NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 12./13.2.2011

Kras izgubil tudi v Padovi, trener Kraglej nepreklicno odstopil, v ostalih ligah zmagali Juventina, Vesna, Primorec, Sovodnje in Breg

Il Kras perde pure a Padova, l'allenatore Kragelj rassegna le dimissioni, negli altri campionati vincono
Juventina, Vesna, Primorec, Sovodnje e Breg

D LIGA - SERIE D
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Padova, nedelja - domenica, 13.2.2011 (14.30)
SAN PAOLO PADOVA - KRAS REPEN KOIMPEX 3:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 86' Kneževič
KRAS: Dovier, Bertocchi, Tomizza, Giacomi (Venturini), Carli, Batti, Cipracca,, Menichini (Latin), Kneževič, Božič, Sain (Dragosavljevič), trener - allenatore Kragelj.
* SLO - Po domačem porazu proti Opitergini je Kras izgubil tudi v gosteh proti ekipi San Paolo Padova in tako se je njegov položaj na lestvici še poslabšal. Zdrknil je namreč na mesto, ki neposredno vodi v nišjo ligo.
Po tem porazu je Krasov trener Marino Kragelj, ki je 25.10.2010 zamenjal Alessandra Musolina, nepreklicno odstopil. Odslej bo vodil samo mladinsko ekipo v državnem prvenstvu. Društvo bo v teku tega tedna poiskalo novega trenerja za prvo ekipo.
Kras je na tekmi v Padovi igral dokaj slabo in nemotivirano. Gostitelji so imeli v prvem polčasu premoč in tudi zasluženo povedli že v 6. minuti z Volpatom. Tudi v drugem polčasu je domače moštvo imelo pobudo v svojih rokah in z Masierom doseglo drugi zadetek v 75. minuti. Malo pred koncem srečanja je Kneževič dal lep gol z glavo, kmalu zatem so gostitelji dosegli še tretji zadetek in tekme je bilo konec.
Po srečanju še boleča novica o odstopu trenerja Kraglja.
* ITA Dopo la sconfitta in casa contro l'Opitergina, il Kras perde anche a Padova e scivola al terzultimo posto in classifica, che significa la diretta retrocessione.
Dopo questa sconfitta l'allenatore del Kras Marino Kragelj, subentrato il 25-10-2011 ad Alessandro Musolino, ha rassegnato le dimissioni. La sua decisione e' irrevocabile e d'ora in poi si dedichera' esclusivamente alla formazione juniores, che disputa il campionato nazionale.
A Padova il Keas fornisce una prova deludente e senza impegno. Il San Paolo impone nel primo tempo il suo gioco e passa meritatamente in vantaggio gia' al 6' con Volpato. Si aspetta dal Kras una reazione che pero' non c'e' e cosi' i padroni di casa all'80' realizzano la seconda rete. Sei minuti piu' tardi e' Kneževič ad accendere le speranze del Kras segnando una bella rete, ma al 90' e' Lucchini a spegnere ogni velleita' della squadra ospite realizzando il definitivo 3-1.
E dopo la sconfitta giunge dagli spogliatoi un'altra amara notizia: le dimissioni irrevocabili dell'allenatore Kragelj.

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

20. KROG - TURNO
Romans, sobota - sabato, 12.2.2011 (15.00)
PRO ROMANS - JUVENTINA 0:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: 2' Secli
JUVENTINA: Mainardis (Furios), Petriccione, Iansig, Trangoni, Giannotta (Favero), Sellan, Radovac, Morsut, Palermo, Stabile (Pantuso), Secli, trener - allenatore Tomizza.
* SLO - Juventina je osvojila nove tri točke, tokrat v gosteh proti Pro Romansu, čeprav s prikazano igro ni zadovoljila. Gostje so povedli že v 2. minuti s Seclijem. Prehitro vodstvo je verjetno Juventinine igralce "uspavalo", tako da v nadaljevanju ni predvajala običajne igre. V drugem polčasu so gostje igrali boljše in pod režijo Trangonija tudi izpeljali nekaj lepih akcij, ki pa se, žal, niso končale z golom.
------------------------------------------------------
TS, Ferrini, sobota - sabato, 12.2.2011 (15.00)
PONZIANA - VESNA
0:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: 33' Gulič 11-m
VESNA: Carli, Cheber, Dalle Aste, Gulič, Pin, Degrassi, Kerpan (Monte), Pipan (Leone), Cano, La Fata, J. Čok (Ronci), trener - allenatore: Massai.
* SLO - Vesna je v gosteh proti močpnemu nasprontiku osvojila izredno dragocene točke v boju za končnico prvenstva. Kriško moštvo je doseglo zmagoviti zadetek v 33. minjuti iz enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Gulič. Sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen po prekršku nad Čokom, ki so ga domači branilci zrušili v kazenskem prostoru. Ponziana je nato silovito reagirala in za las zgrešila nekaj priložnosti za izenačenje. S požrtvovalno igro v obrambi in tudi s kančkom sreče pa so gostje vendarle ohranili vodstvo do konca in s tem tudi osvojili tri predragocene točke.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

20. KROG - TURNO
Milje - Muggia, nedelja - domenica, 13.2.2011 (15.00)
MUGLIA - PRIMOREC 0:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 95' Sincovich
PRIMOREC: Barbato, Sincovich, Giorgi, Meola, Santoro, Ojo, Antonaci, Micor, Moscolin (Snidar), Mercandel (Ravalico), Lanza.
* SLO - Na težkem gostovanju v Milljah je Primorec osvojil nekoliko srečno, toda zasluženo zmago. Zmagoviti zadetek za Primorec je dosegel Sincovich v 95. minuti, ko so gostitelji ostali z osmimi igralci. Sodnik je namreč v 90. minuti enega za drugim izključil tri domače igralce. To so gostje spretno izkoristili in prav v zadnji minuti tudi dosegli odločilni gol.
------------------------------------------------------------------------------
Sovodnje - Savogna d'Isonzo, nedelja - domenica, 13.2.2011 (15.00)
SOVODNJE - ESPERIA 1:0 (0:0)
Strelec - Marcatore: 62' Reščič
SOVODNJE: Burino, Colapinto, S. Kogoj, Milenkovič, Pacor, Komic, Peteani, Ferluga (Tomšič), Bernardis, Reščič, Nasser, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Po več mesecih je Sovodnje končno spet osvojilo vse tri točke. Sovodenjci so si zmago proti Esperii še kako želeli, imeli so tudi več priložnosti za vodstvo, predvsem s Komicem in z Nasserjem, toda gostujoča mreža je ostala nedotaknjena. Tudi gostje so imeli v prvem polčasu lepo priložnost za gol, toda vratar Burino je bil na mestu.
V drugem polčasu je domače moštvo končno povedlo v 17. minuti z lepim golom Reščiča. Odtlej je vsa ekipa igrala bolj sproščeno in ustvarila več priložnosti za gol, toda izid je ostal pri 1:0.
"Končno smo le prebili led in spet zmagali. Tekma ni bila na visoki ravni, po golu pa smo se sprostili in mislim, da je naša zmaga povsem zaslužena," je zadovoljen po srečanju dejal predsednik Sovodenj Zdravko Kuštrin.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

20. KROG - TURNO
Škocjan - S. Canzian, nedelja - domenica, 13.2.2011 (15.00)
SAN CANZIAN - BREG 0:3 (0:2)
Strelci - Marcatori: 40' Sovič, 45' Daris; 48' Cermelj 11-m
BREG: Cresi, Cigui, Degrassi, Stefani, Potleca, Sovič, Laghezza, Daris, Mendella, Petranich (Giuliani), Cermelj, trener - allenatore Tommasi.
* SLO - Breg je z zmago proti San Canzianu dosegel svoj 12. zaproedni pozitivni rezultat. Brežani so v prvih 10 minutah imeli vsaj 5 zrelih priložnosti za gol, a niso bili dovolj prisebni. Nakar so prevzeli pobudo gostitelji, toda v 40. minuti je Sovič za Breg dosegel lep gol, pet minut pozneje pa je Daris dalše drugi zadetek. Tekma se je dejansko končala že v 3. minuti drugega polčasa, ko je Cermelj dal tretji zadetek iz enajstmetrovke po prekršku z roko v kazenskem prostoru domačega branilca. Odtlej so gostje brez težav ohranili visoko vodstvo in zasluženo zmagali.
-----------------------------------------------------------------
Vižovlje - Visogliano, sobota - sabato, 12.2.2011 (15.00)
SISTIANA - PRIMORJE 5:1 (3:0)
Strelec - Marcatore: 77' Percic
PRIMORJE: Zuppin, Pulitanò (Siccardi), Udina, Lodi, Kovacic, Zidarich, Ferro (Pedarra), Čok, Colasuonno, Percic, Aiello (Tommasi), trener - allenatore: Makivič.
* SLO - Primorje je visoko izgubilo v gosteh proti Sistiani predvsem zaradi slabe igre v prvem polčasu. Po 20 minutah so namreč gostitelji vodili s 3:0 in že tedaj je bilo dejansko tekme konec. V drugem polčasu so gostje sicer igrali malo boljše, s Percicem tudi dosegli častni gol, bilo pa je prepozno, da bi se izognili visokemu in zasluženemu porazu.
------------------------------------------------------------
Opčine - Opicina, sobota - sabato, 12.2.2011 (15.00)
ROIANESE - ZARJA/GAJA 2:0 (0:0)
ZARJA/GAJA: J. Grgič (Valditara), V. Križmančič, Bernetič, G. Križmančič, Missi, Franco (Markovič), Marchesi, Kariš, De Mattia (Asselti), Bečaj, Bernobi, trener - allenatore Lacalamita.
Izključeni - Espulsi: 75' Asselti, 80' Bečaj, 90' Missi.
* SLO - Kriza Zarje/Gaje se nadaljuje in se je še poglobila po tem porazu proti Roianeseju. Ne samo, proti koncu tekme so bili izključeni kar trije igralci (Asselti, Bečaj in Missi), kar kaže, da je vzdušje v ekipi precej napeto. To se tudi odraža v igri, saj ekipa igra razrtrgano, živčno in je v napadu povsem neučinkovita. To se je zgodilo tudi na tekmi proti Roianeseju. V prvem polčasu gostje niso imeli niti priložnosti za gol, medtem ko je Roianese imel zrelo priložnost, da povede, toda vratar Jaš Grgič je drzno posegel zunaj kazenskega prostora, pri tem pa si je poškodoval koleno in je moral zapustiti igrišče. V drugem polčasu so gostitelji povedli v 8. minuti po napaki obrambe in v 74. minuti spet izkoristili spodrsljaj gostujoče obrambne vrste, dosegli še drugi zadetek in s tem zasluženo zmago. Zarja/Gaja je bila dvakrat nevarna proti koncu tekme z Marchesijem in Vitom Križmančičem, ki je zadel prečko, bilo pa je vse premalo, da bi lahko dosegla vsaj neodločen izid. Stanje na lestvici združene ekipe postaja že zaskrbljujoče.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

20. KROG - TURNO
Nabrežina - Aurisina, nedelja - domenica, 13.2.2010 (15.00)
AURISINA - MLADOST 4:2 (2:0)
Strelca - Marcatori: 49' Bensa, 50' Peric
MLADOST: Bernardi, Bressan, Radetič, Kobal (Bensa), Zotti, Vitturelli, Ruggiero, Ferletič, Gobbo (Mutton), Černe, Peric.
* SLO - Tekma se je začela slabo za goste, saj so domači zadeli kar dvakrat v 10 minutah. Reakcija Mladosti pa ni bila dovolj prepričljiva, da bi izenačili, čeprav so v zadnji minuti prvega polčasa zadeli prečko z Bressanom. V drugem polčasu so gostje stopili na igrišče s pravo zagrizenostjo in so v prvih petih minutah sprva zadeli z Benso, nato pa s Pericem. Tekma se je nadaljevala z intenzivnimi napadi Mladosti, ki niso bili dovolj konkretni. Aurisina je nato zadela dvakrat in goste pustila brez zaslužene točke.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Državni mladinci - Juniores nazionali: sobota - sabato, 12.2.2011
KRAS REPEN - TREVISO 1:2 (1:2)
Strelec - Marcatore: Visca
KRAS: Zetto, Papapico (Gobbo), Pečar, Latin, Zeriali, Visca (Rossone), Fronzo, Damato (Ridolfi), Martini, Carli, Nardini, trener - allenatore Kragelj.
Izključen - Espulso: Latin

Deželni mladinci - Juniores regionali:

JUVENTINA - SAN GIOVANNI
1:2 (0:0)
Strelec - Marcatore: Iurilli.
JUVENTINA: Kenda, Grusu, Callegaro, Cadez, Peric, Mauro, Graba, Iurilli, Marchioro, Franco. trener - allenatore: Currato.

VESNA - RONCHI 2:1 (1:1)
Strelca - Marcatori: Candotti, A. Marjanovič
VESNA: Dedenaro, Brass, Fachin, Žerjal, M. Marjanović, VAscotto, Candotti, Bagatin, A. Marjanović, Viviani, De Pasquale, trener - allenatore Zucca.


Naraščajniki, pokrajinski - Allievi provinciali:
KRAS REPEN - CGS
4 : 2 ( 3 : 1)
Strelci - Marcatori: Ridolfi, Rebula, Bolognani, avtogol
KRAS: Ghira, Stojkovič, Ragno (Rener), Guidone, Simeoni, Ridolfi, Bolognani, Rossone, Caselli (Krasniqui), Arduini, Rebula; Carli, Tanteri Alessio Verni, Isah -> več/vai

Najmlajši, pokrajinski - Giovanissimi provinciali: JUVENTINA - AUDAX 1:12 (Cadeddu)

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2010: 12.9.2010 * 19.9.2010 * 26.9.2010

Oktober - Ottobre 2010: 3.10.2010 * 10.10.2010 * 17.10.2010 * 24.10.2010 * 31.10.2010

November - Novembre 2010: 7.11.2010 * 14.11.2010 * 21.11.2010 * 28.11.2010

December - Dicembre 2010: 4.12.2010 * 11.12.2010

Januar - Gennaio 2011: 9.1.2011 * 16.1.2011 * 23.1.2011 * 30.1.2011

Februar - Febbraio 2011: 6.2.2011