NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 19./20.3.2011

Kras izgubil v Quintu (0:3), v derbijih: v Križu Vesna premagala Juventino z 1:0, v Dolini pa Breg odpravil Primorje z 2:0

Kras sconfitto a Quinto (0-3), nei derby: a S. Croce il Vesna supera la Juventina 1-0 e a Dolina il Breg batte il Primorje
2-0

D LIGA - SERIE D
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

29. krog - turno
Quinto di Treviso, nedelja - domenica, 20.3.2011 (14.30)
QUINTO - KRAS REPEN KOIMPEX 3:0 (1:0)
KRAS: Dovier, Bertocchi (Menichini), Mileto, Tomizza, Giacomi, Carli, Cipracca, Božič, Kneževič (Venturini), Fantina, Sain (Dragoslavljevič), trener - allenatore Pellegrini.
* SLO - Po lepi domači zmagi proti Concordii so si v Krasovem taboru nadejali, da bi dobro igrali tudi v Quintu in iztržili vsaj točko v boju za obstanek v ligi. Če je Kras proti močnim nasprotnikom zdržal v prvem polčasu (gol je v zadnji minuti prejel le iz enajstmetrovke), so se sanje razblinile v drugem delu tekme. Varovanci trenerja Pellegrinija so namreč igrali dokaj slabo in v zadnjih 15 minutah prejeli še dva zadetka ter visok poraz je bil tu.
Krasov predsednik Goran Kocman je bil po tekmi precej potrt: "Nismo igrali dobro. V prvem polčasu smo imeli samo eno priložnost s Kneževičem, v drugem pa s Fantino. Premalo, da bi lahko upali na pozitiven rezultat."
Krasovce čaka v nedeljo verjetno odločilna tekma, da ohranijo še kanček upanja, da bi se rešili najhujšega. V Repnu bodo igral proti Montecchiu, ki je eden glavnih "kandidatov" za izpad iz lige.

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Križ - S. Croce, sobota - sabato, 19.3.2011 (15.00)
VESNA - JUVENTINA 1:0 (1:0)
Strelc - Marcatore: 17' Čok
VESNA: Carli, Dalle Aste, Pin, Gulič, Cheber, Degrassi, Čok (Puric), Debernardi, Cano '(Leone), La Fata, Monte (Kerpan), trener - allenatore Massai.
JUVENTINA: Mainardis, Petriccione, Iansig, Trangoni, Giannotta (Palermo), Sellan, Radovac, Pantuso, Secli, Favero, Stabile, trener - allenatore Tomizza.
Izključen - Espulso: 55' De Bernardi
* SLO - Kot v prvem delu prvenstva v Štandrežu je Vesna dobila tudi povratni derbi v Križu in za nameček je odločilni zadetek spet dosegel mladi Jan Čok. Tekla je 17. minuta igre, ko je Gulič izvedel proti udarec, žoga je zadela v živi zid in se odbila spet do Guliča, ki je streljal proti vratom. V kazenskem prostoru je v gneči nekdo odbil žogo, Jan Čok pa je bil naprisebnejši in tudi najsrečnejši ter žogo poslal v mrežo. Do tistega trenutka in tudi potem je več od igre imela Juventina, ki pa v prvem polčasu sploh ni bila nevarna za Carlijeva vrata. Pritisk gostov na Vesnina vrata se je še povečal, potem ko je bil zaradi dvojnega opomina v 55. minuti izključen domači igralec De Bernardi. Vesna pa je bila nekajkrat nevarna s protinapadi. Proti koncu srečanja smo bili priča pravemu navalu Juventine na domača vrata, toda Carli je bil vedno na mestu in vsaj v treh priložnosti je "rešil" rezultat.
V Vesninem taboru so se zmage seveda zelo veselili in z novimi točkami so se sami povzpeli na 5. mesto in sedaj zaostajajo za Caporiaccom le za dve točki. Razočaranje v Juventininem taboru pa je bilo veliko. "V nogometu zmaga tisti, ki doseže gol in ne tisti, ki ima premoč na igrišču," je bila grenka ugotovitev Juventininih odbornikov. Juventino je sedaj na lestvici dohitela Ponziana, ki je doma premagala Pro Romans z 2:1.
* ITA - Come nel primo nell'andata a S Andrea, il Vesna si e' aggiudicata anche il derby di ritorno a S. Croce ed e' stato di nuovo il giovane Jan Čok a segnare la rete decisiva. L'azione del gol al17': Gulič calcia una punizione e il pallone viene respinto dalla barriera che lo devia di nuovo sui piedi di Gulič che scarica una nuova bordata verso la porta avversaria. Nell'area il pallone prende uno strano rimbalzo favorendo Čok che spedisce la sfera alle spalle di Mainardis. Fino a quel momento, ma anche dopo gli ospiti controllano il gioco a centrocampo ma, nel primo tempo, non si rendono neppure una volta pericolosi per la porta di Carli. La pressione della Juventina si fa ancora piu' marcata dopo l'espulsione del giocatore di casa De Bernardi al 17' e si fa assidua soprattutto nell'ultimo quarto d'ora con gli ospiti costantemente in attacco, ma il portiere di casa Carli fa buona guardia e salva almeno in tre occasioni il risultato con degli interventi veramente prodigiosi.
Grande euforia in casa del Vesna dopo questa vittoria che proietta la squadra da sola al quinto posto a due soli punti dal Caporiacco. Delusione, invece, tra i dirigenti e giocatori della Juventina che ha costruito moltissimo ma raccolto ben poco. Ma si sa, nel calcio, chi segna vince. Dopo questa sconfitta, la Juventina e' stata raggiunta al secondo posto dal Ponziana che ha vinto contro il Pro Romans per 2-1.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Turjak - Turriaco, nedelja - domenica, 20.3.2011 (15.00)
TURRIACO - PRIMOREC 2:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 77' Micor
PRIMOREC: Barbato, Sincovich, Giorgi, Meola, Santoro, Ravalico (Mercandel), Antonaci, Di Gregorio, Moscolin, Del'Osso (Micor), Lanza, trener - allenatore Sciarrone.
Izključen - Espuslo: 81' Di Gregorio.
* SLO - Trebensko moštvo je v Turjaku proti domačemu moštvu, ki zaseda predzadnje mesto na lestvici, nepričakovano izgubilo. S tem porazom pa je Primorec izgubil tudi drugo mesto na lestvici.
"Igrali smo zares slabo in nasprotnika podcenjevali. Začeli smo slabo in končali še slabše, saj je bil deset mintu pred koncem izključen Di Gregorio," je po tekmi razočaran dejal športni vodja Franko Milkovich.

-----------------------------------------------------------------------------
Škocjan - S. Pier d'Isonzo, nedelja - domenica, 20.3.2011 (15.00)
ISONZO - SOVODNJE 0:0
SOVODNJE: Burino, Tomšič, Peteani, Pacor, Milenkovič, Komic, Trampus (Figelj), Ferluga, Bernardis, Reščič, Nasser, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Sovodenjci bi si proti solidnemu Isonzu zaslužili kaj več kot točko, saj so bili predvsem v drugem polčasu boljši tekmec na igrišču in imeli veliko več priložnosti za gol od gostiteljev. Sicer je vse srečanje pogojeval močan veter, ki je v prvem polčasu pihal v hrbet gostiteljev, v drugem pa Sovodenjcem. Isonzo je imel v prvem delu tekme lepo priložnost, da povede, a je zadel vratnico. Tudi Sovodenjci so imeli z Nasserjem v 5. in 33. minuti priložnost za gol. Njihova premoč pa je bila izrazita v drugem polčasu, ko so Tomšič, Reščič, Bernardis za las zgrešili vraeta, Reščič pa je s prostim udarcemzadel prečko. Gostitelji pa bi lahko prav v sodnikovem podaljšku dosegli zmagoviti zadetek, a niso bili prisebni. Končalo se je tako pri izidu brez gola.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Dolina, nedelja - domenica, 20.3.2011 (15.00)
BREG - PRIMORJE 2:0 (0:0)
Strelca - Marcatori: 63' Cermelj 11-m, 94' Fazio
BREG: Cresi, Cigui, Degrassi, Gargiuolo (Stefani), Potleca, Daris, Laghezza, Sovič (Fazio), Mendella, Petranich (Križmančič), Cermelj, trener - allenatore Tommasi.
PRIMORJE: Maganja, Udina, Mihič, Leghissa, Emili, Tomasi (Aiello), Ferro (Pedarra), Zidarich (Čok), Puzzer, Siccardi, Percich, trener - allenatore Makivič.
* SLO - Brežani so v derbiju premagali še Primorje in tako nanizali 18. zaporedni pozitivni izid. Njihova zmaga pa ni bila lahka. Nasprotno: v prvme polčasu so bili gostje boljši in so tudi zadeli vratnico s Ferrom ter imeli dve priložnosti za gol s Puzzerjem in Percicem. V drugem polčasu je Breg povedel v 18. mninuti z dvomljivo enajstmetrovko, ki si jo je prislužil Cermelj in jo nato tudi uspešno izvedel. Primorje je skušalo izid izenačiti in se pri tem nevarno odprlo v obrambi. V 66. minuti je tako Mendella imel zelo ugodno priložnost, da bi izid podvojil, a vratar Maganja je bil na mestu. V 70. minuti je prišlo do hujše poškodbe, ko sta z glavo trčila Sovič in Tomasi. Oba sta morala zapustiti igrišče. V sodnikovem podaljšku je za drugi gol poskrbel Fazio in tako so se Brežani lahko veselili zmage in tretjega mesta na lestvici.
-----------------------------------------------------------------
Fiumicello, nedelja - domenica, 20.3.2011 (15.00)
FIUMICELLO -
ZARJA/GAJA 0:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 87' G. Križmančič
ZARJA/GAJA: J. Grgič, Marchesi, Della Zotta, G. Križmančič, Missi, Franco (Candotti), Ghezzo (Brernetič), Mihelčič, Milič (De Mattia), Bečaj, Kariš, trener - allenatore Lacalamita.
* SLO - Za Zarjo/Gajo je bilo na gostovnju v Fiumicellu imperativ zmaga. In združena ekipa je izpolnila načrt, čeprav je igrala proti skromnemu nasprotniku, ki je na zadnjem mestu na lestvici in je že izpadel. Igra je bila raztrgana, saj se na tako salbo urejenem igrišču skoraj ni dalo igrati. Zarja/Gaja je kot običajno zapravila vsaj pet ugodnih priložnosti za gol, preden je Goran Križmančič zatresel nasprotnikovo mrežo. Gostje so si tako lahko oddahnili pred verjetno odločilno tekmo prihodnjega kroga, ko bodo doma gostili Montebello, ki se kot Zarja/Gaja na vse kriplje bori za obdstanek.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Doberdob - Doberdo', nedelja - domenica, 13.3.2010 (15.00)
MLADOST - VILLA 1:2 (1:0)
Strelec - Marcatore: 30' Ribezzi
MLADOST: Bernardi, Bressan, Gobbo, Radetič, Zotti, Vitturelli, Ciorciaro (Mutton), Iorio (Calabrese), Ribezzi, Černe, Peric, trener - allenatore Cristofaro.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Državni mladinci - Juniores nazionali: sobota - sabato, 19.3.2011

KRAS
- SANVITESE 2:1 (2:0)
Strelca - Marcatori: Damato, Martini.
kras: Zetto, Papapico (Gobbo), Rossone (Simeoni), Batti, Jarc, D’Aliesio, Damato (Ridolfi), Carli, Martini, Janković, Nardini, trener - allenatore Kragelj.

Deželni mladinci - Juniores regionali: ponedeljek - lunedi', 21.3.2011

JUVENTINA - AQUILEIA
(19.00, Štandrež - S. Andrea)

ZAULE - VESNA (18.00, Žavlje - Zaule)

Najmlajši, pokrajinski - Giovanissimi provinciali: nedelja - domenica, 20.3.2011

MONFALCONE - JUVENTINA 5:1 (1:1)

Strelec - Marcatore: De Fornasari iz 11-m
JUVENTINA: Ferro, De Fornasari, De Santis, Persoglia, Clancis, Furlan, Cosani, Antonini, Milanese, Barone, Forchiassin, Barbiero, Bernardinis, Falanga, Tommadin, Cadeddu, Stancic, Visintin, trener - allenatore: Ledri.

S. ANDREA - KRAS 2:1 (1:1)
Strelec - Marcatore: Košuta
KRAS: Carli, Žerjal, Kovacic, Stojkovič, Kosovel, Sanzin, Caselli, Košuta, Renar, Manduca (Benčina), Glavina (Bencic).

Začetniki - Esordienti:

(11 >11) MUGGIA A - KRAS A 2:2 (0:1, 0:0, 1:0)
Strelec - Marcatore: Majcen.
KRAS: L. Gregori, Nabergoj, Majcen, Cardarola, Suppani, Ghersinich, Segulin, Covarelli, Lončar, Kocman, Miloševič, P. Gregori. Buri, trener - allenatore: Pahor.

(9 > 9) JUVENTINA - GRADISCA 3:1 (2:2, 1:0, 1:0)
Strelci - Marcatori: Di Michele 2, Komjanc, Liberti.
JUVENTINA: Cossi, Lutman, Wacher, Markovič, Malič, Tonani, Di Michele, Komjanc, Liberti, Piemontesi, Barone, Rigonat, Antonini, trener - allenatore: Marega.

(9 > 9) ISONTINA - SOVODNJE 3:1 (2:0, 2:0, 0:0)
SOVODNJE: Pahor, Serafin, Medeot, J. Petejan, Pavletič, Piva, D. Petejan, Lakovič, Vetorel, Čavdek, Trevisan, Bacicchi, Redzić, trener - allenatore: Peric.

(7 > 7) FANI OLIMPIA - KRAS B 3:1
KRAS: Husu, Smotlak, Legiša, Ravalico, Calzi, Carli, Suppani, Paoli, Buri.

Cicibani - Pulcini:

Skupina - Girone A: TRIESTINA - KRAS REPEN 3-0
Skupina - Girone B: VESNA A - CGS B 3-0
Skupina - Girone E: PRIMORJE -ZARJA GAJA 0-3
Skupina - Girone D: VESNA B - BREG RINVIATA odložena - rinviata

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2010: 12.9.2010 * 19.9.2010 * 26.9.2010

Oktober - Ottobre 2010: 3.10.2010 * 10.10.2010 * 17.10.2010 * 24.10.2010 * 31.10.2010

November - Novembre 2010: 7.11.2010 * 14.11.2010 * 21.11.2010 * 28.11.2010

December - Dicembre 2010: 4.12.2010 * 11.12.2010

Januar - Gennaio 2011: 9.1.2011 * 16.1.2011 * 23.1.2011 * 30.1.2011

Februar - Febbraio 2011: 6.2.2011 * 13.2.2011 * 20.2.2011 * 27.2.2011

Marec - Marzo 2011: 5.3.2011 * 13.3.2011