NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 19./20.2.2011

Kras prost, derbi kroga Juventina - San Daniele 1:1,
zmagali samo: Primorec, Breg, Primorje in Mladost


Kras "a riposo"; nel match clou Juventina - San Daniele 1-1,
vincono: Primorec, Breg, Primorje in Mladost

D LIGA - SERIE D
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

PROSTO - TURNO DI RIPOSO
KRAS REPEN KOIMPEX zaradi turnirja v Viareggiu - torneo giovanile a Viareggio

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

21. KROG - TURNO
Štandrež - S. Andrea, nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
JUVENTINA - SAN DANIELE 1:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 87' Secli 11-m
JUVENTINA: Furios, Morsut, Iansig, Trangoni, Petriccione, Sellan, Radovac (Giannotta), Pantuso, Secli, Favero, Stabile, trener - allenatore Tomizza.
* SLO - Derbi kroga med Juventino in vodilnim San Danielejem je upravičil pričakovanja: tekma je bila namreč zelo lepa, borbena, poleg dveh golov sta ekipi zadeli tudi dve vratnici. Juventina je nastopila brez Palerma, kar se je poznalo v konici napada. Čeprav v prvem polčasu gledalci niso videli gola, pa je bila tekma zanimiva, saj sta obe ekipi kakovostni in ni naključno, da zasedata vrh lestvice. Prvi so v drugem polčasu povedli gostje, kmalu zatem pa tudi zadeli vratnico. Juventina je izenačila tri minute pred koncem: Favero je prodrl v kazenski prostor, kjer so ga zrušili na tla. Sodnik je dosodil enajstmetrovko, ki jo je Secli uspešno izvedel. Nato je Juventina imela še eno zelo ugodno priložnost, a gostujoči vratar, ki je bil med boljšiimi na igrišču, je odločilno posredoval.
* ITA - Il match-clou tra la Juventina e il San Daniele ha rispettato le attese: la partita e' stata molto bella, combattuta e, oltre ai due gol, le due squadre hanno colto anche due pali. La squadra di casa e' scesa in campo priva di Palermo, un'assenza che si e' fatta sentire. Nel primo tempo non e' stato realizzato alcun gol, ma la partita e' stata lo stesso interessante. Nella ripresa, per primi a passare in vantaggio sono stati gli ospiti colpendo poi anche un palo. La Juventina ha pareggiato a tre minuti dal termine con un calcio di rigore realizzato da Secli per atterramento in area di Favero. Poi la squadra di Tomizza ha avuto ancora una ghiotta occasione per andare a rete, ma il portiere avversario, tra i migliori in campo, e' intervenuto alla grande.
---------------------------------------------------------
Križ - S. Croce, sobota - sabato, 19.2.2011 (15.00)
VESNA
- ZAULE 0:1 (0:1)
VESNA: Carli, Dalle Aste, Pin, Gulič, Cheber, Degrassi, Kerpan (Debernardi), Pipan (Leone), Cano, Lafata, Čok (Monte), trener - allenatore Massai.
* SLO - Vesna je doma doživela pekoč poraz proti Zaulam, ki zasedajo mesto na sredini lestvice. Kriško moštvo pa tokrat ni igralo najbolje, čeprav bi si zaslužilo neodločen izid. Gostje so povedli z Marzarijem že v 15. minuti po napaki domače obrambe. Vesna je nato imela priložnost, da bi stanje s Kerpanom izenačila, toda gostujoči vratar je bil na mestu. V drugem polčasu so gostitelji igrali nezbrano in neučinkovito, da bi lahko stanje vsaj izenačili, kaj šele da bi zmagali.
"Če bi igrali samo peribližna tako, kot smo igrali prejšnji teden proti Ponziani, bi gotovo premagali tudi Zaule. Tokrat pa ni šlo, čeprav mislim, da bi si vseeno zaslužili neodločen rezultat," je po tekmi dejal Vesnin predsednik Robert Vidoni.
* ITA - Imprevista battuta d'arresto del Vesna in casa contro lo Zaule, squadra di meta' classifica. La compagine di S. Croce, malgrado una prestazione alquanto deludente, avrebbe pero' meritato un pareggio. Gli ospiti passano in vantaggio al 15' con Marzari dopo uno svarione della difesa del Vesna che potrebbe po pareggiare, ma il portiere ospite e' bravo a parare un tiro ravvicinato da Kerpan. Nella ripresa al Vesna manca la giusta determinazione per prendere in mano la partita e agguantare il pareggio.
"Se avessimo ripetuto la prestazione con il Ponziana una settimana fa, penso che avremmo batuto anche lo Zaule. Ma questa volta ci e' andata male seppure un pareggio sarebbe piu' giusto", e' stato il commento a fine gara del presidente del Vesna Robert Vidoni.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

21. KROG - TURNO
Trebče - Trebiciano, nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
PRIMOREC - CENTRO SEDIA 3:0 (1:0)
Strelca - Marcatori: 32' Lanza; 74' Lanza, 82' Antonaci
PRIMOREC: Barbato, Di Gregorio, Ravalico (Dell'Osso), Ojo (Rossoni), Meola, Santoro, Antonaci, Bertocchi, Moscolin, Snidar, Lanza, trener - allenatore Sciarrone.
* SLO - Proti zadnjemu na lestvici, ekipi Centro Sedia, je Primorec po pričakovanju zmagal. Bera golov bi lahko bila večja, a gostitelji so zamudili vsaj 10 ugodnih priložnosti za gol. Tako so v prvem polčasu dosegli samo en zadetek z Lanzo, ki je dosegel še en gol v drugem polčasu. Za tretji zadetek pa je poskrbel Antonaci.
------------------------------------------------------------------------------
Štarancan - Staranzano, nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
STARANZANO - SOVODNJE 2:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 90' Skarabot
SOVODNJE: Burino, Figelj, S. Kogoj, Milenkovič, Pacor, Komic (Pohlen), Trampus (Skarabot), Peteani, Bernardis, Reščič, Nasser, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Proti premagljivemu nasprotniku je Sovodnje spet zamudilo lepo priložnost, da bi osvojilo vsaj neodločen izid. Slab pristop do igre, neborbenost in pomanjkanje želje do zmage so bili glavni vzroki novega spodrsljaja. Kljub vsemu pa so Sovodenjci imeli več priložnosti za gol od domačinov. Gol za Sovodnje je dal Skarabot v 90. minuti in bi lahko stanje tudi izenačil v sodnikovem podaljšku, a je zbil prečko.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

21. KROG - TURNO
Dolina, nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
BREG - MARIANO 1:0 (0:0)
Strelec - Marcatore: 84' Daris
BREG: Cresi, Cigui, Degrassi, Stefani, Potleca, Drago, Laghezza, Daris, Coppola (Sovič), Mendella, Cermelj, trener - allenatore Tommasi.
* SLO - Brežani so podaljšali svoj niz ugodnih rezultatov, premagali solidni Mariano, ki je tretji na lestvici, in osvojili nove točke v boju za končnico prvenstva. Tekma je bila zelo lepa, saj sta ekipi prikazali kakovostni nogomet. V prvem polčasu so nekaj več od ire imeli gostitelji, v drugem polčasu so prejeli pobudo v svoje roke gostje, ki so zbili vratnico. Brežani so zmagoviti zadetek dosegli v 39. minuti po lepi akciji v protinapadu, ki jo je izpeljal Cermelj, podal žogo v sredino kazenskega prostora Darisu, ki jo je z glavo potisnil v mrežo.
---------------------------------------------------------------------------------
Briščiki - Borgo Grotta Gigante, nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
PRIMORJE - ROIANESE 2:0 (0:0)
Strelca - Marcatori: 56' Puzzer, 89' Colasuonno
PRIMORJE: Zuppin, Pulitano', Emili, Lodi, Kovacic, Zidarich, Čok (Ziani), Siccardi, Puzzer (Tommasi), Percic (Mihič), Colasuonno, trener - allenatore Makivič.
* SLO - Proti solidnemu Roianeseju, pri katerem izstopa slovenski napadalec Kočič, je Primorje osvojilo dragoceno zmago. V prvem polčasu je imel Kočič dve lepi priložnosti za gol, še lepšo pa je imel Percic ob izteku polčasa, toda iz razadlje dveh metrov je streljal točno na vratarja. Primorje je imelo še eno stoodstotno poriložnost za zadetek v 7. minuti drugega polčasa, tokrat pa je Colasuonno z glavo poslal žogo v naročju vratarju, ki pa gola ni mogel preprečiti v 11. minuti , ko je v protinapadu zadel Puzzer. In tudi drugi gol je skoraj ob izteku srečanja padel po protinapadu, tokrat po zaslugi Colasuonna.
---------------------------------------------------------------------
Podgora - Piedimonte,nedelja - domenica, 20.2.2011 (15.00)
PIEDIMONTE - ZARJA/GAJA 2:2 (0:1)
Strelec - Marcatore: 15' Bernobi 11-m, 91' Bernobi
ZARJA/GAJA: Valditara, V. Križmančič, Bernetič, G. Križmančič, Mihelčič, Franco, Kariš (Milič), Della Zotta (Candotti), Bernobi, Markovič, Cocevari, trener - allenatore Lacalamita.
* SLO - Zarja/Gaja je zamudila še eno lepo priložnost, da bi osvojila vse tri točke in si tako nekoliko opomogla na lestvici. Združena ekipa bi lahko že po prvem polčasu vodila vsaj s tremi zadetki. Že v 15. minuti je domači branilec z roko zaustavil žogo v kazenskem prostoru. Bila je to čista enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Bernobi. V 35. minuti so gostje imeli na voljo še drugo najstrožjo kazen, a je Bernobi vratarju enostavno podal v roke. V drugem polčasu je imela Zarja/Gaja stoodstotno priložnost za gol, a v protinapadu z dvema igralcema proti enemu je Cocevari poslal žogo nad prečko. Gostitelji so izenačili v 90. minuti, minuto pozneje pa je Zarja/Gaja z Benrobijem spet povedla. Minila je minuta in Piedimonte je stanje dokončno izenačil z enajstmetrovko. Zares neverjetno!

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

21. KROG - TURNO
Doberdob - Doberdo', sobota - sabato, 19.2.2010 (15.00)
MLADOST - SAGRADO 4:2 (2:1)
Strelci - Marcatori: 25' Ruggiero 11-m, 32' Bressan, 62' Ruggiero, 71' Ribezzi
MLADOST: Devetak, Bressan, Radetič, Zotti, Bensa (Kobal), Vitturelli (Virgilio), Ruggiero (P. Perič, Černic), Ferletič, Ribezzi, Gobbo, M. Peric, trener - allenatore: Cristofaro.
* SLO - Z dobro skupinsko igro je Mladost povsem zasluženo premagala Sagrado in se tako oddolžila za napričakovani poraz proti Aurisini v prejšnjem krogu. Zmaga gostiteljev ni bila nikoli vprašljiva, saj je bilo domače moštvo v vseh elementih igre boljše od gostov. Sept pa je izstopal Ruggiero, ki je dal va zadetka, za ostala gola sta posrbela Bressan in Ribezzi.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Deželni mladinci - Juniores regionali:

TRIESTE CALCIO - JUVENTINA 9:1 (1:1)

Strelec - Marcatore: Mauro.
Juventina: Montagner, Callegaro, Gramazio, Poian, Peric, Gergolet, Kenda, Mauro, Graba, Franco, trener - allenatore: Currato.

PRO GORIZIA - VESNA 2:2 (0:0)
Strelca - Marcatori: Kerpan, Viviani
VESNA: De Denaro, Brass, Fachin, Žerjal, A. Vidoni (Dalle Aste), Hoffer, Candotti (Viviani), Bagatin, A. Marjanović, Kerpan, Vascotto, trener - allenatore: Zucca.

Najmlajši, pokrajinski - Giovanissimi provinciali:

PRO CERVIGNANO - JUVENTINA 8:2 (2:2)
Strelca - Marcatori: Visintin, Antonini.
Juventina: Ferro, De Fornasari (Lutman), Barone, Falanga, Clancis, Cadeddu (Barbiero), Cosani (Liberti), Antonini, Visintin (Markovič), Furlan, Forchiassin, trener - allenatore: Ledri.

KRAS - DOMIO 7:1
Strelci - Marcatori: Manduca 2, Renar 2, Caselli, Košuta, Kosovel.
Kras: Carli (Kofol), Kovacic, Žerjal, Renar, Kosovel, Ghersinich (Glavina), Bicocchi, Sanzin, Košuta (Segulin), Caselli, Manduca (Benčina), trener - allenatore: Kos.

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2010: 12.9.2010 * 19.9.2010 * 26.9.2010

Oktober - Ottobre 2010: 3.10.2010 * 10.10.2010 * 17.10.2010 * 24.10.2010 * 31.10.2010

November - Novembre 2010: 7.11.2010 * 14.11.2010 * 21.11.2010 * 28.11.2010

December - Dicembre 2010: 4.12.2010 * 11.12.2010

Januar - Gennaio 2011: 9.1.2011 * 16.1.2011 * 23.1.2011 * 30.1.2011

Februar - Febbraio 2011: 6.2.2011 * 13.2.2011