NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 2./3.4.2011

D liga: dragocena točka za Kras v Chioggii, v ostalih ligah
zmagali samo Sovodnje, Primorec in Primorje


Serie D: un punto prezioso per il Kras a Chioggia, negli altri
campionati vincono soltanto Sovodnje, Primorec e Primorje

D LIGA - SERIE D
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

31. krog - turno
Chioggia, nedelja - domenica, 3.4.2011 (15.00)
CHIOGGIA SOTTOMARINA - KRAS REPEN KOIMPEX 1:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 80' Kneževič
KRAS: Dovier, Cipracca, Mileto, Tomizza, Giacomi, Carli, Bucovaz (Menichini), Božič, Kneževič (Bagon), Sain, Venturini, trener - allenatore Pellegrini.
Izključen - Espulso: 60' Sain.
* SLO - Kras je v Chioggii osvojil zelo dragoceno točko, ki je še pomembnejša, če vemo, da je repensko moštvo igralo od 60. minute v desetih, ker je bil izključen Sain, in da so mu bili tudi rezultati na drugih igriščih ugodni. V prihodnjem krogu bo igral doma proti Bellunu in v tem srečanju ima možnost, da osvoji ves izkupiček. Torej, obstanek v ligi je še v Krasovem dometu.
Tekma v Chioggii je bila v glavnem zelo izenačena. Gostitelji so imeli v prvem polčasu rahlo terensko premoč in so med drugim zadeli tudi prečko. V drugem polčasu je Chioggia povedla že v prvi minuti po nepazljivosti obrambe. V 15. minuti pa so gostje ostali v desetih zaradi izključitve Saina. Tedaj pa so Krasovi nogmetaši reagirali, ustvarili nekaj priložnosti za gol z Venturinijem in Božičem ter zasluženo izenačili z lepim golom Kneževičem v 80. minuti. Do konca tekme je nato Kras zadržal reakcijo domačinov in odnesel domov dragoceno točko.
* ITA - Il Kras conquista a Chioggia un punto prezioso che e' ancora piu' importante se si considera il fatto che la compagine di Repen ha giocato dal 60' in dieci per l'espulsione di Sain e per la concomitanza dei risultati su altri campi delle dirette avversarie per la salvezza. Nel prossimo turno il Kas gioca in casa contro il Belluno, un avversario certamente abbordabile e con nuovi tre punti la compagine di Pellegrini potrebbe fare un ulteriore passo avanti verso la salvezza.
La partita a Chioggia e' stata prevalentemente equilibrata con un leggero predominio della squadra di casa che nel primo tempo ha colto anche un palo. Il Chioggia passa in vantaggio gia' nel primo miuto della ripresa dopo una disattenzione della difesa ospite. Il Kras rimane al 15' in dieci per l'espulsione di Sain, ma continua a lottare e costruisce alcune occasioni da gol con Venturini e Božič e all'80' perviene al meritato pareggio con una bella rete di Kneževič. Nei minuti finali gli ospiti contengono la reazione dei padroni di casa e portano a casa un preziosissimo punto.


PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

27. KROG - TURNO
Oglej - Aquileia, sobota - sabato, 2.4.2011 (16.00)
AQUILEIA - JUVENTINA 0:0
JUVENTINA: Mainardis, Petriccione, Iansig Picech), Giannotta, Masotti, Sellan, Radovac, Pantuso, Palermo, Stabile (Morsut), Secli (Colella), trener - allenatore: Tomizza.
* SLO - Juventina, ki je nastopila brez dveh pomembnih igralcev, kot sta Favero in Trangoni, se je v Ogleju proti domači ekipi, ki se bori za obstanek v ligi, morala zadovoljiti s točko. Zaslužila bi si kaj več, saj je imela skoraj skozi vso tekmo pobudo v svojih rokah in tudi številne priložnosti za gol, ki pa jih ni izkoristila. Med drugim je zadela tudi prečko z Radovcem in vratnico s Palermom. Za nameček sta se med tekmo poškodovala še Iansig in Secli, tako da Juventina na tem srečanju zares ni imela sreče.
* ITA - La Juventina, scesa in campo in formazione rimaneggiata, senza i due titolari Favero e Trangoni, si e' dovuta accontentare di un pareggio contro l'Aquileia, che lotta per la salvezza. Ma la squadra di S. Andrea si meritava qualcosa di piu' di un punto avendo per quasi tutta la partita l'iniziativa e molte occasioni da gol in piu' dei padroni di casa, cogliendo fra l'altro una traversa con Radovaz su tiro di punizione e un palo con Palermo. Una partita certamente non fortunata per la Juventina che ha perso durante la gara per infortunio Iansig e Secli.
-----------------------------------------------------------

Križ - S. Croce, nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
VESNA - UNION 91 0:2 (0:0)
VESNA: E. Carli, Purich, Pin, Leone (A. Marjanović), Cheber, Degrassi, Kerpan (Monte), Debernardi (Pipan), Cano, Lafata, Čok, trener - allenatore Massai.
* SLO - Vesna je na domačem igrišču doživela nepričakovan poraz proti nižje postavljeni ekipi Uniona 91. Gostje so v prvem polčasu imeli absolutno premoč na igrišču in so med drugim zadeli kar tri vratnice, tako da bi lahko že po prvih 45 minutah zapečatili srečanje v svojo korist. Union je povedel v 4. minuti drugega polčasa z avtogolom, ki ga je zakrivil Pin in nato dosegel še drugi zadetek. Vesna je v drugem delu srečanja igrala bolje kot v prvem, ni pa ustvarila resnih priložnosti za gol, tako da so gostje zasluženo zmagali.
Po tekmi je bil Vesnin predsednik Robert Vidoni precej razočaran: "Takih spodrsljajev na domačem igrišču si ne smemo privoščiti tudi zaradi navijačev, ki nas na vsaki tekmi v velikem številu bodrijo."
* ITA - Il Vesna subisce in casa un'imprevista sconfitta con l'Union 91, squadra di meta' classifica. Gli ospiti nel primo tempo dominano il campo e sciupano tantissime occcasioni da gol cogliendo anche tre legni. Ma gia' al 4' della ripresa passano grazie ad un autogol di Pin e raddoppiano al 30'. La squadra di casa nella ripresa fornisce una prestazione migliore rispetto al primo tempo, ma si rende poche volte veramente pericolosa nell'area avversaria.
Sopo la partita il presidente del Vesna Robert Vidoni non nasconde la propria delusione: "Anche per rispetto verso i nostri tifosi non possiamo permetterci simili prestazioni in casa."

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

27. KROG - TURNO
TS, Sv, Ivan - S. Giovanni, nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
ESPERIA - PRIMOREC 0:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 54' Lanza
PRIMOREC: Barbato, Sincovich (Lanza), Ravalico, Meola, Ojo, Mercandel, Giorgi (Boccuccia), Dell'Osso, Moscolin (Sau), Bernardi, Micor, trener - allenatore Sciarrone.
* SLO - Po dveh zaporednih porazih je Primorec v gosteh povsem zasluženo premagal Esperio, ki še ni rešena vseh skrbi pred izpadom v nižjo ligo. Trebensko moštvo bi lahko sklenilo tekmo v svojo korist že v prvem polčasju, saj je imelo vsaj tri zelo zrele priložnosti za gol, toda napadalci niso bili prisebni pri zaključevanju na nasprotnikova vrata. V drugem polčasu je Primorec povedel z Lanzo, ki je nato proti koncu tekme zadel vratnico. Gostitelji niso bili nikdar nevarni za Barbatova vrata, lahko pa bi celo stanje izenačili, saj so v drugem polčasu zadeli prečko.
"Zmagali bi lahko vsaj s 3:0, imeli smo veliko število priložnosti za gol, a smo izkoristili samo tisto z Lanzo. Vsekakor pa je važno, da smo zmagali," je po tekmi dejal športni direktor ekipe Franko Milkovich.
-----------------------------------------------------------------------------
Sovodnje - Savognja d'Isonzo,nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
SOVODNJE - SAN GIOVANNI 3:0 (1:0)
Strelci - Marcatori: 32' Bernardis; 70' Trampus, 75' Ferluga 11-m
SOVODNJE: Burino, Peteani, Tomšič, Pacor, Milenković, Tomšič, Trampus, Ferluga (Pohlen), Bernardis (S. Kogoj), Reščič, Nasser (Feri), trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Po privlačni in kakovostni tekmi so Sovodenjci zaslušeno in zanesljivo premagali nevarni San Giovanni in se mu oddolžili za visok poraz (0:4), ki so ga utrpeli v prvem delu prvenstva. Gostitelji so začeli samozavestno in že v 6. minuti bi lahko povedli z Reščičem. Prav ta igralec je v 36. minuti lepo podal do Bernardisa, ki je z glavo poslal žogo v nasprotnikovo mrežo. Po zadetku so domači igralci dobili na samozavesti in Trampus je že v uvodnih minutah drugega polčasa za las zgrešil vrata. V 25. minuti je Nasser prodrl v kazenski prostor gostov, močno streljal v vrata, gostujoči vratar je žogo odbil, toda le do Trampusa, ki je usnje potisnil v mrežo. Pet minut pozneje je Reščič lepo podal v kazenski prostor do Ferluge, kjer pa so ga zrušili na tla. Sm Ferluga je nato uspešno izvedel enajstmetrovko. Pri izidu 3:0 je bilo seveda tekme konec.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

27. KROG - TURNO
Podgora - Piedimonte, nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
PIEDIMONTE - BREG 0:0
BREG: Cresi, Cigui, Degrassi, Stefani, Bampi, Drago, Laghezza (Fazio), Daris, Mendella, Sovič (Petranich), Cermelj, trener - allenatore Tommasi.
* SLO - Brežani so sicer na 19 povečali serijo zaporednih pozitivnih izidov, toda s prikazano igro ne morejo biti zadovoljni. Očitno je, da na zadnjih srečanjih forma rahlo pada. v prvem polčasu je bila igra obeh ekip slaba, saj se na tako slabem igrišču skoraj ni dalo igrati. Ko so se gostje privadili na tak teren, so v drugem polčasu igrali nekoliko bolje in tudi ustvarili tri zrele priložnosti za gol, toda Sovič, Drago in Daris niso imeli sreče. Proti koncu tekme bi lahko Breg povedel, ko so domači branilci v kazenskem prostoru rušili na tla Fazia. Sodnikova piščalka pa je ostala nema. Tudi gostitelji so imeli lepo priložnost, da bi dali zadetek, toda Cigui je žogo odbil na gol črti.
------------------------------------------------------------------------
TS, Sv. Alojzij - S. Luigi, nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
MONTEBELLO DON BOSCO - PRIMORJE 0:3 (0:1)
Strelci - Marcatori: 47' Ferro; 51' Siccardi, 75' Puzzer 11-m
PRIMORJE: Maganja, Udina, Mihic, Leghissa, Kovacic (Pulitano'), Zidarich, Ferro, Čok, Percich (Puzzer), Siccardi, Aiello (Pedarra), trener - allenatore Makivič.
Izključen - Espulso: 85' Siccardi
* SLO - Primorje je zanesljivo in zasluženo v gosteh premagalookrnjeni Montebello. Proseško moštvo je imelo skozi vse srečanje pobudo v svojih rokah, medtem ko so gostitelji, glede na to da nujno potrebujejo točke v boju pred izpadom, pokazali zelo malo in so bili dejansko samo enkrat nevarni za vratarja Maganjo. Primorje je povedlo v sodnikovem podaljšku prvega polčasa in podvojilo s Siccardijem v 6. minuti drugega dela tekme. Puzzer pa je v 30. minuti iz enajstmetrovke zapečatil zmago s tretjim zadetkom.
-----------------------------------------------------------
Opčine - Opicina, sobota - sabato, 2.4.2011 (16.00)
OPICINA -
ZARJA/GAJA 2:2 (0:1)
Strelca - Marcatori: 23' Della Zotta; 91' Bečaj
ZARJA/GAJA: Valditara, Bernetič, Della Zotta, Ivo Križmančič, Marković, Kariš, Marchesi, Candotti, Franco, Bečaj, De Mattia (Cocevari); trener - allenatore: Lacalamita.
Izključen - Espulso: 94' Baricchio, pomožni trener - aiuto allenatore.
* SLO - V zelo pomembnem srečanju za obstanek v ligi je Zarja/Gaja iztržila Opicini dragoceno točko. V prvem polčasu so gostje imlei več od igre in so tudi zasluženo vodili z zadetkom, ki ga je s prostim udarcem v 23. minuti dosegel Della Zotta. Pri tem pa nosi domači vratar dobršen del krivde, saj se mu je žoga iz rok izmuznila in končala v mreži. Gostitelji so stanje izenačili že v drugi minuti druega polčasa po napaki gostujoče obrambe. Opicina je nato zadel atudi vratnico. Zadnje minute so bile zelo razburljive: gostitelji so povedli z 2:1, v sodnikovem podaljšku pa je Bečaj z mojstrskim prostim udarcem ztanje izenačil za Zarjo/Gajo. Prav v zadnjih minutah srečanja se je na igrišču zaiskrilo: sodnik je zaradi medsebojnega obrekovanja izključil trenerja Opicine in pomožnega trenerja Zarje/Gaje Baricchia.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

27. KROG - TURNO
Tapoljan - Tapogliano, nedelja - domenica, 3.4.2011 (16.00)
TORRE - MLADOST 2:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 60' Ruggiero
MLADOST: Bernardi (Devetak), Bressan, Calabrese (Gobbo), Zotti, Kobal, Vitturelli, Ruggiero,, Ferletič, Ribezzi (Ciorciaro), Černe, Peric, trener - allenatore: Cristofaro

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Državni mladinci - Juniores nazionali: sobota - sabato, 2.4.2011
KRAS - BELLUNO 4:5 (0:3)
Strelec - Marcatore: Martini 4
KRAS: Paulich, Bertocchi (Bolognani), Gobbo (Zetto), Jarc, Simeoni, Rossone, Ridolfi, Carli, Martini, Janković, Nardini, trener - marcatore Marino Kragelj

Deželni mladinci - Juniores regionali: ponedeljek - lunedi', 4.4.2011

JUVENTINA - VESNA 4:1 (3:1)
Strelci - Marcatori: Colella, Graba, Gramazio, Bizai; Žerjal.
JUVENTINA: Montagner, Gramazio, Calegaro, Cadez, Pojan, Graba, Picech (Marchioro), Petriccione (Gergolet), Colella (Furlan), Stoto (Franco), Bizai, trener - allenatore Currato.
VESNA: M. Vidoni, Brass, A. Vidoni, Žerjal, M. Marjanović, Viviani (Zudek), Hoffer, Vascotto, Kerpan, De Pasquale, Fachin (Cerkvenic), trener - allenatore: Zucca.

Naraščajniki, pokrajinski - Allievi provinciali: nedelja - domenica, 3.4.2011

KRAS - SAN LUIGI B
2:0 (2:0)
Strelec - Marcatore: Visca 2
KRAS: Ghira, Tanteri, Ragno, Ridolfi, Simeoni, Boneta (Isak), Bolognani, Rossone, Stančič, Visca, trener - allenatore Rajko Žeželj

Najmlajši, pokrajinski - Giovanissimi provinciali: nedelja - domenica, 3.4.2011

STARANZANO - JUVENTINA 6:1 (4:0)
Strelec - Marcatore: Forchiasin.
JUVENTINA: Ferro, De Fornasari (Falanga), Persoglia (Cadeddu), De Santis, Clancis, Furlan (Stanic), Tomadin (Bernardinis), Milanese, Visintin (Barone), Antonini, Forchiasin.

KRAS - OPICINA A 1:2 (0:2)
Strelec - Marcatore: Kovacic
KRAS: Carli (Kofol), Žerjal, Stojkovič, Kovacic, Caselli, Kosovel, Košuta, Sanzin, Glavina, Renar, Manducca, trener - allenatore Andrej Kos

Začetniki - Esordienti:

(11 >11) CGS - KRAS A 2:1 (2:1, 0:3, 2:1)
Strelci - Marcatori: Kocman 2, Paoli 2, Ghersinich
KRAS: L. Gregori, Nabergoj, Buri, Majcen, Suppani, P. Gregori, Segulin, Ghersinich, Miloševič, Kocman, Paoli, trener - allenatore: Pahor.

(9 > 9) MOSSA - JUVENTINA 1:2 (2:1, 0:2, 0:4)
Strelci - Marcatori: Komjanc, Di Michele, Antonini, Liberti 3, Tonani.
JUVENTINA: Barone, Lutman, Marchesini, Wacher, Malič, Di Michele, Antonini, Komjanc, Liberti; Cossi, Piemontesi, Graziani, Tonani, Markovič, trener - allenatore: Marega.

(9 > 9) AUDAX - SOVODNJE 2:2 (0:1, 0:0, 3:0)
Strelec - Marcatore: Vetorel.
SOVODNJE: Pahor, Serafin, J. Petejan, Frandolič, Lakovič, Piva, D. Petejan, Medeot, Vetorel, Trevisan, Čavdek, Devetak, Acconcia, Bacicchi, trener - allenatore: Peric.

Cicibani - Pulcini:

Skupina - Girone A: Roianese A - Kras 3-1
Skupina - Girone D: Montebello Don Bosco - Vesna B 3-0 ; Montuzza A - Breg 0-3
Skupina - Girone E: Altura C - Primorje 3-0

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2010: 12.9.2010 * 19.9.2010 * 26.9.2010

Oktober - Ottobre 2010: 3.10.2010 * 10.10.2010 * 17.10.2010 * 24.10.2010 * 31.10.2010

November - Novembre 2010: 7.11.2010 * 14.11.2010 * 21.11.2010 * 28.11.2010

December - Dicembre 2010: 4.12.2010 * 11.12.2010

Januar - Gennaio 2011: 9.1.2011 * 16.1.2011 * 23.1.2011 * 30.1.2011

Februar - Febbraio 2011: 6.2.2011 * 13.2.2011 * 20.2.2011 * 27.2.2011

Marec - Marzo 2011: 5.3.2011 * 13.3.2011 * 20.3.2011 * 27.3.2011