Peteani, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - "Z neodločenim izidom ne moremo biti zadovoljni, saj smo bili veliko boljši tekmec od Turriaca. Na zelo težkem terenu je bilo skoraj nemogoče igrati in v prednosti je bila ekipa, ki se je samo branila," je po srečanju dejal prdsednik Sovodenj Zdravko Kuštrin.
Sovodenjci bi lahko povedli že v prvem polčasu, toda Reščič, Trampus in Peteani niso imeli sreče. V drugem delu tekme so Sovodenjci stalno oblegali domača vrata, toda zaradi razmočenega igrišča, močnega dežja in tudi smole niso uspeli dati gola.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

11. KROG - TURNO
Dolina, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
BREG - S. ANDREA S. VITO 1:1 (1:1)
Strelec - Marcatore: 10' Fazio
BREG: Cresi, Bampi, Degrassi, Stefani, Potleca, Daris, Laghezza (Sovič), Mendella, Fazio (Giuliani), Petranich, Cermelj, trener - allenatore Tommasi.
----------------------------------------------------------
Fiumicello, nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
FIUMICELLO - PRIMORJE 1:0 (0:0)
PRIMORJE:Markovič, Emili, Kovacic (Ziani), Pulitano', Lodi, Zidarich, Ferro, Siccardi, Colasuonno (Puzzer), Percic, Aiello.
Izključen - Espulso: po tekmi - dopo la gara Puzzer
* SLO - Primorje gotovo ni zaslužilo poraza, saj je proseško moštvo bolje igralo od gostiteljev in imelo tudi več priložnosti za gol. Med drugim je Aiello tudi zadel prečko. Kdor pa preveč greši, navadno v nogometu to drago plača. In to se je zgodilo v 20. minuti druega polčasa, ko je odmače moštvo doseglo zadetek. Po srečanju je prišlo do neljubega dogodka, ko je bilo, žal, spet slišati še znane psovke na račun slovenske ekipe. Pri tem pa je bil izključen nogometaš Primorja Puzzer.
-----------------------------------------------------------------------------
TS, Sv. Alojzij - San Luigi, nedelja - domenica, 14.11.2010 (14.30)
MONTEBELLO DON BOSCO - ZARJA/GAJA 1:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 90' Kariš
ZARJA/GAJA: J. Grgič, Marchesi, Primosi, Della Zotta, Markovič, Candotti, Asselti, Cocevari (Kariš), De Mattia (Berrnetič), Bečaj, Ghezzo (Milič), trener - allenatore Lacalamita.
Izključena - Espulsi: 70' Primosi, 83' Della Zotta (oba zaradi ugovarjanja - entrambi per proteste)
* SLO - Glede na potek srečanja, je točka za Zarjo/Gajo, ki je spet nastopila v zelo okrnjeni postavi, zelo dobrodošla. Gostitelji so povedli že v 10. minuti, nakar je Marchesi zgrešil zelo ugodno priložnost, da bi stanje izenačil. V drugem polčasu je gostujoče moštvo ostalo v devetih. Oba igralca Primosi in Della Zotta sta bila izključena zaradi ugovarjanja, kar priča, da v ekipi vlada nervoza. Ko je vse kazalo, da bo Zarja/Gaja spet ostala praznih rok, je prav v zadnji minuti regularnega dela tekme Vili Bečaj izvedel prosti udarec, žoga se je odbila od prečke, najprisebnejši je bil Kariš, ki je usnje z glavo potisnil v mrežo.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

11. KROG - TURNO
Doberdob - Doberdo', nedelja - domenica, 21.11.2010 (14.30)
MLADOST - AUDAX 5:1
Strelci - Marcatori: Ruggero 3, Ribezzi, Peric
MLADOST: Bernardi, Bressan, Bagon, Bensa, Zotti, Vitturelli, Ruggiero (Virgilio), Ferletič, Ribezzi (Mutton), Černe (Kobal), Peric, trener - allenatore: Cristofaro

LJUBITELJI - AMATORI

3. KROG - TURNO
PRIMORJE - LOKOMOTIV RONCHI 5:3 (4:0)
Strelci - Marcatori: Vatta 2, Gustin, Princival, Vrse.
PRIMORJE: Blason (Zanella), Sedmak, Milič (Švab), Brajnik (Milkovič), Gustin, Turco, Candotti, Vatta (Gregori), Princival, Vrse, Emili.
* SLO - Ljubitelji Primorja so v soboto na Ervattiju dosegli svojo prvo zmago na domačih tleh v letošnjem prvenstvu. Tekmo je Primorje zaprlo že v prvem polčasu, ko je vodilo z rezultatom 4:0.
Primorje je namreč začelo v napadu od prve minute igre in je ustvarilo celo vrsto priložnosti za zadetek. Dva gola je dosegel Vatta po osebni akciji, po enega pa Gustin in Princival s streloma znotraj in izven kazenskega prostora. V drugem polčasu je Primorje nekoliko popustilo in opravilo nekaj menjav. Nasprotniki so tudi zmanjšali zaostanek, vendar Vrse iz 11-metrovke je zapečatil izid na 5:3 in tekme je bilo konec.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Državni mladinci - Juniores nazionali: Repen, sobota - sabato, 20.11.2010 (14.30)
KRAS REPEN - CONCORDIA 4:0 (0:0)
Strelci - Marcatori: Martini 2, Nardini, Menichini.
KRAS: Paulich, Jarc (Bertocchi), Latin, Zeriali, Sessi, Fronzo, Dragosavljević (Nardini), Milos, Visca (Martini), Davanzo, Menichini, trener - allenatore: Kragelj.
Izključen - Espulso: Fronzo

Deželni mladinci - Juniores regionali:

JUVENTINA - MUGGIA 1:0 (1:0)
Strelec - Marcatore: 10' Bizai
JUVENTINA: Montagner, Poian (Jriskič) Scarlata, Peric, Grusu (Kenda), Gramazio, Iurilli (Graba), Mauro, Bizai, Picech (Cadez), Stoto (Furlan), trener - allenatore: Currato.

SAN LUIGI - VESNA 0:1 (0:1)
Str4lec - Marcatore: 44' Salice
VESNA: Zacchigna, Puric, Terzon (Fachin), Žerjal, M. Marjanović, Madotto (Cerkvenic), Candotti, A. Čok, A. Marjanović, Salice (Vascotto), De Pasquale (Hoffer).

Pokrajinski naraščajniki - Allievi provinciali: KRAS - ZAULE 2:1
Stelca - Marcatori: Kerpan, Simeoni.
KRAS: Ghira (Minut), Verni (Guidone), Ragno, Paoletti (Bolognani), Simeoni, Kerpan, Visca, Rossone, Krasniqi (Vidoni), Arduini, Rebula, trener - allenatore: Žeželj.

Pokrajinski najmljaši - Giovanissimi provinciali:

GRADISCA - JUVENTINA

KRAS - SISTIANA 5:2
Strelci - Marcatori: Bicocchi, Košuta, Racman, Caselli, Bencic; D. Colja.
KRAS: Carli, Stojkovič, Renar, Žerjal, Sanzin, Racman, Bicocchi, Kosovel, Košuta, Caselli, Manduca, Kofol, Glavina, Bencic; trener - allenatore: Kos.

Začetniki - Esordienti:

(11 vs 11): S. ANDREA A - KRAS A 2:1
KRAS: L. Gregori, Segulin, P. Gregori, Caldarola, Suppani, Ghersinich, Skivjani, Covarelli, Majcen, Kocman, Milošević, trener - allenatore: Pahor.

(9 vs 9): JUVENTINA - AUDAX B 2:2
JUVENTINA: Barone, Lutman, Marchesini, Wacher, Malič, Di Michele, Komjanc, Sarullo, Markovič, Cossi, Piemontesi, Mosetti, Imbragno, Tonani.

(7 vs 7): KRAS B - ROIANESE B 1:2
KRAS: Husu, Smotlak, Gregori, Nabergoj, Majcen, Leghissa, Kocman, Gandarola, Bicocchi. trener - allenatore: Carli.

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2010: 12.9.2010 * 19.9.2010 * 26.9.2010

Oktober - Ottobre: 3.10.2010 * 10.10.2010 * 17.10.2010 * 24.10.2010 * 31.10.2010

November - Novembre: 7.11.2010 * 14.11.2010