NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 17./18.3.2012

Kras zmagal in je sedaj prvi na lestvici - Kras vince
ed e' primo in classifica;
zmagali še - vincono anche:
Vesna, Primorec, Sovodnje, Breg e Primorje

ELITNA LIGA - CAMPIONATO D'ECCELLENZA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

24. krog - turno
Buttrio, nedelja - domenica, 18.3.2011 (15.00)
BUTTRIO - KRAS 1:4 (0:1)
Strelca - Marcatori: 6' Pizzini; 55' Kneževič, 60' Kneževič, 75' Pizzini
KRAS: Lorenzoni, Carli (Batti), Micheli, Božič, Barbetti, Colavetta, La Pasquala (Pikiz), A. Alejnikov (Capalbo), Kneževič, Favero, Pizzini, trener - allenatore S. Alejnikov.
* SLO - Kras je v gosteh povsem zasluženo in visoko premagal Buttrio ter se povzpel na prvo mesto lestvice. San Luigi je namreč osvojil točko, Fontanafredda pa je zmagala v gosteh, tako da so sedaj na vrhu lestvice s po 42 točkami tri ekipe: Kras, Sn Luigi in Fontanafredda. V preostalih krogih se torej obeta zanimiv in izenačen boj med temi tremi moštvi.
Tekma v Buttriu se je takoj začela ugodno za Kras, ki je s Pizzinijem povedel žev 6. minuti in nato zagospodaril na igrišču. Gostje so povečali izid na 2:0 takoj v začetku drugega polčasa s Kneževičem po podaji Božiča. Kneževič je dal še tretji gol v 60. min, na 4:0 pa je "zaokrožil" Pizzini. Glstitelji so v sodnikovem podaljšku (93. minuta) dosegli častni zadetek.
* ITA - Con la meritata e larga vittoria a Buttrio (4-1), il Kras si trova ora con 42 punti in vetta alla classifica con San Luigi, che ha pareggiato, e Fontanafreda, che ha vinto fuori casa. Nelle ultime giornate, dunque, si prevede una lotta acerrima tra queste tre formazioni.
La partita a Buttrio si mette subito sui binari giusti per il Kras che perviene al vantaggio gia' al 6' con Pizzini e poi domina il campo. Il 2-0 gli ospiti lo siglano nei primi minuti della ripresa con Kneževič su assist di Božič. Kneževič si ripete al 60' e il poker cade al 75' ad opera di Pizzini che di fatto sancisce la vittoria del Kras. I padroni di casa realizzano il gol della bandiera nel recupero (93').


PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

24. KROG - TURNO
Lumignacco, sobota - sabato, 17.3.2012 (15.00)
LUMIGNACCO - JUVENTINA 2:1 (1:1)
Strelec - Marcatore: 10' Gulič 11-m
JUVENTINA: Baldassin, Iansig, Beltrame, Pantuso (Cuzzolin), Sellan, Morsut (Giannotta), Secli (La Fata), Stabile, Airoldi, Gulič, Palermo, trener - allenatore: Murra.
* SLO - Proti prvouvrščenemu Lumignaccu bi si Juventina gotovo zaslužila kaj več, saj je bila skozi vse srečanje enakovredna in celo boljša od domačega moštva. Tekma se ni začela najbolje za Juventino, ki je prejala gol že v 2. minuti igre. Takoj pa je reagirala in v 10. minuti stanje poravanla z Guličem iz enajstmetrovke, ki jo je sodnik dosodil, ker so domači branilci v kazenskem prostoru podrli Iansiga. Gostje so odtlej držali niti igre v svojih rokah, gostitelji pa so nepričakovano povedli v 55. minuti po udarcu iz kota. Juventina je nato stalno napadala, zamudila več priložnosti za gol, izenačiti pa ni uspela.
* ITA - Contro la prima della classe, il Lumignacco, la Juventina non meritava la sconfitta tenendo testa agli avversari per tutta la gara e per lunghi tratti risultatndo addirittura piu' in palla della compagine di casa. La gara non inizia bene per la Juventina che gia' al 2' subisce il primo gol. Ma la squadra ospite reagisce e trova il pareggio su rigore, trasformato da Gulič e concesso dall'arbitro per un atterramento di Iansig nell'area avversaria. Gli ospiti continuano a tenere in mano le redini del gioco, ma sono i padroni di casa a riportarsi in vantaggio al 55' dopo un'azione di calcio d'angolo. Vani risultatno poi tutti i tentativi della Juventina per agguantare il pareggio nonostane alcune occasioni da gol veramente ghiotte.
---------------------------------------------------------
Križ - S. Croce, sobota - sabato, 17.3.2012 (15.00)
VESNA - PONZIANA 2:0 (1:0)
Strelca - Marcatori: 25' Tomizza; 93' Cano
VESNA: De Denaro, Cheber, Pin, Gajčanin, M. Marjanović, Degrassi, G. Kerpan (Pipan), A. marjanović (Cano), Martini, Tomizza, Borelli (Rebula), trener - allenatore Massai.
* SLO - V naprej igrani tekmi je Vesna doma zasluženo premagala Ponziano in se je tako oddolžila za poraz v prvem delu prvenstva (0:2). Takoj naj povemo, da bi lahko kriško moštvo zmagalo vsaj s štirimi goli razlike, saj so bili tokrat Vesnini napadalci precej neprisebni pri udarcih na vrata. Vsaj dvakrat pa so zgrešili gol sami pred praznimi vrati. Tako so gostitelji od 25. minute vodili le z 1:0 z zadetkom, ki ga je dosegel Tomizza iz enajstmetrovke. Gostje so bili nevarni le s prostimi udarci in kornerji. Drugi zadetek za Vesno je padel v sodnikovem podaljšku in dosegel ga je Cano, ki je malo pred koncem tekme zamenjal Aleksandra Marjanovića.
* ITA - Nell'anticipo il Vesna supera in casa con pieno merito il Ponziana riscattando la sconfitta dell'andata (0-2). Ma la vittoria della squadra di Massai avrebbe potuto essere senz'altro piu' rotonda nel punteggio se i suoi attaccanti non avessero sbagliato delle clamorose occasioni da gol (due addirittura a porta vuota). Il Vesna si e' dovuto cosi' accontentare per quasi tutto l'incontro di un striminzito 1-0, con gol di Tomizza su rigore prima della seconda rete realizzata nel recupero da Cano. Gli ospiti si sono resi pericolosi solo su tiri piazzati (punizioni e corner).

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izid in lestvica - tutti i risultati e la classifica

24. KROG - TURNO
Trebče - Trebiciano, nedelja - domenica, 18.3.2011 (15.00)
PRIMOREC - DOMIO 3:1 (1:0)
Strelci - Marcatori: 24' Ojo; 51' Bertocchi 11-m, 60' Nasser
PRIMOREC: Barbato, Marchesi, Ravalico (Lodi), Dell'Osso, Sincovich (Meola), Ojo, Giorgi, Di Gregorio, Bertocchi, Sau (nasser), Lanza, trener - allenatore Corona.
* SLO - Premoč Primorca na tej tekmi je bila očitna in tudi zmaga povsem zaslužena. Prvi polčas je bil nezanimiv, gostitelji pa so povedli z Ojom v 24. minuti. Gostje so izenačili v začetku drugega polčasa, toda nekaj minut pozneje je domače moštvo izenačilo: gostujoči branilec se je žoge v kazenskem prostoru dotaknil z roko, sodnik je pokazal na belo točko in Bertocchi je uspešno izvedel enajstmetrovko. Deset minut pozneje je Nasser, ki je stopil na igrišče v drugem polčasu, z lepim lobom tretjič uganil gostujočega vratarja in tako zapečatil izid na 3:1. Primorec je ostal na drugem mestu lestvice, zaostanek za Isonzom, ki je igral neodločeno v gosteh z Isontino, pa zmanjšal na tri točke.
*
ITA - Il Primorec domina il campo e supera con pieno merito il Domio. Il primo tempo non offre particolari spunti a parte il gol di Ojo al 24'. Gli ospiti pareggiano nei primi minuti della ripresa, ma subito dopo la squadra di casa si riporta in vantaggio su rigore, realizzato da Bertocchi e decretato dall'arbitro per un fallo di mano di un difensore ospite. Il 3-1 e' siglato con un bel pallonetto di Nasser, entrato nella ripresa al posto di Sau.
Il primorec con questa vittoria conserva il secondo posto in classifica e riduce lo svantaggio sull'Isonzo, primo in classifica, a tre punti.

---------------------------------------------------------------
Sovodnje - Savogna d'Isonzo, nedelja - domenica, 18.3.2012 (15.00)
SOVODNJE - STARANZANO 1:0 (0:0)

Sgtrelec - Marcatore: 80' Kovic
SOVODNJE: J. Devetak, Pacor, S. Kogoj (paravan), Flocco, Visintin, Bernardis, Vanzo, Komic, Trampus (Quercioli), Reščič, Kovic (Galliussi), trener - allenatore Coceani.
* SLO - Tudi na domačem srečanju proti Staranzanu so Sovodencji potrdili, da niso v najboljši formi. Kljub poprečni igri pa so zmagali, in to povsem zasluženo, saj so bili skozi vse srečanje boljši tekmec in imeli so tudi več priložnosti od gostov. V prvem polčasu so gostitelji stalno napadali, a vrata gostov so bila kot začarana. Priložnosti so imeli Reščič, Visintin, Komic, Vanzo, a žoga ni hotela v mrežo. Po drugi strani so gostje v eni redkih napadov zadeli vratnico. Drugi polčas je bil glede igre slabši od prvega. Sovodenjci so imeli premoč na igrišču in 10 minut pred koncem dali po lepi akciji zmagoviti gol s Kovicem po podaji Reščiča.
* ITA - Nonostante la squadra non si ritrovi in un periodo di forma proprio brillante, batte in casa lo Staranzano. Una vittoria meritata, frutto di un costante predominio in campo e di numerose occasioni da gol. Ma il Sovodnje trova la rete della vittoria soltanto a 10 minuti dalla fine con Kovic dopo una bella azione con Reščič.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

24. KROG - TURNO
Dolina, nedelja - domenica, 18.3.2012 (15.00)
BREG - PIEDIMONTE 4:3 (2:2)
Strelci - Marcatori: 12' Cigliani, 40' Daris; 75' Belladonna, 85' Belladonna 11-m
BREG: Cresi, Babič, Degrassi, Cigui, Coppola, Belladonna, Nigris, Daris, Romano (Križmančič), Cigliani, Petranich.
SLO - Na tekmi, na kateri je padlo kar 7 zadetkov, je Breg vendarle ugnal trdoživo ekipo Piedimonteja, ki se ni nikoli predal, čeprav je po 40. minutah izgubljal z 0:2. Brežani so verjetno mislili, da so z gosti že odpravili, ko so ti v zadnjih minutah prvega polčasa dosegli dva zadetka ter v 67. minuti celo povedli na 3:2. Tedaj je stopil v ospredje Belladonna, ki je najprej stanje izenačil s prostim udarcem in pet minut pred koncem dosegel zmagoviti zadetek po enajstmetrovki. Naj omenimo, da je bil prvi gol Ciglianija zares nekaj izvrstnega.
* ITA - Dopo una gara rocambolesca e piena di reti (ben sette) il Breg ha la meglio su un tenacissimo Piedimonte, che sotto di du reti si porta addirittura in vantaggio 3-2. Poi sale in cattedra Belladonna che, prima su punizione, ottiene il pareggio e quindi su calcio di rigore regala alla squadra tre punti preziosi. Da menzionare la prima rete di Cigliani, un vero capolavoro.
--------------------------------------------------------------------------------
Škocjan ob Soči - San Canzian, nedelja - domenica, 18.3.2012 (15.00)
SAN CANZIAN - PRIMORJE 1:2 (0:0)
Strelec - Marcatore: 70' Peroša, 83' Peroša
PRIMORJE: Zuppin, Mescia, Bobbini, Ferro, Milenkovć, Zidarich, Pohlen, Ferluga, Siccardi (Tuccio), Peroša, S. Cok, trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Primorje se vrača z neugodnega gostovanja v Škocjanu s tremi točkami. Po prvem nezanimivem polčasu se je tekma razživela v drugem delu, ko je stopil v ospredje Peroša, ki je za Primorje dosegel oba zadetka.
* ITA - Il Primorje conquista a San Canzian contro un avversario ostico tre punti con i quali sale in classifica al quinto posto. Dopo un primo tempo abbastanza opaco, il gioco si ravviva nella ripresa quando sale in cattedra Peroša, autore di entrambe le reti, che sanciscono la vittoria degli ospiti.
---------------------------------------------------------------------
Bazovica - Basovizza, nedelja - domenica, 18.3.2012 (15.00)
ZARJA - VILLANOVA 1:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: 85' Ghezzo
ZARJA: Trevisan, I. Križmančič, Franco (Segulin), Markovič (Ghezzo), Missi, V. Križmančič, Marchetti, Caserta, Bernobi, Desanti, Milič (Asselti), trener - allenatore Di Summa.
ITA - Zarja je proti predzadnje uvrščeni Villanovi zamudila edinstveno priložnost, da bi osvojila vse tri točke, saj je zgrešila veliko število priložnosti za gol, tako v prvem kot v drugem polčasu. Gostje pa so povedli v 42. minuti, ko vratar Trevisan ni zadržal žoge in naj bi le-ta prekoračila gol-črto, čeprav v Zarjinem taboru se s sodnikovo odločitvijo ne strinjajo. Tudi v drugem polčasu so gostitelji imeli premoč na igrišču, dosegli pa so izenačujoči gol šele pet minut pred koncem z Ghezzom.
V 21. minuti drugega dela tekme si je huje poškodoval koleno Aljaž Milič, ki so ga morali z rešilcem odpeljati v bolnišnico, kjer mu bodo opravili temeljite izvide jutri zjutraj (v ponedeljek).
* ITA - Contro la penultima in classifica, il Villanova, lo Zarja perde un'occasione unica per incamerare i tre punti in palio. I padroni di casa sbagliano moltissime occasioni da gol e ne approfittano gli ospiti che si portano inaspettamente in vantaggio con un tiro abbastanza innocuo e non trattenuto dal portiere Trevisan. Anche nella ripresa continua l'arrembaggio dello Zarja verso la porta avversaria con moltissime occasioni sprecate e finalmente giunge la rete del pareggio di Ghezzo a 5 minuti dal termine.
Da notare, purtroppo, al 21' della ripresa un grave infortunio al ginocchio occorso ad Aljaž Milič, trasportato con l'autoambulanza all'ospedale dove gli effettueranno tutti gli acertamenti clinici domani (lunedi') mattina.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

24. KROG - TURNO
Doberdob - Doberdo', sobota - sabbato, 17.3.2012 (16.00)
MLADOST - CAMPANELLE 1:3 (1:1)
Strelec - Marcatore: 35 Ruggiero 11-m
MLADOST: Feresin, Bressan (Ferletič), Zorzin, Kobal, S. Pauluzzi (Viturelli), D. Peric, Ruggiero, Bagon, D’Onorio De Meo, Gobbo, Portelli (Russo); trener - allenatore: Valentinuzzi.
Izključena - Espusli: Ruggiero, Gobbo
* SLO - Proti na lestvici nižje postavljenim Campanellam je Mladost nepričakovano doma izgubila. Sodnik se je na tem srečanju, žal, "izakazal" z nekaterimi čudnimi odločitvami, saj je delil rumene kartone kot za stavo in pri tem izključil tri igralce, dva od Mladosti (Ruggiera in Gobba) in enega od gostujoče ekipe. Vseeno pa bi lahko domače moštvo vsaj izenačilo, zgrešilo pa je enajstmetrovki z D'Onoriom in Ferletičem ter zapravilo nekaj zares ugodnih priložnosti za gol.
* ITA - La squadra della Mladost perde in casa malamente contro il Campanelle che occupa la parte bassa della classifica. Ma a vero "protagonista" di quest'incontro si erge l'arbitro che spartisce ammonizioni a a destra e a manca ed espelle tre giocatori, due dellla Mladost (Ruggiero e Gobbo) e uno della squadra ospite. La compagine di casa potrebbe tranquillamente ottenere il pareggio, ma sbaglia due calci di rigore con D'Onorio e Ferletič.

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Deželni mladinci - Juniores regionali: ponedeljek - lunedi', 19.3.2012

TRIESTE CALCIO - KRAS 3:2 (0:0)
Strelca - Marcatori: Visca, Carli
KRAS: Paulich, Rossone, Carli, Cinque, Pečar, Ridolfi, Pikiz, Vesnaver, Visca, Furlan (Simeoni), Caselli; trener - allenatore: Cinque.

VESNA - COSTALUNGA 5:2 (2:1)
Strelci - Marcatori: A. Marjanović 3, Madotto, G. Kerpan
VESNA: Ghira, Puric, Terzon, A. Kerpan, Cerkvenic, Viviani (A. Vidoni), G. Kerpan (Tanteri), Rebula (Zudek), A. Marjanović, Madotto, Borelli (Bonetta).

Pokrajinski naraščajniki - Allievi provinciali:

KRAS prost - turno di riposo

Pokrajinski najmlajši - Giovanissimi provinciali:

JUVENTINA - AUDAX 1:2 (0:0)
Strelec - Marcatore: S. Antonini
JUVNETINA: Ferro, Defornasari, Visintin, Tomadin, Lutman (Waccher), Bernardis (Komjanc), Cosani, Milanese, Clancis (Barbiero), M. Antonini (S. Antonini), Forchiassin, trener - allenatore: Ledri.

KRAS - CGS 1:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: Covarelli
KRAS: Paoli (L. Gregori), Suppani (Burri), Kosovel, Žerjal, P. Gregori (Molcanov), Feritoia, Milošević, Ghersinich, Košuta, Kocman, Covarelli, trener - allenatore Andrej Pahor.

ARIS SAN POLO - SOVODNJE 1:1 (Dilan Leban) - > več

Začetniki - Esordienti

STARANZANO - JUVENTINA

KRAS - ROIANESE B 3:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Strelci - Marcatori: Nabergoj; Niro 2, Cardarola.
Kras: Husu, Cardarola, Carli, Nabergoj, Curri, A. Malalan, Niro, N. Malalan, Calzi, Zudek, Bark, Cenci, Štoka, Suppani, Elia, Pisani, trener - allenatore: Kos.


RONCHI - SOVODNJE
1:3 (Elia Lakovič, Daniel Zorzenon, Peter Soban) -> več

Cicibani - Pulcini

KRAS - ALTURA 2:2 (2:0, 1:3, 0:0)
Strelci - Marcatori: Vidali 2, Osman

---------------------------------------------------------------------------------

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2011: 11.9.2011 * 18.9.2011 * 25.9.2011

Oktober - Ottobre 2011: 2.10.2011 * 9.10.2011 * 16.10.2011 (= reset) * 23.10.2011 * 30.11.2011

November - Novembre 2011: 6.11.2011 * 13.11.2011 * 20.11.2011 * 26.11.2011

December - Dicembre 2011: 4.12.2011 * 11.12.2011 * 18.12.2011 * 26.2.2012

Januar - Gennaio 2012: 15.1.2012 * 22.1.2012

Februar - Febbraio 2012: 19.2.2012 * 26.2.2012 (zaostale tekme 19. kroga - recuperi 19° turno)

Marec - Marzo 2012: 4.3.2012 * 11.3.2012