NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 5./6.11.2011

9. krog - turno: Kras premagal Buttrio, v ostalih ligah 4 zmage, trije neodločeni izidi in le en poraz - Kras batte il Buttrio, nelle altre partite:
4 vittorie, tre pareggi e soltanto una scofitta

ELITNA LIGA - CAMPIONATO D'ECCELLENZA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

9. krog - turno
Lignano, nedelja -domenica,6.11.2011 (14.30)
KRAS - BUTTRIO 4:2 (2:0)
Strelci - Marcatori: 3' Kneževič, 20' A. Alejnikov; 60' Pikiz, 89' Modolo
KRAS: Lorenzoni, Colavetta, Batti, Barbetti, Corso (Pikiz), Capalbo (D'Aliesio), A. Alejnikov, La Pasquala (Modolo), Kneževič, Favero, Pizzini, trener - allenatore S. Alejnikov.
* SLO - Krasova premoč na tej tekmi je bila več kot očitna, pa vendar bi lahko gostje, zaradi nepazljivosti v obrambi v drugem polčasu, poskrbeli za presenečenje.
Tekma za Kras se je začela na nanjboljši način, saj je Kneževič že v tretji minuti dosegel gol, v 20. minuti paje Artur Alejnikov s krasnim udarcem od daleč izid podvojil na 2:0. Kras je nadaljeval z napadi in sredi drugega polčasa povečal vodstvo na 3:0 s Pikizem. Gostitelji so nato poipustili in dovolili gostom, da so v petih minutah stanje zmanjšali na 2:3. Nakar so se spet zbrali, vzeli pobudo v svoje roke in v 89. minuti zapečatili končni izid na 4:2 z Modolom.
* ITA - Il Kras domina il campo per tutta la partita, ma, nella ripresa, rischia per alcune disattenzioni in difesa, la beffa.
La gara si mette subito sui binari giusti per il Kras che gia' al 3' minuto passa in vantaggio con Kneževič e poi raddoppia al 20' con uno splendido tiro da fuori area del giovane Artur Alejnikov. Kras continua in attacco anche nella ripresa e realizza il 3-0 con Pikiz. Poi si rilassa pericolosamente e gli ospiti in cinque minuti mettono a segno due reti. La squadra di casa riprende prontamente in mano le redini del gioco e all'89' giunge la rete liberatoria del 4-2 di Modolo che sancisce una vittoria piu' che meritata,

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

9. KROG - TURNO
Štandrež - S. Andrea, sobota - sabato, 5.11.2011 (14.30)
JUVENTINA - LUMIGNACCO 0:0
JUVENTINA: Furios, Favero (Iansig), Morsut, Trangoni, Beltrame, Sellan, Gulič, Pantuso, Palermo (La Fata), Cuzzolin, Airoldi, trener - allenatore: Tomizza.
Izključen - Espulso: 75' Trangoni
* SLO - V derbiju kroga je Juventina iztrgala vodilnemu Lumingaccu točko. Gostitelji bi lahko celo zmagali, saj so imeli nekaj več priložnosti za gol od gostov, ki pa so bili v obrambi skoraj brezhibni. Sploh pa sta bili obrambi obeh ekip zelo dobri in nista dovolili presenečenj. Juventina je zadnjih 15 minut igrala z možem manj (Trangoni je bil izključen), vseeno pa se izid ni spremenil.
* ITA - Nel match-clou de 9° turno la Juventina conquista un prezioso punto in casa contro la prima della classe, il Lumignacco. Ma la squadra di Tomizza poteva conquistare addirittura l'intera posta avendo qualche occasione in piu' degli avversari che, pero', si sono dimostranti molto forti in difesa. La squadra di casa ha giocato gli ultimi 15 minuti in dieci per l'espulsione di Trangoni, ma il risultato di parita' non e' cambiato sino al termine della gara.
-----------------------------------------------------
TS, Ferrini, sobota - sabato, 5.11.2011 (14.30)
PONZIANA - VESNA 2:0 (1:0)
VESNA: Carli, Puric, Cheber, Gajčanin, Pin, Degrassi, Borelli (Albert Kerpan), Mercandel, Cano, Goran Kerpan (Pipan), Martini (A. Marjanović), trener - allenatore: Massai.
* SLO - Po doslej najslabši prestavi v tem prvnstvu je Vesna zasluženo izgubil v gosteh proti solidni Ponziani. Kriško moštvo je drago plačalo napake predvsem v obrambi, imelo je sicer nakj lepih priložnosti za gol, da bi doseglo vsaj častni zadetek, njegovi napadalci pa so bili nenatančni pri udarcih na gol in zaslužen poraz je bil tu.
* ITA - Il Vesna ha disputato la piu' scialba partita in questo campionato meritandosi la sconfitta. Gli ospiti hanno pagato a caro prezzo gli errori in difesa. Hanno avuto anche qualche occasione da gol per segnare almeno la rete della bandiera, ma le hanno puntualmente sprecate. Una parita veramente da dimenticare.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izid in lestvica - tutti i risultati e la classifica

9. KROG - TURNO
Domjo - Domio, nedelja - domenica, 6.11.2011 (14.30)
DOMIO - PRIMOREC 0:4 (0:1)
Strelci - Marcatori: 42' Bertocchi 11-m; 60' Lanza, 77' Moscolin, 92' Lanza
PRIMOREC: Barbato, Di Gregorio, A. Cappai, Dell'Osso (Lodi), Santoro, Ojo, Giorgi (N. Cappai), Meola, Moscolin (Falanga), Bertocchi, Lanza, trener - allenatore Corona.
*
SLO - Primorec je v gosteh visoko premagal Domio, predvsem z dobro igro v drugem polčasu, ko je dosegel tri gole. Resnici na ljubo je bilo delo gostov olajšano, saj so igrali z možem več, ker je bil že v prvem polčasu izključen domači nogometaš Zamarini. Trebensko moštvo je v prvem polčasu povedlo z Berotcchijem iz enajstmetrovke, v drugem delu pa sta zadela v polno dvakrat Lanza in enkrat Moscolin.
*
ITA - Il Primorec espugna il campo del Domio con una netta vittoria per 4-0 facilitata anche dall'espulsione del giocatore di casa Zanarini gia' nel primo tempo. Gli ospiti passano in vantaggio nel primo tempo con Bertocchi su rigore e realizzano altre tre reti con Lanza (due volte a segno) e Moscolin.
-----------------------------------------------------------------------
Štarancan - Staranzano, nedelja - domenica, 6.11.2011 (14.30)
STARANZANO - SOVODNJE 1:2 (0:0)
Strelca - Marcatori: 70' Colella, 86' Komic
SOVODNJE: Gergolet, Tomšič, Trampus, Pacor, Visintin, Galliussi (Colella), Bermardis (Vanzo), Komic, Nasser, Reščič (Biasiol), Flocco, trener - allenatore Coceani.
* SLO - Kot je po tekmi športno priznal predsednik društva Zdravko Kuštrin, je na tem srečanju Sovodnje imelo tudi nekaj sreče, saj bi bil neodločen izid verjetno pravičnejše plačilo za to, kar sta pokazali obe ekipi. Tako ali drugače, so Sovodenjci osvojili tri dragocene točke. Po prvih 15 minutah, ko so varovanci trenerja Coceanija igrali zares dobro in oblegali domača vrata, je bila njihova igra v nadaljevanju precej medla. Srečno so dosegli dva zadetka s Colello in malo pred koncem tekme s Komicem in tudi zmagali.
Naj omenimo, da je v sovodenjskih vratih igral Sandi Gergolet (letnik 1962), ki je trener vratarjev in je zaradi odsotnosti obeh vratarjev moral pri spoštljivih 49 letih starosti stopiti na igrišče. Sandi je zadovoljivo opravil svojo nalogo in pri prejetem zadetku ni mogel ničesar.
* ITA - Come ha sportivamente ammesso il presidente della societa' Zdravko Kuštrin, un pareggio sarebbe stato piu' giusto e che il Sovodnje ha avuto parecchia fortuna in occasione di entrambi i gol, messi a segno da Colella e a una manciata di minuti dal termine da Komic.
Da notare che il Sovodnje, privo di entrambi i portieri, ha schierato in porta Sandi Gergolet (classe 1962) alla veneranda eta' di 49 anni. E l'attuale preparatore dei portieri ha svolto in campo il suo compito piu' che onorevolmente e per il gol preso non ha alcuna colpa.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

9. KROG - TURNO
Podgora - Piedimonte, nedelja - domenica, 6.11.2011 (14.30)
PIEDIMONTE - BREG 1:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 42' Cermelj
BREG: Cresi, Cigui, Degrassi, Bampi, Sovič, Bussani, Petranich (Coppola), Daris, Steffe' (Romano), Cigliani, Cermelj, trener - allenatore Bassanese.
Izključena - Espulsi: Coppola, Daris
* SLO - Čeprav ni igral najbolje, bi si Breg v Podgori zaslužil celotni izkupiček. Brežani so vodili po prvem polčasu z golom, ki ga je dosegel Cermelj. Gostje pa so stanje izenačili v končnih minutah z enajstmetrovko. Naj omenimo, da je Bregova ekkipa končala v devetih, ker sta bila izključena Coppola in Daris.
* ITA - Nonostante il Breg non abbia fornito una prestazione delle migliori avrebbe meritato l'intera posta. Dopo la rete nel primo tempo di Cermelj la squadra di casa perveniva al pareggio su rigore negli ultimi minuti di gara. Da notare che gli ospiti finivano l'incontro in nove per l'espulsione di Coppola e Daris.
----------------------------------------------------------------------------
Briščiki - Borgo Grotta Gigante, sobota - sabato, 5.11.2011 (14.30)
PRIMORJE
- SAN CANZIAN 2:2 (2:1)
Strelca - Marcatori: 5' Ferluga, 16' Peroša 11-m
PRIMORJE: Bellemo, Jan Čok (Milenkovič), Cheber, Kovacic, Ferro, Bobbini, Mescia, Ferluga (Udina), Pohlen (Siccardi), Peroša, Pavletič, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Proseško moštvo je v naprej igrani tekmi spet zamudilo ugodno priložnost za zmago. Proti San Canzianu, ki je na spodnji polovici lestvici, je na domačem igrišču osvojilo samo točko, kljub temu da je po 16 minutah igre že vodilo z 2:0. Tekma se je namreč za gostitelje odlično začela: že v 5. minuti so povedli s Ferlugo, nakar so zadeli vratnico in v 16. minuti podvojili s Perošo, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko. Peroša je lepo prodrl v kazenski prostor, gostujoči vranilec pa ga je zrušil na tla. Bila je to očitna enajstmetrovka. Po drugem golu pa so domači nogometaši enostavno "nehali" igrati. Verjetno so mislili, da imajo zmago že v žepu. Žal pa ni bilo tako. Gostje so reagirali in v 35. minuti po grobi napaki domače obrambe zmanjšali zaostanek na 1:2 in v drugem polčasu v 29. minuti stanje izenačili.
* ITA - Il Primorje ha perso un'altra ghiotta occasione per incamerare tutti i tre punti contro il San Canzian, che occupa le posizioni basse in classifica. La squadra di casa ha giocato benissimo nei primi 30' andando in rete con Ferluga e Peroša su rigore. Ma poi ha ceduto nettamente consentendo agli ospiti di pareggiare.
--------------------------------------------------------

Villanova, nedelja - domenica, 6.11.2011 (14.30)
VILLANOVA - ZARJA 0:4 (0:1)
Strelci - Marcatori: 11' Kočič 11-m; 52' Jarc, 70' Bernobi, 79' Bernobi
ZARJA: Trevisan, Asselti, Messina, Caserta, V. Križmančič, Mihelčič (Jarc), Franco, Kariš, Marchetti (Ghezzo), Kočič, Cocevari (Bernobi), trener - allenatore Bovino.
*
SLO - Na majhnem in ozkem igrišču Villanove je Zarja visoko zmagala. Tekma se je dobro začela za goste, ki so že v 11. minuti povedli s Kočičem, ki je uspešno zivedel enajstmetrovko. Ko je mladi Jarc v uvodnih minutah druega polčasa podvojil izid in dosegel svoj prvi gol v tem prvenstvu, je bilo tekme dejansko konec. Zarja je prevladovala na igrišču, Bernobi pa je z dvema zadetkoma zaokrožil izid na 4:0.
* ITA - Lo Zarja ha superato agevolmente fuori casa il Villanova, penultimo in classifica. Nel primo tempo e' passata in vantaggio con un rigore trasformato da Kočič. Nella ripresa sono andati a rete con il giovane Jarc e con Bernobi, autore di due reti.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

9. KROG - TURNO
TS, Campanelle, nedelja - domenica, 6.11.2011 (14.30)
CAMPANELLE - MLADOST 1:2 (1:0)
Strelca - Marcatori: D'Onorio, M. Peric 11-m
MLADOST: Feresin, Caramuta (Ferletič - Vitturelli), Zorzin , Pauluzzi S. (Ferlez), Peric D., Pauluzzi M., Bressan, Bagon, D’Onorio De Meo, Peric M., Vizintin (Bensa), trener - allenatore: Valentinuzzi

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Deželni mladinci - Juniores regionali: ponedeljek - lunedi', 7.11.2011

KRAS - TRIESTE CALCIO 0:7 (0:4)
KRAS: Zacchigna, Simeoni, Krizman (Bovino), Ridolfi, Furlan, Cinque, Rossone, Vesnaver, Curelli, Visca, Osman, trener - allenatore: Speranza.

COSTALUNGA - VESNA 0:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 20' Aleksandar Marjanović
Vesna: M. Vidoni, A. Kerpan (Cerkvenic), Terzon (A. Vidoni), Žerjal, M. Marjanović, Viviani (Madotto), Improta (Stancich), Hoffer, A. Marjanović, De Pasquale (Boneta), Rebula, trener - allenatore: De Castro.

Pokrajinski naraščajniki - Allievi provinciali: nedelja - domenica, 6.11.2011

SISTIANA - KRAS 2:2 (2:2)
Strelca - Marcatori: Bovino, Simeoni.
KRAS: Carli, Krizman, Krečič, Curelli, Simeoni, Renar, Miniussi, Bolognani, Manduca, Bovino, Caselli; Bianco, Marocco, Selaković, trener - allenatore: Makivič.

Pokrajinski najmljaši - Giovanissimi provinciali, nedelja - domenica, 6.11.2011

AUDAX - JUVENTINA 3:1 (1:1)
Strelec - Marcatore: M. Antonini.
JUVENTINA: Ferro, Falcone (Waccher), De Fornasari, Visintin, Lutman, Bernardinis (Marchesini), Cosani, M. Antonini, Clancis, Komjanc (S. Antonini), Barbiero, trener - allenatore: Ledri.
Izključen - Espulso: Cosani.

ROIANESE - KRAS 1:7 (1:3)
Strelci - Marcatori: Dedaj 3, Košuta 2, Feritoia, Bicocchi.
KRAS: Paoli (L. Gregori), P. Gregori (Dedaj), Toffolutti, Žerjal, Segulin, Miloševič, Bicocchi, Košuta, Feritoia, Lončar (Buri), Kocman (Smotlak), trener - allenatore: Pahor.

SOVODNJE - ARIS S. POLO 2:2 (1:1)
Strelca - Marcatori: Benedikt Černic, Simon Čavdek
SOVODNJE: De Bianchi, Pavletič, Terpin, Piva, Persoglia, Petejan, Čavdek, Lazareski, Trevisan (Lo Piano), Černic, Peric.

Začetniki - Esordienti, sobota - sabato, 5.11.2011

GRADISCA - JUVENTINA 3:0 (1:0, 2:0, 2:0)
JUVENTINA: Barone, Impastato, Piemontesi, Tonani, Malič, Copetti, Di Michele, Marassi, Semplini, Deganutti, Terčič, Bigai, Osso, Rigonat, trener - allenatore: Battistin.

ALTURA - KRAS

SOVODNJE - GRADESE 2:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Strelca - Marcatori: Daniel Zorzenon, Gregor Tomšič
SOVODNJE: Pahor, D. Pavletič, Zorzenon, Soban, Tomšič, Petejan, Gergolet, Vettorello, Acconcia, Lakovič, Medeot.

Cicibani - Pulcini, sobota - sabato, 5.11.2011

SAN LUIGI A - KRAS 3:1
MLADOST - ISONZO 2:2 (2:0, 0:2, 2:2)


PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2011 - 11.9.2011 * 18.9.2011 * 25.9.2011

Oktober - Ottobre 2011 - 2.10.2011 * 9.10.2011 * 16.10.2011 (= reset) * 23.10.2011 * 30.11.2011