NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 24./25.3.2012

Kras zmagal v Cordovadu z 2:1, v ostalih ligah: 5 zmag, dva neodločena izida in en sam poraz - Kras vince a Cordovado, negli altri campionati 5 vittorie, 2 pareggi e solo 1 sconfitta

ELITNA LIGA - CAMPIONATO D'ECCELLENZA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. krog - turno
Cordovado, nedelja - domenica, 25.3.2011 (16.00)
SPAL CORDOVADO - KRAS 1:2 (0:1)
Strelca - Marcatori: 20' Pizzini; 80' Kneževič
KRAS: Lorenzoni, Carli (Batti), Micheli, Božič, Barbetti, Colavetta, Lapasquala, A. Aljenikov (Capalbo), Kneževič, Favero, Pizzini, trener - allenatore S. Alejnikov.
Izključen - Espulso: 70' Colavetta
* SLO - Kras je pred nedeljskim, verjetno odločilnim spopadom v Repnu za napredovanje v višjo ligo s San Luigijem v gosteh premagal neugodnega nasprotnika iz Cordovada. V prvem polčasu je bil Kras boljši od gostiteljev in tudi zasluženo vodil z zadetkom, ki ga je v 20. minuti dosegel Pizzini. Domače moštvo je izenačilo v 10. minuti drugega polčasa. V 70. minuti je Kras ostal v desetih, ker je bil zaradi dvojnega opomina izključen Colavetta. To pa ni potrlo gostov, ki so odtlej igrali še boljše in 10 minut pred koncem tekme je Kneževič dosegel zmagoviti gol po podaji Favera.
Po tem krogu je Kras ohranil prvo mesto na lestvici skupno s San Luigijem, ki je prav tako zmagal, Fontanafredda pa je igrala neodločeno. In prav v nedeljo, 15.4. bo v Repnu verjetno odločilni spopad med prvouvrščenima Krasom in San Luigijem.

PROMOCIJSKA LIGA - CAMPIONATO DI PROMOZIONE
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Štandrež - S. Andrea, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
JUVENTINA - TRICESIMO 0:0
JUVENTINA: Furios, Iansig, Beltrame, Pantuso (Giannotta), Marchi, Morsut, Lafata (Trangoni), Stabile, Airoldi (Secli), Gulič, Cuzzolin, trener - allenatore Murra.
* SLO - Juventina je doma proti solidnemu Tricesimu osvojila le točko, čeprav je večji del srečanja imela pobudo v svojih rokah. Gostitelji so imeli tudi več priložnosti za gol z Airoldijem, s Stabilejem in z Morsutom, medtem ko so bili nevarnejši samo proti koncu srečanja, ko je igralcem Juventine zmanjkalo moči.
---------------------------------------------------------
Križ - S. Croce, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
VESNA - COSTALUNGA 4:0 (2:0)
Strelca - Marcatori: 13' Tomizza, 30' Tomizza; 53' Tomizza, 80' Cano
VESNA: Dedenaro, Chber, Pin, Pipan, M. Marjanović, Degrassi, A. Kerpan (Madotto), G. Kerpan (Borelli), Martini (Cano), Tomizza, A. Marjanović, trener - allenatore Massai.
* SLO - Vesna je zasluženo in visoko premagala Costalungo, ki je bila v bistvu le enkrat nevarna, ko je še v prvi minuti igre zadela vratnico. Nakar so prevzeli pobudo gostitelji, ki so sprožili celo vrsto napadov. V ospredje je stopil razpoloženi Tomizza, ki je v 13. minuti dosegel prvi zadetek, v 30. minuti pa je še podvojil. Tomizza je nadaljeval svoj šov tudi v drugem polčasu in že v 8. minuti dosegel svoj tretji gol. Tekme je bilo že tedaj praktično konec. Na 4:0 je izid povečal Cano, ki je v drugem polčasu zamenjal Martinija.
Ob odlični predstavi Tomizze je treba pohvaliti tudi Pipana za veliko požrtvovalnost in sploh vso ekipo, v kateri so igrali pretežno mladi.

1. AMATERSKA LIGA - PRIMA CATEGORIA
vsi izid in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Trebče - Trebiciano, nedelja - domenica, 25.3.2011 (16.00)
PRIMOREC - ESPERIA 3:0 (2:0)
Strelca - Marcatori: 25' Giorgi, 45' Lanza; 65' Giorgi
PRIMOREC: Barbato (Socolic), N. Cappai (Meola), Antonaci, Dell'Osso, Di Gregorio, Ojo, Giorgi, Debernardi, Moscolin, Bertocchi, Lanza (Sabadin), trener - allenatore Corona.
Izključen - Espulso: 70' Moscolin
* SLO - Primorec je potrdil odlično formo in premagal še Esperio, ki je bila za trebensko moštvo vselej neugoden tekmec. Gostitelji so uveljavili svojo premoč še v prvem polčasu, ko so povsem zaluženo vodili z 2:0 z goloma Giorgija in Lanze. Giorgi pa je zaokrožil izid na 3:0 v drugem polčasu. V 25. minuti pa je prišlo do neljubega dogodka, ko je eden od gostujočih igralcev s pestjo v obraz udaril Moscolina, ki je začel krvaveti. Primorčev napadalec je reagiral, tako da je sodnik izključil oba igralca. Ker je Moscolin še naprej krvavel, so ga po tekmi z rešilcem odpeljali v bolnišnico.
-----------------------------------------------------------------------------
TS, Sv. Ivan - San Giovanni, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
SAN GIOVANNI - SOVODNJE
1:1 (1:0)
Strelec - Marcatore: 54' Bernardis
SOVODNJE: D. Devetak, Pacor, Trampus, Quercioli, Visintin, Galliussi (Tomšič), Vanzo, Flocco, Paravan, Reščič, Bernardis, trener - allenatore Coceani.
* SLO - Kot je po tekmi športno priznal predsednik Sovodenj Zdravko Kustrin, je moštvo na tekmi proti San Giovanniju imelo zvrhano mero sreče. Za osvojeno točko pa je nedvomno zelo zaslužen vratar Dimitrij Devetak, ki je nekajkrat odločilno posegel in preprečil poraz svoje ekipe. V prvem polčasu so gostitelji v 21. minuti po lepi akciji presenetili sovodenjsko obrambo in premagali vratarja Devetak, ki je nekaj minut pozneje v isti akciji dvakrat mojstrsko posegel. V drugem polčasu so bili gostje takoj nevarni in zadeli prečko, v 9. minuti pa so Sovodenjci izenačili: Reščič je izvedel prosti udarec, domači vratar je žogo odbil, a le do Bernardisa, ki je usnje potisnil v mrežo. Nakar so gostirelji začeli oblegati sovodenjska vrata, zadeli dve prečki, dvakrat "rešili" svoja vrata na gol črti, nekajkrat pa je moral drzno poseči vratar Devetak. Za nameček je sodnik v 91. minuti San Giovanniju razveljavil gol.

2. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Tržič - Monfalcone, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
ROMANA - BREG 1:2 (0:1)
Strelca - Marcatori: 13' Cigliani; 70' Daris
BREG: Cresi, Babič, Degrassi, Bampi, Coppola, Belladonna, Nigris, Daris, Sovič, Cigliani, Petranich, trener - allenatore: Bassanese.
* SLO - Brežani so v gosteh zaluženo premagali Romano, ki se je sicer gostom dobro upirala in občasno imela tudi več od igre. Breg pa je bil zelo nevaren s protinapadi in prvi povedel v 13. minuti s Ciglianijem. Gostitelji so imeli v 38. minuti izredno priložnost, da stanje poravnajo, toda so zgrežili enajstmetrovko. Breg je dal drugi zadetek v 70. minuti z Darisom, gostje pa so častni zadetek dosegli v sodnikovem podaljšku.
--------------------------------------------------------------------------------
Briščiki - Borgo Grotta Gigante, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
PRIMORJE - FOGLIANO TURRIACO 0:1 (0:1)
PRIMORJE: Zuppin, Mescia, Kovacic, Milenković, Ferro, Zidarich, bobbini, Ferluga, S. Cok (Tuccio), Peroša, Siccardi (Loigo), trener - allenatore Vitulič.
* SLO - Po prikazani igri in številnih priložnosti bi si Primorje zaslužili najmanj točko. Gostitelji pa gotovo niso imeli sreče, saj so zadeli dve prečki s Ferlugo in Perošo. Gostje pa so zmagoviti zadetek dosegli s protsim udarcem proti koncu prvega polčasa.
----------------------------------------------------------------
Bazovica - Basovizza, sobota - sabato, 24.3.2012 (15.00)
ZARJA - MONTEBELLO DON BOSCO 4:1 (3:0)
Strelca - Marcatori: 5' Kočič, 11' Kočič 11-m, 20' Kočič; 78' Ghezzo
ZARJA: Biasin, Bernetič, Franco (Cisternino), Caserta, Missi, I. Križmančič, Marchetti, Kariš (Ghezzo), Bernobi, Desanti, Kočič (Jarc), trener - allenatore Di Summa.
* SLO - V naprej igrani tekmi je Zarja zasluženo premagala Montebello Don Bosco, ki pa je v drugem polčasu gostitelje precej namučila. V prvem polčasu pa je bila premoč Zarje več kot očitna, predvsem po zaslugi marka Kočiča, ki je v tem delu urpizoril pravi šov. V prvih 20 minutah je namreč dosegel kar tri zadetke (enega iz enajstmetrvoke) in bil za nasprotnike nerešljiva uganka. Kočič je s temi tremi goli povečal svoj obračun v tem prvenstvu na 18 golov. Gostje pa so že v prvi minuti drugega polčasa zmanjšali zaostanek na 1:3 in nato začeli pravo obleganje na Zarjina vrata. Za nameček pa se je v 11. minuti še poškodoval Kočič, ki je moral zapustiti igrišče. Ma srečo domačinov je v 77. minuti po protinapad dosegel še četrti gol in tako zapečatil usodo gostov.

3. AMATERSKA LIGA - SECONDA CATEGORIA
vsi izidi in lestvica - tutti i risultati e la classifica

25. KROG - TURNO
Nabrežina - Aurisina, nedelja - domenica, 25.3.2012 (16.00)
AURISINA - MLADOST 2:3 (2:3)
Strelca - Marcatori: Ferletič 2, M. Peric
MLADOST: Feresin, Pauluzzi S., Zorzin, Peric M., Russo, Peric D., Bressan (Bagon), Vitturelli, Skarabot, Ferletic, D'Onorio de Meo, (Pauluzzi M.), trener - allenatore: Valentinuzzi

MLADINSKE LIGE - CAMPIONATI GIOVANILI

Deželni mladinci - Juniores regionali:

KRAS - SAN LUIGI 0:4 (0:1)
KRAS: Paulich, Rossone, Simeoni, Krizman, Pečar, Ridolfi, Cigna (Bovino), Binaco (Miniussi), Visca, Caselli, Papapicco (Furlan), trener - allenatore Cinque.

MUGGIA - VESNA

Pokrajinski naraščajniki - Allievi provinciali:

KRAS - ARIS SAN POLO 4:1 (1:0)
Strelci - Marcatori: Bolognani 11-m, Bovino, Racman in Marocco.
KRAS: Carli, Selaković (Costa), Renar, Simeoni, Miniussi, Sanzin, Manduca (Marocco), Bolognani, Nikolovski, Bovino, Racman, trener - allenatore Dejan Makijevič

Pokrajinski najmlajši - Giovanissimi provinciali:

VILLA - JUVENTINA 2:0 (0:0)
JUVENTINA: Ferro, Falcone, Barbiero, Visintin, Lutman, Marchesini (Mosetti), Cosani, M. Antonini, Clancis, Bernardinis (S. Antonini), Forchiassin., trener - allenatore Ledri.

DOMIO - KRAS 2:2 (1:0)
Strelca - Marcatori: Košuta, Feritoja 11-m
KRAS: Gregori L., Molchanov, Kosovel, Žerjal, Burri (Gregori P.), Ghersinich, Feritoja (Smotlak), Košuta, Milošević, Kocman, Covarelli, trener - allenatore Andrej Pahor

SOVODNJE - PRO ROMANS 0:5 (0:1)
SOVODNJE: DeBianchi Gianmarco (Glessi Simone) (V), Pavletič Nikolaj, Terpin Gregor, Piva Nicholas, Persolja Ivan, Trevisan Davide (Petejan Janez), Čavdek Simon (v. cap.), Lazareski Dimitrije, Bruzzechese Luca, Černic Benedikt (Frandolič Alessandro), Leban Dilan. -> več

Začetniki - Esordienti

JUVENTINA - CORMONESE
2:1 (2:1, 0:1, 3:1)
Strelci - Marcatori: avtogol, Marassi, Serplini 2 in Russo.
JUVENTINA: Barone, Copetti, Piemnotesi, Tonani, Impastato, Malič, Serplini, Kerpan, Marassi, Rigonat, Di Michele, Osso, Terčič, Russo, trener - allenatore Battistin.

MONTEBELLO DON BOSCO - KRAS 3:3 (1:1, 0:0, 1:1)
Strelca - Marcatori: Eva, Nabergoj
KRAS: Husu, Cardarola, Carli, Dekovič, Curri, A. Malalan, Niro, N. Malalan, Calzi, Zudek, Bark, Pisani, Cenci, Štoka, Eva, trener - allenatore: Kos.

SOVODNJE
- AZZURRA 3:3 (0:0, 0:0, 0:0)
SOVODNJE: Faganel Alexander (V), Pavletič Dimitrij, Petejan Janez (v.cap.), Pintar Erik, Zorzenon Daniel, Gergolet Luka, Soban Peter, Piva Nicholas (cap.), Lakovič Elia, Petejan Dimitrij, Tomšič Gregor. -> več

Cicibani - Pulcini

TRIESTE CALCIO B - KRAS 2:2 (2:1, 0:1, 2:2)
Strelci - Marcatori: Vidali 2, Pertot, Breganti

---------------------------------------------------------------------------------

PREJŠNJI VIKENDI - WEEKEND PRECEDENTI

September - Settembre 2011: 11.9.2011 * 18.9.2011 * 25.9.2011

Oktober - Ottobre 2011: 2.10.2011 * 9.10.2011 * 16.10.2011 (= reset) * 23.10.2011 * 30.11.2011

November - Novembre 2011: 6.11.2011 * 13.11.2011 * 20.11.2011 * 26.11.2011

December - Dicembre 2011: 4.12.2011 * 11.12.2011 * 18.12.2011 * 26.2.2012

Januar - Gennaio 2012: 15.1.2012 * 22.1.2012

Februar - Febbraio 2012: 19.2.2012 * 26.2.2012 (zaostale tekme 19. kroga - recuperi 19° turno)

Marec - Marzo 2012: 4.3.2012 * 11.3.2012 * 18.3.2012