NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 25./26.2.2012

Zaostale tekme 19. kroga: Kras ugnal Corno (1:0), sedaj drugi; obračun v ostalih ligah: 4 zmage, 2 remija in 2 poraza - Recuperi 19° turno: Kras batte il Corno 1-0 ed e' secondo in classifica; bilancio delle altre: 4 vittorie, 2 pareggi e 2 sconfitte

ZAOSTALE TEKME - RECUPERI

ELITNA LIGA - CAMPIONATO D'ECCELLENZA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

19. krog - turno
Repen , nedelja - domenica, 26.2.2011 (15.00)
KRAS - CORNO 1:0 (0:0)
Strelec - Marcatore: 55' La Pasquala
KRAS: Lorenzoni, Pikiz (La Pasquala), Batti, Božič, Colavetta, Barbetti, A. Alejnikov, Modolo (D'Aliesio), Kneževič, Carli, Capalbo, trener - allenatore S. Alejnikov.
Izključen - Espulso: 90' A. Alejnikov (dvojni opomin - doppia ammonizione)
* SLO - Kras, ki je nastopil v zelo okrnjeni postavi (brez Favera, Pizzinija, Corsa in Michelija), je igral proti Cornu verjetno najslabšo domašo tekmo, vseeno pa je zmagal. S tem uspehom in istočasnim porazom Fontanafredde in Lignana se je Kras povzpel, skupno s San Luigijem, na drugo mesto lestvice.
Po slabem prvem polčasu je Kras v nadaljevanju le igral bolje in zasluženo povedel z mladim La Pasqualom. Gostitelji so nato imeli še nekaj priložnosti za gol, ki jih niso izkoristili. Zmaga, kljub slabi igri, pa je zelo dragocena in sedaj je prvenstvo povsem odprto.

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

19. KROG - TURNO
Štandrež - S. Andrea, nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
JUVENTINA - REANESE 4:0 (2:0)
Sgtrelci - Marcatori: 10' avtogol, 41' Airoldi; 80' Cuzzolin, 92' La Fata
JUVENTINA: Furios, Iansig, Beltrame, Gulič, Stradi, MOrsut (Marchi), Giannotta, Stabile ( La Fata), Airoldi, Trangoni, Cuzzoli (Di Giorgio), trener - allenatore: Murra.
* SLO - Zamenjava trenerja je očitno dobro dela Juventini, ki je nasula Reaneseju kar štiri zadetke. Premoč gostiteljev je bila skozi vso tekmo več kot očitna. Po avtogolu, ki so ga zakrivili gostje v 10. minuti, je Juvnetina podvojila s krasnim zadetkom Airolidja. Svojo premoč pa je potrdila še z dvema zadetkoma v drugem polčasu.
--------------------------------
Percotto, nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
UNION 91 - VESNA 1:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: 46' Cano
VESNA: Carli, G. Kerpan, Pin, Martini, M. Marjanović, Degrassi, A. Marjanović (Madotto), Mercandel (A. Kerpan), Cano, Borelli (Rebula), Tomizza, trener - allenatore Massai.
* SLO - Vesna je igrala v zelo okrnjeni postavi, kljub temu je v gosteh osvojila točko proti Cornu, ki pa ima zelo mlado ekipo. Vesna je povedla takoj v začetku drugega polčasa s Canon, gostitelji pa so kmalu zatem izenačili. Kriško moštvo je imelo nato še nekaj priložnosti, da bi spet povedlo, a zidi se ni spremenil. Glede na poprečno predstavo si Vesna kaj več tudi ni zaslužila.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izid in lestvica - tutti i risultati e la classifica

19. KROG - TURNO
Špeter ob Soči - San Pier d'Isonzo, nedelja - domenica, 26.2.2011 (15.00)
ISONZO - PRIMOREC 1:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: 11' Nasser
PRIMOREC: Barbato, A. Cappai, Marchesi, Dell'Osso (Bertocchi), Santoro, Ojo, Meola, Di Gregorio, Nasser, Sau (Giorgi), Lanza (Sabatin), trener - allenatore Corona.
Izključen - Espulso: Dell'Osso (po tekmi zaradi protestov - dopo partita per proteste)
*
SLO - Primorec je zamudil lepo priložnost, da bi spet osvojil vse tri točke. V prvem polčasu je imel absolutno premoč na igrišču. Že v 11. minuti je povedel Nasserjem in nato s Sauom zadel prečko. V drugem polčasu so gostitelji v enim redkih strelvo v vrata s prostim udarcem stanje izenačili. Pri Primorcu se tudi pritožujejo na sodnika, saj jih je precej oškodoval in po tekmi celo izključil Dell'Ossa.
Naj omenimo, da je trebensko moštvo nastopilo brez strelca Moscolina, ki je dan prej zadel svoj najlepši gol: žena mu je povila brhkega sina Elio.
-----------------------------------------------------------------------------
Sovodnje - Savogna d'Isonzo, nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
SOVODNJE - PIERIS 1:0 (0:0)
Strelec - Marcatore: 89' Trampus
SOVODNJE: J. Devetak, Quercioli (S. Kogoj), Trampus, Pacor, Visintin, Flocco, Vanzo, Komic, Portelli (Kovic), Reščič (Tomšič), Bernardis, trener - allenatore Coceani.
* SLO - Sovodnje je osvojilo tesno, a zasluženo zmago. V prvem polčasu so imeli več od igre gostje, ki so izkoristili burjo, Sovodenjci pa so imeli več priložnosti za gol s Trampusom, Portellijem in Reščičem. V drugem polčasu je domače moštvo igralo bolj napadalno. Izpeljalo je tudi lepih akcij. Gostje so sicer v 20. minuti zadeli vratnico, a dve minuti pozneje je Reščič zadel okvir vrat. Sovodenjci so še povečali tempo igre in šrtevilo napadov ter končno v 89. minuti po lepi skupni akciji dosegli zmagoviti gol s Trampusom.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

19. KROG - TURNO
Dolina, nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
BREG - SAN CANZIAN 0:2 (0:2)
BREG: Cresi, Bampi, Grgič, Petranich (Franchini), Cigui, Coppola, Belladonna, Daris (Križmančič), Nigris (Sovič), Romano, Cigliani, trener - allenatore Bassanese.
* SLO - Brežani so doma nerodno izgubili proti enakovednemu tekmecu, kot je San Canzian. Gostje bi lahko takoj povedli, a so zgrešili enajstmetrovko. Že v 20. minuti pa so dali prvi zadetek in nekaj minut pozneje še drugega. Reakcije Brežanov ni bilo in boleč poraz je bil tu.
---------------------------------------------------------------------------------
Briščiki - Borgo Grotta Gigante, nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
PRIMORJE - MOSSA 6:1 (2:1)
Strelci - Marcatori: 2' Ferluga 11-m, 7' Zidarich; 49' Peroša, 52' Peroša, 73' Peroša, 80' Kovacic
PRIMORJE: Zuppin, Emili (Kovacic), Bobbini, Milenklović, Ferro, Pohlen, Mescia, Zidarich, Siccardi (Dolliani), Ferluga, Peroša (S. Cok), trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Visoko zmago doma proti Mossi s Perošo, ki je dal kar tri zadetek, je zasenčila huda poškodba, ki se je pripetila kapetanu Primorja Petru Emiliju. Tekla je 25. minuta igre, ko je Emili hitro stekel po desni strani, pri tem nerodno stopil na žogo, se z vso močjo zaletel z glavo ob stranski zid igrišča ter obležal na tleh onesveščen. Takoj je bilo videti, da gre za hujšo poškodbo. Takoj so poklicali rešilec. Tekma je bila prekinjena za 25 minut. Že na igrišču so bolničarji nudili prvo pomoč Emiliju, ki je prišel k sebi in nato so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu opravili prve preglede. Vodstvo Primorja s predsednikom Zuppinom je bilo stalno v stiku s sorodniki ponesrečenca, ki so bili v bolnišnici. Kaže, da ima Peter udarec v glavi in bolečine v hrbtu. Na srečo se Peter že počuti boljše. Vsi, tudi mi pri slosportu, mu želimo, da bi čim prej okreval.

---------------------------------------------------
Opčine - Opicina, sobota - sabato, 25.2.2012
OPICINA - ZARJA 2:2 (1:0)
Strelca - Marcatori: 65' De Santi, 67' Milič
ZARJA: Trevisan, I. Križmančič (Jarc), Franco, Markovič, Missi, V. Križmančič, Kariš (Milič), Ghezzo (Marchetti), Brernobi, De Santi, Kočič, trener - allenatore Di Summa.
* SLO - Zamenjava trenerja (med tednom je Di Summa nasledil Bovina) je prinesla Zarji polovičen uspeh. V zaostali tekmi na Opčinah je bazovsko moštvo igralo neodločeno proti Opicini, ki se bori proti izapdu iz lige. Zamudilo pa je lepo priložnost, da bi osvojilo vse tri točke, saj je v drugem polčasu vodilo z 2:1 in se pustilo presenetiti 10 minut pred koncem srečanja, ko so gostitelji stanje izenačili iz enasjtmetrovke.
Samo srečanje je bilo precej raztrgano in na nizki tehnični ravni. Obe ekipi sta igrali poprečno. Opicina je povedla v 30. minuti po spodrsljaju Zarjine obrambe. V drugem polčasu je novi trener Di Summa uvedel nekaj menjav. Igra se je poživila in v 10. minuti je De Santi stanje izenačil. Le dve minuti pozneje je Milič z močnim prostim udarcem presenetil domačega vratarja in povedel Zarjo na 2:1. Gostitelji so po prejetem golu reagirali in si v 35. minuti priigrali enajstmetrovko ter stanje izenačili.
* ITA - Il cambio dell'allenatore premia lo Zarja soltanto a meta'. Infatti, nel recupero del 18° turno la squadra di Basovizza, che in settimana ha sostituito in panchina Di Summa con Bovino, ha colto ad Opicina un punto.
L'Opicina passa in vantaggio al 30' del primo tempo, alquanto scialbo e privo di azioni veramente incisive, dopo una dormita del reparto difensivo degli ospiti. Nella ripresa, la gara si fa piu' viva dopo l'innesto di tre nuovi giocatori dello Zarja che al 10' perviene al pareggio con De Santi e due minuti piu' tardi si porta in vantaggio con una punizione di Milič. Ma a 10 minuti dalla fine una nuova disattenzione della difesa ospite "regala" ai padroni di casa un calcio di rigore, che viene trasformato. La partita finisce con una preggio, ma allo Zarja possono reciriminare per i tre punti persi. Dopo il 2-1 sembrava fatta, ma certi errori in difesa si pagano.


3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

19. KROG - TURNO
Doberdob - Doberdo', nedelja - domenica, 26.2.2012 (15.00)
MLADOST - MORARO 2:1 (0:2
Strelec - Marcatore: D. Peric
MLADOST: Feresin, Paoluzzi S., Peric D., Gobbo (Vitturelli), Russo, Kobal (D'Onorio de Meo), Ruggiero, Pauluzzi M. (Škarabot), Bagon, Peric M., Portelli.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Deželni mladinci - Juniores regionali: sobota - sabato, 25.2.2012 (17.30)

MUGGIA - KRAS 1:0 (1:0)
KRAS: Paolich, Papapico, Pečar, Cinque, Simeoni, Ridolfi, D' Aliesio, Vesnaver, Rossone, Caselli (Bianco). Trener: Cinque.
Izključen - Espulso: Simeoni

VESNA - PONZIANA 0:7 (0:3)
VESNA: M. Vidoni, A. Kerpan, A. Vidoni, Candotti, Cerkvenic, Bonetta, Hoffer, Bubnich (Stancich), Viviani (Vascotto), Madotto (Zudek), Rebula (Tanteri). Trener: De Castro.

Pokrajinski naraščajniki - Allievi provinciali: nedelja - domenica, 26.2.2011

UF MONFALCONE - KRAS 0:0
KRAS: Carli, Miniusii, Renar, Simeoni (Kovacic), Krizman, Bianco, Selaković, Marocco, Manduca (Sanzin), Caselli, Racman. Trener Dejan Makivič.

Pokrajinski najmlajši - Giovanissimi provinciali: nedelja - domenica, 26.2.2011

JUVENTINA - ARIS S. POLO 6:1 (5:1)
Strelci - Marcatori: Forchiassin 4, Milanese, M. Antonini.
Juventina: Barbiero, Falcone, De Fornasari, Tomadin, Waccher (Lutman), Bernardinis (S. Antonini), Milanese, M. Antonini, Clancis, Komjanc, Forchiassin. Trener: Ledri.

KRAS - SISTIANA 1:3 ( 0:1)
Strelci - Marcatori: 35' p.t. Cociani, 9' s.t. Colja, 25' s.t. Kocman, 31' s.t. Cociani (rig.)
KRAS: Paoli (36' L. Gregori), P. Gregori (15' Smotlak poi 55' Ravalico), Loncar (4' Suppani), Feritoia, Zerjal, Kosovel, Covarelli, Milosevic, Kocman, Ghersinich, Dedaj. Allenatore: Pahor
SISTIANA: Kofol, Verzier, Poiani (49' Poldini), Maggi, Paolucci, Iacoviello (44' Gurtner), Cociani, De Napoli, Gleria Sossi (69' Glavina), Disnan, Colja. A disposizione: Vattovaz. Allenatore: Tordi/Paolucci

VILLA - SOVODNJE 5:1 (4:1)
Strelec - Marcatore: Lazareski
SOVODNJE: DeBianchi Gianmarco (Glessi Simone) (V), Pavletič Nikolaj, Terpin Gregor, Piva Nicholas (Lo Piano Armando), Persolja Ivan (cap.), Petejan Janez, Čavdek Simon (v.cap.), Lazareski Dimitrije, Bruzzechese Luca, Černic Benedikt (Trevisan Davide), Leban Dilan. -> več

---------------------------------------------------------------------------------

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2011: 11.9.2011 * 18.9.2011 * 25.9.2011

Oktober - Ottobre 2011: 2.10.2011 * 9.10.2011 * 16.10.2011 (= reset) * 23.10.2011 * 30.11.2011

November - Novembre 2011: 6.11.2011 * 13.11.2011 * 20.11.2011 * 26.11.2011

December - Dicembre 2011: 4.12.2011 * 11.12.2011 * 18.12.2011

Januar - Gennaio 2012: 15.1.2012 * 22.1.2012

Februar - Febbraio 2012: 19.2.2012