Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

KK Adria obvešča, da bo 24. tradicionalni kolesarski Maraton Ljubljana – Trst v nedeljo, 3. septembra 2017

Pravilnik tekmovanja

Društva ASD Gruppo Ciclistico – Kolesarski klub ADRIA, ZSŠDI, Kolesarsko Društvo ROG – Ljubljana in ASD Boramultisport prirejajo

24. Maraton Prijateljstva Ljubljana (Slo) – Trst (Ita)

DATUM IN KRAJ STARTA: nedelja, 3. septembra 2017 0b 9.30 – Ljubljana – Kongresni trg

UDELEŽENCI: registrirani/e in neregistrirani/e tekmovalci/ke z dirkalnimi ali gorskimi kolesi in z zdravniškim spričevalom o sposobnosti nastopanja na netekmovalni 100 km dolgi trasi.

Tekmovanje se bo odvijalo ob kateremkoli vremenu s kontrolirano hitrostjo do 25 km/.Tekmovanje se bo odvijalo pri odprtem prometu in je obvezno spoštovanje Cestno prometnega zakonika

TRASA – 100 km : Ljubljana – Vrhnika – Logatec (tehnični postanek)– Postojna– Senožeče (okrepčevalnica) – Opčine – Padriče – Lonjer (zadnja okrepčevalnica in nagrajevanje)

STARTNINA 10,00€ in vključuje prijavo na tekmovanje, zdravniško in tehnično pomoč, okrepčila, končno “pasta party”, prevoz oblačil od starta do cilja

PREDVIDEN JE PREVOZ Z AVTOBUSOM IZ TRSTA DO LJUBLJANE (TEKMOVALEC IN KOLO) z omejenim številom mest, z odhodom iz Trsta na državni cesti 14 pri kamnolomih nad Lonjerjem ob 7. uri v nedeljo 3 septembra 2017, za ceno 15,00€ na udeleženca, neglede če ima pri sebi kolo ali ne. Prošnja za prevoz mora biti potrjena ob prijavi najkasneje do 30. avgusta 2017.

PRIJAVE: od 5. julija do 30.avgusta. avgusta 2017 in morajo prispeti absolutno do določenega datuma na naslov: ASD GC _ KK ADRIA Strada per Longera 269 – 34128 Trst/Trieste, email: kkadria@gmail.com (info  tel. +39 335 614 0379) in morajo vsebovati ime in priimek, datum rojstva, spol, točen naslov in telefonsko številko, podpis in priloženo potrdilo o plačilu.

Klubi lahko opravijo skupno plačilo startnine in morajo priložiti seznam nastopajočih.

NAČIN PLAČILA: plačilo mora biti naslovljeno na ASD GC – KK Adria / 34128 Strada per Longera 269 Trst-Trieste in se ga lahko lahko nakaže preko bančnega tekočega računa na EU IBAN: IT 57 Z 08928 02202 01000 0000 801  ASD GC KK ADRIA

NAGRAJENIH bo prvih 10 najštevilčnejših skupin. Vsi udeleženci prejmejo na cilju spominske kolajne.

ZA POMOČ MED TEKMOVANJEM bo na progi zadostno število tehničnih servisov in zdravstvenega osebja.

Med tekmovanjem je promet na cestah odprt in udeleženci morajo strogo spoštovati cestno prometni zakonik tako v Sloveniji kot v Italiji. Pred kolono, ki bo vozila ob kontrolirani hitrosti 25 km/h, bo vozilo z napisom “Začetek tekmovanja”. Na koncu kolone bo vozilo z napisom “Konec tekmovanja. Udeleženci, ki ne bodo upoštevali navodil prirediteljev v primeru okvare ali odstopa in ki jih bo prehitelo vozilo z napisom “Konec tekmovanja” bodo izključeni iz uradne kolone in bodo lahko nadaljevali pot na lastno odgovornost.
Prireditelj si ne prevzema odgovornosti za dejanja pred med in po tekmovanju in ki zadevajo tekmovalce ter tretje osebe.
MED NASTOPANJEM JE OBVEZNA ZAŠČITNA ČELADA.

Udeleženci izjavljajo, da so se seznanili s pravilnikom tekmovanja, da ga v celoti sprejemajo in da ga bodo spoštovali. Prijavljajo se prostovoljno in izjavljajo, da so fizično primerno pripravljeni in da imajo zdravniško spričevalo.