Kolesarski klub  ADRIA, KD ROG – Ljubljana in ASD Boramultisport ob soorganizaciji ZSŠDI, prirejajo

25. Maraton Prijateljstva Ljubljana (Slo) – Trst (Ita)

nedeljo, 2. septembra 2018 s startom ob 9.30  v Ljubljani – Kongresni trg

Nastopajo lahko  tekmovalci/ke z dirkalnimi ali gorskimi  kolesi  in z zdravniškim spričevalom  o sposobnosti nastopanja na netekmovalni 100 km dolgi progi:  Ljubljana – Vrhnika – Logatec (tehnični postanek)– Postojna– Senožeče (okrepčevalnica) – Opčine  – Padriče – Lonjer (zadnja okrepčevalnica in nagrajevanje)

Startnina 10,00 € vključuje prijavo na tekmovanje, zdravniško in tehnično pomoč, okrepčila, končno “pasta party”, prevoz oblačil od starta do cilja.

Z dodatkom 10,00 € na osebo je mogoč prevoz z avobusom do Ljubljane (tekmovalec in kolo) z odhodom iz Trsta na državni cesti 14 pri kamnolomih nad Lonjerjem  ob 7. uri v nedeljo 2 septembra 2018. Število mest je omejeno in prošnja za prevoz mora biti potrjena ob prijavi najkasneje do 28. avgusta 2018.
Prijave morajo prispeti do 28. 8. na naslov: ASD GC – KK ADRIA Strada per Longera 269-34128 Trst/Trieste, e-mail: kkadria@gmail.com (info tel. +39 335 6140379).
Nagrajenih bo prvih 10 najštevilčnejših skupin. Vsi udeleženci prejmejo na cilju spominske kolajne.

Tekmovanje se bo odvijalo ob kateremkoli vremenu s kontrolirano hitrostjo do 25 km/. Tekmovanje se bo odvijalo pri odprtem prometu in je obvezno spoštovanje Cestno prometnega zakonika tako v Sloveniji kot v Italiji.
Prireditelj si ne prevzema odgovornosti za poškodbe pred, med in po tekmovanju in ki zadevajo tekmovalce ter tretje osebe.

Obvezna je zaščitna čelada.

-> brošura (pdf)