TRŽIČ – Na slavnostnem nagrajevanju v tržiškem Kinemaxu, ki je bilo v soboto, 10. junija 2017, je športno uredništvo Primorskega dnevnika v partnerstvu z ZSŠDI nagradilo najboljše slovenske športnike v Italiji. Protagonisti večera so bili zato predvsem športniki, trenerji in posredno tudi njihova društva, pa tudi vsi drugi športniki in športnice, ki so se pred slovesno razglasitvijo uvrstili v najožji seznam nominirancev. Ob najboljših članskih in mladinskih nogometaših, košarkarjih in odbojkarjih, ki nastopajo v ekipah naših športnih društev, so tudi letos podelili šest posebnih priznanj, med njimi tudi posebno nagrado, ki jo je prejel najboljši rekreativec over 50 let.
Na vrsto so prišli tudi trije nagrajenci ZSŠDI, ki so priznanje prejeli za življenjski prispevek slovenskemu športu: Marko Ban (predsednik ŠD Kontovel), Walter Vatovec (trener Sokola) in Stanislav Kalc (dolgoletni predsednik ŠZ Gaja).
Nagrade so letos prejeli: Borut Ban (najboljši košarkar), Aleksander Daneu (najboljši mladi košarkar), Martina Gantar (najboljša košarkarica), najboljši odbojkar Vasilij Kante, najboljši mladi odbojkar Mitja Pahor, Nina Kovačič (najboljša odbojkarica in najboljša mlada odbojkarica), Goran Kerpan (najboljši nogometaš), Simon Čavdek (najboljši mladi nogometaš).
Najboljša ekipa je letos Breg Mediachem, ki je osvojil košarkarsko C-ligo silver, najboljša mladinska ekipa Sloga Tabor U19. Najboljši rekreativec 50+ je Tomaž Devetak, najboljši trener Aleš Sever, mladi up Mija Ukmar, nagrado brez meja pa je prejel Carlo De Petris.
Najboljše športnike in športnice so letos nagrajevali prav tako najboljši športniki in športnice. Na odru sta se predstavila odbojkarska prvoligaša Loris Manià in Jernej Terpin, košarkarski trener Matija Jogan, sodelovala pa je tudi ekipa Fitnes planeta iz Sežane, ki s športnim uredništvom Primorskega dnevnika vodi akcijo Postani fit tudi ti z vodjo projekta Gino Lazarević in sodelujočo v akciji Jožico Mržek. S svojo prisotnostjo sta nagrajevanje počastila tudi Miss športa Slovenije Manca Šepetavc in Martin Krpan, kot predstavnik enega izmed pokroviteljev Parka vojaške zgodovine.
Dinamično nagrajevanje sta vodila Evgen Ban in Stefania Beretta s pomočjo asistentke Nicole Gustini, poseben čar pa so na odru pričarali predvsem Blek Pantersi, ki so na koncu zapeli tudi uspešnico Kenebek. Tudi letos ni izostala tehnologija, ki je pripomogla, da so v kinodvorani dodobra izkoristili velik ekran. Ob predstavitvah je tokrat vprašanja postavljal tudi poseben računalnik Zlati Hal 9000, ki je športnike in gledalce tudi pošteno spravil v smeh. P
Bogato prireditev so podprli Terme Snovik, Park vojaške zgodovine Pivka, pizzeria Minimax, dvorana Kinemax, Fitnes planet Sežana, bodycontructor.si in Gina Lazarević, certificirana fitnes trenerka.

Foto Emanuela Trampuz, Lako

DSC_6843-(3)

Zmagovalci in nominiranci

Zlati let za najboljšega košarkarja: Borut Ban

Nominiranci: Borut Ban (Jadran), Matija Batich (Jadran), Aleksander Daneu (Jadran in Kontovel), Luca Gelleni (Breg), Martin Ridolfi (Jadran)

Zlati let za najboljšega mladega košarkarja: Aleksander Daneu

Nominiranci: Simon Cettolo (Jadran), Aleksander Daneu (Jadran in Kontovel), Igor Gregori (Breg), Ian Zgur (Kontovel), Samuel Zidarič (Jadran)

Zlati let za najboljšega nogometaša: Goran Kerpan

Nominiranci: Simon Čavdek (Sovodnje), Matej Ferletič (Mladost), Goran Kerpan (Vesna), Stefano Simeoni (Kras Repen), Daniel Tomizza (Kras Repen).

Zlati let za najboljšega mladega nogometaša (letniki 1998 do 2001): Somon Čavdek

Nominiranci: Davide Copetti (letnik 2000, Juventina), Simon Čavdek (1998, Sovodnje), Kevin Kerpan (2000, Juventina), Ivan Kocman (1998, Kras Repen), Jan Kuk (2001, Kras Repen), Aleksander Malalan (2000, Kras Repen).

Zlati let za najboljšo odbojkarico: Nina Kovačič

Nominiranke: Veronika Feri (Zalet), Nina Kovačič (Zalet), Petra Olenik (Zalet), Demi Vattovaz (Zalet), Veronika Winkler (Mavrica)

Zlati let za najboljšo mlado odbojkarico: Nina Kovačič

Nominiranke: Karen Breganti (Zalet), Špela Ferfoglia (Zalet), Veronika Feri (Zalet), Nina Kovačič (Zalet), Petra Olenik (Zalet), Veronika Winkler (Mavrica)

Zlati let za najboljšega odbojkarja: Vasilij Kante

Nominiranci: Vasilij Kante (Sloga Tabor), Mitja Pahor (Olympia), Ambrož Peterlin (Sloga Tabor), Samuel Princi (Sloga Tabor)

Zlati let za najboljšega mladega odbojkarja: Mitja Pahor

Nominiranci: Simon Cotič (Olympia), Peter Jerič (Sloga Tabor), Manuel Lupoli (Olympia), Mitja Pahor (Olympia), David Umek (Sloga Tabor)

Posebna priznanja

Posebna nagrada za najboljšo košarkarico: Martina Gantar
Najboljša ekipa: Breg Mediachem
Najboljša mladinska ekipa: Sloga Tabor Under 19
Trener leta: Aleš Sever (Sk Devin)
Brez meja: Carlo De Petris (Jadran)
Mladi up: Mija Ukmar (Shinkai Karate klub)
Rekreativec 50+: gorski tekač Tomaž Devetak